Всі титули роздані – чекаємо нагородження та нових турнірів. Календар ДФЛЛ!

 «Надія» зібрала повний комплект нагород АФЛУ

«Вілія» єдина команда в чемпіонаті, якій підкорилися золото Регулярної першості та титул Абсолютних чемпіонів Волині у Вищій лізі

У Кубку Волині новий футбольний господар

Абсолютним чемпіоном в Першій лізі стала «Бережанка» - сьома команда за підсумками «регулярки».

«Забіяка» виграє «абсолютку» Другої ліги в Хоріва, але поступається у фіналі Кубку Прогресу FC «Respect»

Таких би фіналів та побільше. Луцьке дербі брендів ставить жирну крапку сезону 2018/2019

Арсенал переміг в омріяному фіналі

 

Фініш сезону традиційно був надзвичайно насичений футзальними подіями, серед яких безумовно лідирують Всеукраїнський фінал АФЛУ, фінали Кубків області та вирішальні поєдинки за звання Абсолютних чемпіонів Волині в усіх лігах. І вже у неділю стало відомим, що хорівська «Надія» в чергове зуміла підтвердити статус лідерів волинського футзалу, здобувши бронзові нагороди Всеукраїнскього фіналу АФЛУ в Житомирі. Титули Абсолютних чемпіонів області в усіх лігах вибороли наступні команди: «Вокар Ковель», «Вілія» Млинів, «Бережанка», «Забіяка» Луцьк, «Kroshu Lutsk» та «Волиньобленерго». Володарем Кубку Волині став луцький «ЛСТМ». У фіналі Кубку АМФВ переміг «Теремно Хліб», Кубок Прогресу підкорився FC «Respeсt», а Кубок Мрії дістався колективу «Арсенал».

Головною подією в житті вітчизняного аматорського футзалу безумовно є Всеукраїнський фінал АФЛУ. Минулого вік-енду турнір у Житомирі завершився перемогою у серії післяматчевих пенальті місцевого «Інбева», який в основний час зіграв зі столичною «Скідкою». Саме київській команді наші земляки з «Надії»  поступилися у півфіналі з рахунком 1:2  та в підсумку стали бронзовими призерами. Доволі непоганий результат з огляду на наявні кадри та ресурс. Тепер в колекції у «Надії» є медалі АФЛУ всіх ґатунків (Золото 2017, Срібло 2015, Бронза 2019), що є свідченням майстерності та бойовитості одного з лідерів волинського футзалу.

Окремо слід зауважити, що вже не вперше учасником всеукраїнських фіналів стала наш арбітр Олена Хомич, яка отримали високу оцінку своєї роботи від фахівців та була призначена рефері на вирішальний матч АФЛУ сезону 2018/2019.

 

Ще у середу минулого тижня купу емоцій вболівальникам подарував головний кубковий фінал Волині, в якому зійшлися діючий на той момент володар Кубку Волині зі свіжим титулом Абсолютного чемпіона області та  флагман обласного футболу. Після швидкого голу «ЛСТМ» весь ігровий час шукав шанси у контр-випадах, а ковельчани атакували великими силами та частенько задіювали свого голкіпера Дмитра Дувакіна в рішучих атакуючих комбінаціях.

Все саме цікаве команди залишили на останню хвилину, коли за 50 секунд до закінчення гри ковельчани отримали право на пробиття пенальті. З точки Олександру Ліщуку не вдалося переграти свого тезку – кіпера лучан Олександра Ярмощука, але другим темпом атаки ще один Олександр, на цей раз Портянко таки вразив ворота – 3:2. В останні миттєвості лучани встигли влучити у стійку, відбити штурм гостей, а далі пролунав свисток і переможна радість гравців «ЛСТМ» передалася всім присутнім. Цього річ перехідний красень Кубок Волині на цілий сезон став власністю луцької команди, яка нарешті додала футзальний трофей до багатої скарбнички футбольних досягнень клубу «Луцьксантехмонтаж №536».

