Тринадцятий сезон не розчарував

Можливо  через перешкоди у вигляді карантинів та всіляких локдаунів сезон 2020/2021, тринадцятий за номером, виявився одним з найяскравіших за всю історію АМФВ. Кількість непередбачуваних результатів, відсоток драматизму та емоційної енергії цього річ зашкалював. А на фінальному відрізку змагань глядачі отримали можливість стати свідками цілої низки футзальних трилерів.

Минулих вихідних остаточно з’ясувалася доля всіх титулів, а по закінченню вирішальних матчів відбувалися експрес-церемонії нагородження кращих гравців в індивідуальних номінаціях та команд володарів титулів. Кожен гравець та команда отримали різноманітні призи від TM Zeman, Luchan Brewery, Sport Brands in.ua

Нагадаємо, що найкращі команди, котрі беруть участь у турнірах під егідою АМФВ, отримають подарунки від наших надійних партнерів:

sport_brands.in.ua - Найкращі пропозоції спортивного одягу та взуття, спеціально для команд АМФВ знижки до 50 % із промокодом #AMFV_SB

Луцька Пивоварня ТМ Zeman - Пиво ТМ Zeman - це відбірний ячмінний солод, власні культивовані дріжджі та кращі сорти ароматичного та гіркого хмелю!

Luchan Brewery – Квас та лимонад, мохіто та фанта – смачні, прохолодні напої, які можна скуштувати в багатьох торгових точках Луцька. Їх смак вже давно став улюбленим серед лучан та гостей нашого міста. Сімейний бізнес з виробництва безалкогольних напоїв: вже майже 20 років виготовляються у Луцьку.

SWIFT – елегантний спортивний одяг, відмінна якість, сучасний дизайн, широкий вибір та невисокі ціни. Найкращі подарунки – найкращим гравцям.

Штаб канцелярії – надійний постачальник канцелярії у Луцьку.

Іnsurancetourservis – страховий туристичний сервіс. Розіграш путівок, найкращі у Луцьку знижки на тури та страхування!

Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради - найкращі спортивні функціонери в Україні.

 Футзал – це круто!

- за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням -  http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- журналістський огляд, статистику та аналітику про кожну гру можна почитати натиснувши на матч, що вас цікавить - http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1205

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/c/IntensiveTV 

Суперліга. Чемпіонат Волині з футзалу Плей-офф

http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1205&league=1216

Безумовно основна увага всіх не байдужих до гри 5 на 5 була прикута до другої фінальної зустрічі Суперліги між МФК «Хорів» та ЛФК «Любарт». Навіть голлівудські сценаристи, котрі працюють у жанрі спортивної драми могли б без особливих змін взяти за основу футзального кіно підсумок протистояння двох кращих команд Волині. Тут було все. Свої герої та «бед бої». Голи на будь-який смак. Реалізовані дабл-пенальті, креативні розіграші стандартів та промахи з шестиметрової позначки. Емоції у вирішальній битві, а це насправді було більше схоже на бій ніж на академічний футзал, гідних претендентів за головний титул вирували у режимі вулкану. Кожен ігровий епізод містив в собі максимальний нерв, а в очах гравців палало полум’я бажання вирвати перемогу. Аби відчути атмосферу вирішального поєдинку краще переглянути відеозапис гри, що з першої миті пішла від ножа. Символічним став арифметичний підсумок двораундового протистояння – 10:10, що вмістив у себе цілий калейдоскоп ігрових подій та спірних суддівських рішень. У підсумку долю головного титулу вирішила серія післяматчевих пенальті, що завершилася на користь ЛФК «Любарт». Таким чином другий сезон поспіль Абсолютним чемпіоном Волині стає «князівська» команда, яка цього річ оформила золотий дубль, вигравши Регулярну першість сезону 2020/2021. А вже за тиждень у неділю 4 квітня ЛФК «Любарт» в рамках плей-офф Чемпіонату України в Другій лізі прийматиме на своєму майданчику переможця рівненського відбірного етапу команду «КЗС» Костопіль. Початок гри в СК «Арена Спорт» о 18.00.

