Звання Абсолютних чемпіонів здобули…. Календар!

Минулого вік-енду на прихильників футзалу чекав справжній десерт. І справа не в тому, що учасникам втішного турніру «Cake Cup» вручалися смачні торти, а визначалися Абсолютні чемпіони Волині в усіх шести лігах. Команди пройшли тернистий шлях «регулярки» та двох попередніх етапів плей-офф з тим, щоб у вирішальному двобої перемогти та вписати своє ім’я в історію обласного футзалу. Найкращою командою сезону 2019/2020, яка представлятиме область на всекураїнському фіналі Аматорської футзальної ліги України із титулом Абсолютного чемпіона Волині в Суперлізі став ФК «Любарт». Регулярний Чемпіон області та фіналіст «абсолютки» хорівська «Надія» має шанс вибороти Кубок Регіонів АФЛУ.

Нагадаємо, що найкращі команди, котрі візьмуть участь у турнірах під егідою АМФВ, отримають подарунки від наших надійних партнерів:

Іnsurancetourservis – страховий туристичний сервіс. Розіграш путівок, найкращі у Луцьку знижки на тури та страхування!

РадиМО – виробник найкращої молочної продукції у Західній Україні. І це саме те, що потрібно спортсменам для міцного здоров’я!

Луцька Пивоварня ТМ Zeman - Пиво ТМ Zeman - це відбірний ячмінний солод, власні культивовані дріжджі та кращі сорти ароматичного та гіркого хмелю!

Піцерія Solo – це велика дружня сім’я, що приваблює затишком, гарним обслуговуванням та смачними стравами, приготовленими з любов’ю та якісних продуктів. 

Yarych – це поєднання сучасної технології та якісної продукції. Печиво та крекери визнані найкращими не тільки в Україні, але і за кордоном.

Штаб канцелярії – надійний постачальник канцелярії у Луцьку.

football.lutsk.ua – найкращий футбольний магазин Луцька повністю забезпечить вас спортивним екіпіруванням.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради - найкращі спортивні функціонери в Україні.

А всі учасники турніру отримають найсмачніші молочні вироби у Західній Україні від незмінного та надійного партнера АМФВ - ТМ «Радивилівмолоко».

 Футзал – це круто!

  - за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A 

 

Битва одного з головних претендентів за цьогорічний футзальний трон Суперліги розпочалася ще у четвер, коли на паркет СК «Арена Спорт» вийшли учасники півфінальної пари МФК «Хорів» та ФК «Любарт», аби остаточно з’ясувати хто гратиме у фіналі. Гандикап у два м’ячі після першої зустрічі, що завершилася з рахунком 3:1 на користь лучан, дозволила «князівській» команді зіграти розкуто та не поступитися в гольовій перестрілці хорівцям (5:4), котрі вийшли на гру, як на останній бій.

 

Продовженням у протистоянні Хорів – Луцьк стала вирішальна битва у двох фіналах плей-офф Суперліги між титулованою «Надією» та прогресуючим ФК «Любарт». В суботу цікавий та драматичний поєдинок завершився перемогою лучан 0:2, що і визначило сценарій подій у матчі-відповіді, де визначалося ім’я Абсолютного чемпіона Волині з футзалу в сезоні 2019/2020.

В перший день весни суперники зібрали аншлаг на трибунах СК «Арена Спорт» та подарували гру, яку варто іноді передивитися, як цікавий та драматичний трилер.

«Надія» у притаманному хорівським футзалістам агресивному стилі із постійними виходами у п’ять польових відразу пішла вперед і вже у дебюті Володимир Бобилєв та Ярослав Писько могли відкривати рахунок. Проте, втративши не одну нагоду для взяття воріт – в одному із випадків після удару кращого бомбардира Суперліги Дениса Лавренчука підстрахувала навіть бокова стійка його воріт, підопічні Назара Бугайчука терпляче дочекалися своїх контршансів. На 4-й хвилині – Владислав Козачок на шаленій швидкості прорвався крізь опонента по правому краю та викотив «селект» на Сергія Вишневського, якому потрібно було лише вдарити з близької відстані повз Ігоря Пунду – 0:1. Справжнім героєм у наступні хвилини для лучан був голкіпер Денис Лавренчук, який не раз і не два рятував своїх партнерів від вірних пропущених голів, а на 10-й хвилині він довів вболівальників «Любарта» до справжнього екстазу, не лише перервавши хорошу передачу на Писька, а й одразу ж з ходу в падінні пробивши зі своєї половини у порожні ворота «Надії» - 0:2!