 

У головному поєдинку трьохматчевої серії між «Вілією» та «Торпедо», що відбувся ще у середу, мінімальну перемогу здобула команда з Млинова. Єдиний клуб в усіх шести лігах, якому вдалося зробити так званий «золотий дубль» - виграти «регулярку» та підтвердити свій фах перемогою в Абсолютній першості. Доля титулу вирішилася протягом кількох хвилин у другому таймі. Лідер атак «Вілії» Сергій Вишневський оформив черговий у сезоні дубль, забивши з гри та із стандарту, а торпедівці у грі з п’ятим польовим спромоглися лише на гол-відповідь Дмитра Медунецького. Таким чином кращою командою Вищої ліги за всіма критеріями стала команда з Млинова - «Вілія».

 

У фіналі плей-офф Першої ліги спортивна доля звела четверту та сьому команди за підсумками «регулярки». «Шахтар» та «Бережанка» на шляху до вирішальних матчів декласовали всіх призерів та по разу обіграли один одного. В останній грі сезону 2018/2019 в неділю ввечері у фіналі плей-офф Першої ліги суперники подарували глядачам справжнє футзальне шоу. Вболівальники своїми емоціями прикрасили дійство від якого було важко відірвати погляд. Ситуація на майданчику змінювалася калейдоскопічно, а розв’язка за законами жанру наступила в останні миттєвості поєдинку. Гравці «Шахтаря»  так і не зуміли наздогнати суперника у рахунку і титул упустили. Підсумок - 4:5 і абсолютним чемпіоном Волині сезону 2018/2019 у Першій лізі стала «Бережанка».

 

У третьому поєдинку плей-офф Другої ліги віце-чемпіон Регулярної першості луцька «Забіяка» змогла використати весь свій кадровий резерв та здібності головного бомбардира клубу Ігоря Блажиєвського, який попередній матч з «Надією-2» пропускав. Старання кращого бомбардира лучан не пропали дарма. Два голи справжнього «забіяки» Ігоря Блажиєвського та влучний постріл Вадима Носалюка стали де-юре та де-факто підтвердженням звання Абсолютних чемпіонів Волині з футзалу у Другій лізі для команди «Забіяка».

 

Третій поєдинок фінальної серії плей-офф Третьої ліги дав остаточну відповідь щодо володаря основного титулу в сезоні 2018/2019. Цей поєдинок став справжнім бенефісом кращого гравця поєдинку, а можливо і всього сезону Вікентія Голіщева. Чотирнадцятий номер «крошівців» оформив покер у грі та переломив хід поєдику, коли на табло горіли цифри 2:2. «Kroshu Lutsk» - Абсолютний чемпіон Волинської області з футзалу у Третій лізі.

 

В неділю програма останніх поєдинків головного футзального сезону 2018/2019 розпочалася матчем Абсолютного чемпіона області «Забіяки» проти переможця Регулярного чемпіонату FC «Respect» Другої ліги зійшлися у фіналі Кубку Прогресу. Добре знайомі суперники не мали секретів один від одного і подарували глядачам справжній футзальний трилер. Майже весь поєдинок домінували та вели у рахунку 2:0 гравці «Забіяки», але наприкінці зустрічі «респектівець» Дмитро Коніщук оформив дубль і доля трофею вирішувалася у післяматчевих пенальті. «Поважні» перемогли 6:5 у фіналі Кубку Прогресу і здобули другий титул сезону 2018/2019.

 

В наймолодшому кубку – Кубку Мрії фаворитом фінального поєдинку вважалася команда «Арсенал» - переможець «регулярки» в групі «В» Четвертої ліги. Проте «OGGO Team» не стушувалася перед суперником і протягом гри постійно намагалася дістати суперника у рахунку. Але терешківці були зібраними та зуміли забити на два гола більше за свої візаві.