Вища ліга. Чемпіонат Волині з футзалу Плей-офф

http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1205&league=1215

Інтригою протистояння за звання Абсолютного чемпіона області у Вищій лізі став двобій FC «Respect» - «Атлетік», в якому перший раунд залишився за клубом з Олики – 4:2. А якщо рівняти перфоманс вболівальників на трибунах СК «Арена Спорт», то визначити рівень підтримки можна було лише за допомогою волюметра – прибору для вимірювання рівня звуку. Нажаль кращий гравець Вищої ліги за підсумками сезону Олег Шахраюк через перебір жовтих карток не зміг взяти участь у вирішальному поєдинку, а «поважні» зосередили весь ударний кулак та зуміли ще у першому таймі відіграти гандикап у два пункти та зробити заявку на загальну перемогу. Чотири голи до перерви заклали фундамент загальної перемоги лучан, котрі у другому таймі голами Богдана Лопохи та Михайла Запорожця остаточно підбили підсумки сезону, що приніс FC «Respect» відразу два титули – Абсолютного чемпіона Волині у Вищій лізі та переможця Регулярної першості. «Атлетік» бився з усіх сил, наніс однакову з опонентом кількість ударів по воротах (34 – 34), але забив лише раз. Хоча гравцям Олики разом із своїми вболівальниками за виступ у сезоні 2020/2021 червоніти нема чого.

Перша ліга. Чемпіонат Волині з футзалу Плей-офф

http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1205&league=1214

Перша ліга у другому фіналі трилера вболівальникам не подарувала, хоча статистичні показники суперників були практично рівними. Вже на 12-й хвилині після голу зі штрафного Віталія Татарінцева на табло запалали цифри 2:0 і стало зрозумілим, що «Надія-2» свій шанс на титул не упустить. Амбітна «Прип’ять» намагалася зломити хід невдалого поєдинку, але в суботу 27 березня весь футзальний фарт перейшов на бік хорівського колективу. Після перерви штурм любешівців завершився пострілом Миколи Михалика у стійку воріт опонентів, а за кілька хвилин Владлен Лужин підловив «річників» на контратаці 3:0. Розв’язка наступила на 24-й хвилині коли за гри з п’ятим польовим гравцем «Прип’ять» помилилася і Владлен Лужин дублем підсумував битву за титул. Таким чином Абсолютним чемпіоном у Першій лізі сезону 2020/21 стає хорівська «Надія-2».

Друга ліга. Чемпіонат Волині з футзалу Плей-офф

http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1205&league=1213

Перевага лише в один забитий м’яч вирішила долю драматичного фінального двобою між «Kroshu Lutsk» та «Камаз-Агро» в боротьбі за титул «абсолютки» Другої ліги. В стартовому поєдинку вирішального протистояння була зафіксована бойова нічия 1:1. А в матчі – відповіді до 21-ї хвилини коли спочатку лучанин Тарас Потоцький рахунок відкрив, а за мить, як з’ясувалося, Вікентій Голіщев забив переможний гол. І хоча футзалісти з Острожця зуміли організувати взяття воріт своїх опонентів, вирвати перемогу у боротьбі за титул «Камаз-Агро» не зумів. Медалі Абсолютних чемпіонів області в Другій лізі в сезоні 2020/2021 на себе вділи гравці «Kroshu Lutsk».

Третя ліга. Чемпіонат Волині з футзалу Плей-офф

http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1205&league=1212

Багато було присвячено рядків друкованого тексту про драматичні взаємовідносини між учасниками луцького дербі «BusMarket» - ФК «Фенікс ДПЗ», котрі зійшлися у боротьбі за головну корону футзальної Волині в Третій лізі. Після першого раунду принципового протиборства була зафіксована мінімальна вікторія на користь підопічних Руслана Корпоша 4:3 і здавалося матч-відповідь стане продовженням напруженої боротьби. Проте, підсумковий результат другої половини в якійсь мірі викликав дежавю з фінішу минулорічної «регулярки», коли «ДПЗшнинки» з восьмого місця винесли з плей-офф своїх опонентів, вигравши у першій зустрічі 9:1. І хоча рахунок 0:7 виглядає дещо скромніше, від того легше на душі у гравців «BusMarket» точно не стало. Суперник вже до перерви двічі розписався у воротах фаворита, а після відпочинку в режимі «кілера» добив опонента. Переконлива перемога 7:0 у луцькому дербі дозволила ФК «Фенікс ДПЗ» здобути звання Абсолютного чемпіона Волині в Третій лізі та додати престижний титул до минулорічного тріумфу в Четвертому дивізіоні. Що робити в цій ситуації «бусмаркетівцям» - питання риторичне. Мабуть слід зберігати оптимізм, та як казали герої радянського мультфільму «Як каченя музикант став футболістом» - тренуватися!

Четверта ліга. Чемпіонат Волині з футзалу Плей-офф

http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1205&league=1211

Перший переможний титул в скарбничку Хоріва за підсумками Тринадцятого сезону в суботу вранці принесла команда «Надія-3», яка зуміла відстояти перевагу в три пункти після стартової перемоги над колективом «Волинь Угринів» - віце-чемпіоном «регулярки» Четвертої ліги. У вирішальному фіналі всі чотири голи були забиті лише гравцями у чорно-зеленій формі. Але один із них виявився автоголом і перемога Угриніва 3:1 за сумою двох матчів залишила «Волинь» без титулу. Впевнена гра голкіперів третьої «Надії», а особливо «сухар» Павла Плісака в першій зустрічі стали запорукою успіху в боротьбі за титул Абсолютного чемпіона Четвертої ліги в сезоні 2020/2021. Медаль переможців на груди президента клубу Віктора Ревка засвідчила факт не тільки вдалого керівництва командою, але й здобутків у якості гравця команди.