Можливо, цього вечора після таких невдач могла б психологічно зламатися будь-яка команда, але тільки не «Надія». Уже за хвилину Володимир Бобилєв скоротив відставання своєї команди у рахунку, а наприкінці тайму замість останньої передачі з ближнього кута несподівано «проткнув» Лавренчука та відправив команди на перерву за рівного рахунку – 2:2. На початку другого тайму бомбардирське чуття екс-гравця футбольної «Волині» спрацювало утретє в матчі – з гострого кута точним «тичком» з носка він не залишив шансів голкіпера – 2:3. Градус напруги у протистоянні не вщухав – як наслідок, арбітри змусили передчасно залишити поле представника «Надії» Миколу Радька. А гравці «Любарта» втратили декілька хороших контршансів – Ігор Пунда не дав відзначитися ані Владиславу Сизику, ані Сергію Вишневському. «Надія» здорово притиснула лучан до власної карної зони, а Бобилєв міг оформити «каре» ударом головою – на шляху м’яча у ворота вкотре у матчі став Денис Лавренчук. На останній хвилині гри й він був би безсилим, якби Андрій Паршиков дістався до прострілу невтомного Бобилєва! Незважаючи на скасований можливий гол Сергія Вишневського після введення м’яча від воріт (арбітри вказали на те, що дотику до «кулястого» від бомбардира «Любарта» так і не сталося), можливо, і справедливо було б подарувати глядачам ще й післяматчеву лотерею. Утім, «Любарт» таки зберіг прохідний для себе рахунок зустрічі та вперше у своїй історії став абсолютним чемпіоном Суперліги Волині з футзалу! А у самому елітному дивізіоні, як і у Вищій та Третій лігах, перші дві команди регулярного чемпіонату розділили між собою головні титули змагань, щоправда, у «Надії» буде шанс додати до своєї колекції Кубок Волині…

 Кращі гравці сезону. Суперліга: 

Кращий Бомбардир сезону 2019/2020  – Писько Ярослав – Надія 22 голи

Кращий Голкіпер сезону 2019/2020  – Роюк Дмитро – Динамо

Кращий Гравець сезону 2019/2020  –  Сизик Владислав – ФК Любарт 

 

У фіналах плей-офф Вищої ліги турнірна доля звела чемпіона та віце-чемпіона Регулярної першості. І відповідно градус протистояння вже у суботу був максимальним. В обміні голами «ТТІ» та «Теремно Хліб» були ретельними та обережними, і тому підсумковий рахунок 2:2 в першому раунді мало кого здивував. Основну «розборку» в рамках боротьби за титул Абсолютного чемпіона Волині Нововолинськ та Луцьк відклали на Прощену неділю.

Матч головних претендентів на вищоліговий титул Абсолютних чемпіонів на відміну від елітного дивізіону в цікаве видовище так і не перетворився, хоча за напруженням та внутрішнім нервом міг би дати фори багатьом вирішальним битвам. Проте суперники в першу чергу мінімізували помилки біля власних воріт, а наступ вели за рахунок швидких випадів. За такого сценарію відсутність забитих голів дивом не стала. Основний час завершився сухою нічиєю і долю головного «золота» вирішила доля післяматчевих пенальті. Нервова «перестрілка» завершилася з рахунком 3:2 на користь лучан і головний приз разом із титулом вперше у своїй історії здобув луцький клуб «Теремно Хліб».