3:5 – перемога фаворита і «Арсенал» до перемоги у Регулярній першості отримав титул володаря Кубку Мрії.

 

Вболівальники бурхливими оплесками привітали учасників останнього в основній частині сезону поєдинку, що став символічним завершенням багатого на цікаві події сезону 2018/2019. «Модерн-Експо» та «Теремно Хліб» - представники двох добре відомих на Волині та за її межами брендів, перетворили фінал Кубку АМФВ у родзинку сезону. «Модернівці» в середині дебютного тайму поступалися в три м’ячі, але зуміли ліквідувати такий потужний гандикап «хлібопіків». А на початку другого тайму бронзовому призеру Другої ліги навіть вдалося вийти вперед після голу Андрія В’юника. Проте уникнути поразки від переможця регулярки «Теремно Хліб» господарям не вдалося. Відразу два хет-трики підкорилися Дмитру Бурковському та Юрію Шаулі, що в підсумку трансформувалося у загальну перемогу «Теремно Хліб» з рахунком 7:4.

 

Ось таким було закінчення основної частини 11-го сезону у волинському футзалі, що цього річ подарував чимало цікавих вражень від гри та відкрив нові імена для історії виду спорту. Ближчим часом стартуватиме Корпоративна ліга Волині та відбудеться церемонія нагородження всіх призерів, номінантів та лауреатів сезону 2018/2019. Про місце та час буде повідомлено окремо.

 

 - за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

Допоки дорослі відпочивають на лаврах, Дитяча футзальна ліга Луцька за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, продовжує розігрувати медалі чемпіонату у п’яти вікових категоріях.

Цього тижня уже стане відомо декілька призерів та переможців чемпіонату, зокрема у U-7, U-13 та U-15. Боротьба очікується не по-дитячому гаряча, тому підтримка уболівальників цього тижня буде над важливою.

 

Календар 30-31 березня

30 березня (субота)

МАЙДАНЧИК №1

14-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                 U-9 В ліга        Олімпія-2 – ДЮСШ №2

10.40                 U-9 І ліга          Олімпія – АСК Забороль

11.20                 U-9 В ліга        ДЮСШ №2 – Мідас

12.00                 U-9 І ліга          ДФК Штурм – АСК Забороль

12.40                 U-9  І ліга        ДЮСШ №2-2 – Вілія

13.20                 U-15                  Вілія – Олімпія Л

14.00                 U-9  І ліга        Вілія – ДФК Штурм

14.40                 U-7 І ліга          ДФК Штурм – Любарт

15.20                 U-11 І ліга       Ківерці – Олімпія

16.00                 U-11 І ліга       Олімпя-2 – ЖФК Легіон

16.40                 U-11 І ліга       Олімпія К – ДФК Штурм

17.20                 U-15                  ДФК Штурм – ДЮСШ №2

18.00                 U-13 В ліга      Олімпія Л – ДФК Штурм

18.40                 U-15                  Любарт – ФК Гірка Полонка        

19.20                 U-11 В ліга      Любарт – Вотранс08

 

31 березня (неділя)

 МАЙДАНЧИК №1

14-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                 U-9 В ліга        Мідас – Універсал

10.40                 U-7 В ліга        Олімпія-2 Л – Універсал

11.20                 U-9 В ліга        Маневичі – Олімпія-2

12.00                 U-11 В ліга      Рівне – Маневичі

12.40                 U-9  В ліга       Маневичі – Любарт

13.20                 U-11В ліга       Маневичанка – Рівне

14.00                 U-13 І ліга       АСК Забороль – Форвард

14.40                 U-11В ліга       Маневичанка – Маневичі

15.20                 U-13 І ліга       Олімпія07 К – Юніор-Мідас

16.00                 U-11 І ліга       Мідас09 – Олімпя К

16.40                 U-13 В ліга      Рожище – Олімпія Л

17.20                 U-7 В ліга        Юніор-Мідас – Олімпія-2 Л