П’ята ліга. Чемпіонат Волині з футзалу Плей-офф

http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1205&league=1299

В неділю остаточно з’ясувалося ім’я Абсолютного чемпіона П’ятої ліги. Коли пролунав свисток арбітра про завершення матчу ««Vadrus» - «Волинь 05», що завершився із знайомим з огляду на підсумок першого фіналу результатом 4:2, медалі переможців було вручено команді луцьких «взуттєвиків».  Слід відзначити, що юні гравці «Волині» демонстрували справжній футзал, розігруючи комбінації характерні для цього виду спорту. Але в цей день суперник об’єктивно був сильнішим за юнаків. Матч завершився перемогою «Вадрусу» і в грі, і в підсумковому рахунку двох зустрічей. Дебютанат чемпіонату з першої спроби здобув головний титул П’ятої ліги.

Результати. Кубок Волині – http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1209#calendar

Недільний фінал Кубку Волині не зважаючи на рекордно ранній початок, прихильників хорвіських команд не розчарував. Трилер МФК «Хорів» - «Надія», що розпочався ще у півфіналі плей-офф «абсолютки», вдався на славу. Проте, для потужного МФК і третя спроба у сезоні здобути бодай один з титулів виявилася невдалою. «Хорів» після завершення фіналу плей-офф залишився ночувати у Луцьку і зранку о 9.30 (по суті о 8.30, адже час було переведено в ніч з суботи на неділю) виглядав бадьоріше за «Надію», гравці якої в більшості добиралися до столиці Волині з міста Лева.

Зі стартового свистка «надійна» п’ятірка пішла вперед та подовгу контролювала м’яч у позиційному наступі. Проте, в одному з епізодів голкіпер МФК Микола Плетенецький заволодів «круглястим» і відправив його через весь майданчик на голову Роману Москалику, котрий не схибив і рахунок відкрив. А на 10-й хвилині помилку «Надії» конвертував у гол Назарій Данів – 2:0. У відповідь кращий гравець матчу Віктор Чудля розмочив рахунок.

Саме цікаве у фіналі Кубку розпочалося на з 19-ї хвилини гри, коли Вадим Видихай з «Хоріва» здавалося приніс переможний результат своїм одноклубникам 3:1. Іншої думки був один з кращих бомбардирів Волині за всі часи Володимир Бобилєв, котрий влучним пострілом відновив інтригу. Його партнер по команді Віктор Чудля також за 12 секунд до свистка про закінчення матчу майстерно розібрався в епізоді, замкнувши передачу на дальній стійці воріт МФК. Дубль і рахунок став нічийним 3:3, що змусило суперників перейти до виконання шестиметрових ударів. Представники найтитулованішої команди області пенальті били із стовідсотковим результатом, а їх легендарний голкіпер Ігор Пунда свою дуель виграв і вчетверте в історії клубу «Надія» новий перехідний Кубок Волині піднявся над головами гравців у зеленій формі. Ця перемога стала третім титулом клубної структури Віктора Ревка у додаток до чемпіонських медалей «абсолютки» команд «Надія-2» та «Надія-3» у Першій та Четвертій лігах відповідно. А МФК «Хорів» за підсумками сезону 2020/2021 тричі фінішував другим у турнірах Тринадцятого чемпіонату Волині – срібло Регулярної першості, фіналісти Абсолютного чемпіонату та Кубку Волині.

Результати. Кубок АМФВ – http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1208#calendar

Фінал Кубку АМФВ віншував сезон 2020/2021 поєдинком між МФК «Дім фасадів» та другою «Надією». Після першого тайму на табло горіла одиничка після влучного пострілу Владлена Лужина, який відзначився на хорівську команду. А після перерви за рівної гри фортуна двічі посміхнулася луцькій команді. Вирішальний гол у виконанні капітана «домовитого» колективу Ігоря Кравчука можливо був не самим естетським, але переможним та вирішальним. Новий перехідний Кубок АМФВ в скарбничці самобутнього колективу, котрий рухається вперед та мріє про Суперлігу.