 Кращі гравці сезону. Вища ліга:

Кращий Бомбардир сезону 2019/2020  – Байбула Михайло – Теремно Хліб 11/Ващук Олександр – Колос 11/Чепура Юрій – Колос 11 голів

Кращий Голкіпер сезону 2019/2020  – Супрун Станіслав – Атлетік Олика

Кращий Гравець сезону 2019/2020  –   Кошелинський Юрій – ТТІ Нововолинськ

 

FC «Respect» в «регулярці» Першої ліги боротьбу за титул вів з ФК «Топільно», зігравши в завершальному турі внічию 1:1. І ось після сита чвертьфіналів та поєдинків 1/2-ї Абсолютної першості друзі-суперники зустрілися у фіналі. В останній день зими володарі золотих нагород Регулярного чемпіонату на паркеті СК «Арена Спорт» у два м’ячі довели свою перевагу над срібним призером – 3:1. І в неділю гандикап в рахунку дозволив «поважним» діяти першим номером та доволі розкуто. Ще до перерви рахунок 5:2 був на користь лучан. А після відпочинку всі спроби  топільчан штурмувати ворота  FC «Respect», дивідендів хлопцям з Рожищенського району не приніс. Лучани довели свою перевагу до переконливих 8:2 і здобули другий титул у Першій лізі – до золотих нагород Регулярної першості «поважні» додали Абсолютне чемпіонство.

 Кращі гравці сезону. Перша ліга:

Кращий Бомбардир сезону 2019/2020  – Рудик Олександр – Іква-2 Млинів 20 голів

Кращий Голкіпер сезону 2019/2020  – Михайло Бадзюк – МФК РадиМо

Кращий Гравець сезону 2019/2020  – Кедик Ігор – FC Respect

 

Четверта та сьома команди за підсумками Регулярної першості в Другій лізі через низку сенсаційних результатів дійшли до фіналу, створивши непередбачувану пару FC «Traders» – ФК «Духче». В першій частині головного двобою мінімальну перемогу 2:1 здобули лучани, і в якості фаворитів вийшли на матч-відповідь, аби підтвердити свої посягання на титул. Але неділя стала щасливим днем для суперника, в складі якого справжній гольовий бенефіс видав Володимир Чайка, забивши п’ять голів. Ще один м’яч провів брат героя зустрічі Антон. Перемога з рахунком 6:0 стала переможним акордом для ФК «Духче», який після невдалого виступу у «регулярці» таки виборов звання Абсолютного чемпіона.

 Кращі гравці сезону. Друга ліга:

Кращий Бомбардир сезону 2019/2020  – Третяк Володимир – Akcent 22 голи

Кращий Голкіпер сезону 2019/2020  – Ціхоцький Сергій – Krochu Lutsk

Кращий Гравець сезону 2019/2020  –  Едуард Войтюк – FC Traders

 

За аналогією фіналів у Суперлізі, «вишці» та Першій лізі в боротьбі за титул Абсолютного чемпіона області в Третій лізі зійшлися «золотий» ФК «Арсенал» та його головний конкурент «Атлетік», котрий в «регуляці» фінішував другим. В суботу 29 лютого чергова зустріч суперників закінчилася дещо несподіваною перемогою футзалістів з Млинівського району – 3:5. І в матчі-відповіді перед «канонірами» постало завдання відіграти гандикап у два м’ячі. І колектив трьох населених пунктів зумів виконати це складне завдання, але серію післяматчевих пенальті краще виконали «атлети» та зуміли здобути Абсолютне чемпіонство.

 Кращі гравці сезону. Третя ліга:

Кращий Бомбардир сезону 2019/2020  – Хамула Олександр – Ротан плюс 22 голи

Кращий Голкіпер сезону 2019/2020  – Мосійчук Олександр – Olam-Kesef Sport

Кращий Гравець сезону 2019/2020  –   Скопик Олександр – ФК Арсенал

 

В першій фінальній зустрічі Абсолютної першості Волині у Четвертій лізі восьма команди «регулярки» ФК «Фенікс ДПЗ» зуміла з рахунком 4:2 перемогти ФК «Стир» з Демидівки. Але саме цікаве сталося в неділю. ФК «Стир», який на попередніх етапах плей-офф впевнено виграв матчі-відповіді з традиційним для себе рахунком 7:1, цього разу задовільнився лише одним забитим м’ячем. А якщо зауважити, що «ДПЗшники» у відповідь також організували гол, то підсумковий результат двобою засвідчив перемогу лучан. Абсолютний чемпіон Волині сезону 2019/2020 в Четвертій лізі - ФК «Фенікс ДПЗ».

 Кращі гравці сезону. Четверта ліга:

Кращий Бомбардир сезону 2019/2020  – Корчук Іван BusMarket Group/Юхімюк Андрій FC Hawest 14/Сімухов Вадим – ФК Стир 14 голів

Кращий Голкіпер сезону 2019/2020  – Савчук Владислав  BusMarket Group

Кращий Гравець сезону 2019/2020  –   Цимбалюк Сергій ФК Стир

 

В суботу в останній день високосного лютого свої перші фінали розпочали учасники втішного турніру (для тих хто не попав у плей-офф за підсумками Регулярного чемпіонату) «Cake Cup №3». У двобої за найменший за вагою, але не менш від того смачний торт зійшлися дванадцята та десята команда Четвертої ліги. «Луцьк-Центр» та «Теремно Хліб-2» пройшли через справжнє сито відбору, обігравши конкурентів навіть з Третьої ліги.

В першому очному поєдинку довгий час попереду були «хлібопіки», але на 21-й хвилині «центрівці» таки зуміли стараннями Миксима Семесюка зрівняти рахунок – 1:1.

Останні 4 хвилини першого фіналу відбувалися у більш високому темпі на максимумі активності. Бажання зробити невеличкий запас міцності заставляв гравців діяти з видумкою та креативністю. Найкращим в цій діяльності виявився один з ветеранів клубу «Теремно Хліб» Олександр Остапов, котрий за кілька хвилини до закінчення зустрічі оформив дубль, двічі завершивши багатоходівки партнерів.

У матчі-відповіді у ролі фавориту виступили «хлібопіки», які обмінялися із суперником голами та за сумою двох поєдинків виграли солодкий приз втішного турніру.

 

В турнірі «Cake Cup №2» турнірна доля в рамках чергового луцького дербі звела представників Першої ліги – «Луцьктепло» та «Олімп», котрі у півфіналах не без проблем зуміли пройти меншокласників з «Юності» та «Татарфана». В «регулярці» матч суперників закінчився з рахунком 3:1 на користь підопічних Валерія Івахненка, і ось нове побачення.

Суперники не розчарували вболівальників та подарували справжній трилер у двох серіях. В суботу «тепловики» впевнено перемагали своїх візаві з рахунком 2:0, але на останніх хвилинах зустрічі «античники» стараннями Михайла Брагінця та автора дублю Юрія Онищука перевернули хід поєдинку та вирвали перемогу 3:2.

В неділю сюжет двобою ледь не повторився.  Команда «Луцьктепло» знову зуміла забити два голи, а в завершальній стадії гри пропустила. Хоча за сумою поєдинків зуміла відстояти паритет. У футзальній лотереї шестиметрові удари кращі пробили тепловики, яким до спонсорського пакету призів від торгових марок «Земан», «РадиМо» та «СТК» дістався красень-торт, що віншував перемогу в турнірі «Cake Cup №2».

 

В головному фіналі втішних перегонів «Cake Cup №1» в суботу ХФК «Фіміам» дав гідний бій землякам з клубу «Агромат», які в сезоні 2019/2020 брали участь в матчах Суперліги. Хлопці з ХФК не стушувалися перед майстерним суперником і в цікавій гольовій перестрілці лише на останніх секундах поступилися з рахунком 3:5.

І ось в неділю суперники знову вийшли на паркет СК «Арена Спорт», аби остаточно з’ясувати долю головного призу – найбільшого торта турніру. Два швидкі голи «фіміамівців» відновили паритет за сумою двох матчів, а подальші події у зустрічі підтвердили той факт, що перемагає більш заряджений на успіх суперник. ХФК на крилах успіху нісся вперед та зумів до фінального свистка ще 5 разів відзначитися у гольовій справі, не дозволивши супернику бодай один раз проштовхнути «селект» у сітку. Сенсаційно, але справедливо. Їсти смачний торт з чаєм пішли футзалісти «Фіміаму».

Усі переможці та призери отримали солодкі смаколики від ТМ РадиМО – виробник найкращої молочної продукції у Західній Україні; подарункові сертифікати на відпочинок від Іnsurancetourservis – страховий туристичний сервіс; кращі гравці отримали брендовані бокали та кожна команда була винагороджена продукцією Луцька Пивоварня ТМ Zeman - Пиво ТМ Zeman - це відбірний ячмінний солод, власні культивовані дріжджі та кращі сорти ароматичного та гіркого хмелю!

 

Наступних вихідних в рамках завершення кубкових перегонів сезону 2019/2020 відбудуться матчі 1/2-ї Кубку Мрії, Кубку Прогресу та Кубку АМФВ. В суботу на паркеті СК «Арена Спорт» зійдуться претенденти на «омріяний» трофей. Абсолютний чемпіон Волині у Четвертій лізі ФК «Фенікс ДПЗ» зустрінеться із земляками з клубу «BusMarket Group», котрий став переможцем у Регулярній першості, а пізніше сенсаційно поступився теперішньому супернику в першій грі плей-офф з рахунком 0:9. Тепер можливість реваншу додає перцю майбутньому протистоянню.

В другій парі зустрінуться FC «Respect-2» та ФК «Стир», котрі вже грали в 1/4-й плей-офф. В першій зустрічі «поважні» переграли «річників» 4:2, а в другому матчі хлопці з Демидівки взяли переконливий реванш з рахунком 7:1. Хто візьме Кубок Надії стане відомим вженаступного вік-енду.

 

Представники Другої ліги із західними назвами «Kroshu Lutsk» та «Joma-Луцьк» спробують пройти до фіналу Кубку Прогресу. Бронзові призери та п’ята команда «регулярки» боротьбу в плей-офф завершили на попередніх етапах, і тому зараз мають змогу поборотися за останній титул сезону 2019/2020.

В другій парі діючий Абсолютний чемпіон Волині в Другій лізі ФК «Духче» поміряється силами з представником Третьої ліги -  клубом «Волиньобленерго», котрий також має ігрові козирі перед майбутнім поєдинком.

 

За Кубок АМФВ побореться бомонд Першої ліги. Фіналіст плей-офф та віце-чемпіон Регулярної першості ФК «Топільно» зіграє з минулорічним володарем Кубку Прогресу командою ФК «Кум і Ко». А амбітна «Надія-2» у боротьбі за фінал зіграють з авторами золотого дублю - клубом «Respect». В цих парах зібралися рівні суперники, а тому на вболівальників чекають запеклі протистояння.

 

А в 10 ювілейному розіграші головного приза – перехідного Кубку Волині турнірна доля звела діючого володаря трофею «ЛСТМ» та дворазового володаря кубку хорівську «Надію», яка отримала шанс у разі перемоги здобути витвір ковальського мистецтва до вічного зберігання у клубному музеї. Представляти суперників не має сенсу – краще прийти о 15.30 в СК «Арена Спорт» та на власні очі побачити головну кубкову битву сезону та оцінити гру всіх команд-учасниць кубкових перегонів.

 

Після завершення основної частини сезону 2019/2020 ми підіб’ємо підсумки всіх турнірів та опублікуємо підсумковий Рейтинг, з яким команди будуть входити в наступний сезон. Слідкуйте за публікаціями. Грайте та вболівайте за футзал!

 

Календар 7-8 березня

7 березня (субота)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ           

½ Фіналу. Кубок АМФВ

15.30                 ФК Топільно – ФК Кум і Ко

16.30                 Надія-2 – FC Respect

½ Фіналу. Кубок Прогресу

17.30                 ФК Духче – Волиньобленерго

18.30                 Kroshu Lutsk – Joma Lutsk

½ Фіналу. Кубок Мрії

19.30                 FC Respect-2 – ФК Стир

20.30                 ФК Фенікс ДПЗ – BusMarket Group

 

8 березня (неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ 

Фінал. Кубок Волині

15.30                 Надія – ЛСТМ

Фінал. Кубок АМФВ

16.30                 ФК Топільно/ФК Кум і Ко – Надія-2/FC Respect

Фінал. Кубок Прогресу

17.30                 Kroshu Lutsk/Joma Lutsk – ФК Духче/Волиньобленерго

Фінал. Кубок Мрії

18.30                 FC Respect-2/ФК Стир – ФК Фенікс ДПЗ/BusMarket Group