Результати. Кубок Прогресу – http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1207#calendar

В боротьбі за Кубок Прогресу в рамках рівненського дербі зійшлися два цікавих колективи «Атлетік» з Млинівського району та одвічний фіналіст за підсумком всіх сезонів у Волинських лігах ФК «Стир». Після першого тайму в запеклому протистояння була зафіксована бойова нічия 2:2. Але після відновлення гри два влучних постріли по воротах «річників» у виконанні Андрія Старушкевича та Дмитра Галадея підбили підсумок «прогресивного» фіналу. «Атлетік» виграв 4:2 та забрав до клубного музею трофей разом із титулом володаря Кубку Прогресу. А демидівська команда знову залишилася без головних нагород, нагадавши про долю португальської «Бенфіки».

Результати. Кубок Мрії – http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1206#calendar

У фіналі Кубку Мрії коли до завершення основного часу гри  за рахунку 2:2 лишалося трохи більше 4-х хвилин, події в матчі набрали справжнього драйву. Спочатку гравець «Vadrus» Павло Палій майстерно розібрався в епізоді і зробив рахунок 3:2, а за хвилину перший дубль у матчі оформив Дмитро Михальчук з Пірванче та рахунок зрівняв. Битва чемпіона «регулярки» Четвертої ліги проти віце-чемпіонів першості П’ятого дивізіону тримала у напрузі вболівальників, а переможний результат лучанам по суті приніс кращий гравець поєдинку Вадим Іванюк, котрий в гольовому епізоді зіграв ефектно та ефективно, оформивши другий дубль. Остаточну переможну крапку в зустрічі поставив Дмитро Бондарчук, і вже за мить над головами переможців поплив Кубок Мрії під пісню легендарного Фреді Меркюрі «Ми чемпіони». Колектив «Vadrus» за підсумками сезону зумів оформити так званий золотий дубль, вигравши два престижних титули.

Cake Cup 2021

http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1222

Свої перемоги під музичний супровід відсвяткували і учасники втішного турніру для тих команд, що не потрапили до сітки плей-офф у боротьбі за звання чемпіонів. Так у другій фінальній зустрічі за «Cake Cup №1» на паркеті СК «Арена Спорт» зустрілися суперлігові команди з Луцька «Динамо» та «Кураж». Після першого раунду «смачного» протистояння перевага була на боці динамівців – 4:2. Матч-відповідь, що завершився з рахунком 2:1 на користь «россо-нері» не дав чіткої відповіді на питання «хто краще?», але дозволив засвідчити факт, що їстимуть смачний чотирикілограмовий торт гравці «Динамо». Смачного!

За «Cake Cup №2» у двораундовому протистоянні зійшлися ФК «Духче» та ФК «Мар’янівка», завершивши перший раунд мінімальною перевагою «чорно-білих» з рахунком 3:2. Матч-відповідь виявився ще більш багатим на голи, але можливості взяти реванш ФК «Мар’янівка» не надав. В обміні гольовими моментами підопічні Сергія Магери виглядали менш виразно, а тому підсумок гри 5:3 разом із тортом став на користь ФК «Духче».

У боротьбі за «Cake Cup №3»  команда «Дежа» мала солідний запас виграних ігор у ХФК «Фіміам-2» в очних протистояннях. Та й перший матч за солодкий приз завершився з гандикапом в три м’ячі. Тому «салатові» були доволі прагматичними у ролі лідера солодких перегонів і довели гру до логічного закінчення, двічі забивши наприкінці матчу.

 Два фінальних поєдинки «Cake Cup №4» між командами «Мідас-2» та ФК «Гірка Полонка» дозволили підопічним Юрія Павельчука здобути трофей за підсумками виступу в сезоні 2020/2021. Після поразки в першій зустрічі з рахунком 2:3 «античники» зуміли реабілітуватися за стартову поразку та перемогти 5:2. 

Протягом фінального футзального вік-енду Тринадцятого чемпіонату Волині після завершення кожного з п’ятнадцяти вирішальних поєдинків тривали церемонії нагородження номінантів сезону та команд фіналістів. Завдяки нашим надійним партнерам до комплектів спортивних нагород додавалися приємні подарунки від торгових марок «Sport Brands» - найкращі пропозиції спортивного одягу та взуття; місцевого виробника чудового пива від ТМ «Zeman»; сімейного виробника безалкогольних напоїв «Luchan Brevery».

 Після того, як вирішальний пенальті у ворота МФК «Хорів» вдало виконав лучанин Дмитро Романюк та завершився чемпіонський танок переможців, свої індивідуальні нагороди отримали гравці Суперліги. Звання кращого бомбардира з результатом у 18 забитих м’ячів здобув Ігор Кушецький з МФК «Хорів», а його партнер по команді та учасник не забутнього фіналу Станіслав Паньків отримав пам’ятну відзнаку «Кращий гравець чемпіонату Волині в сезоні 2020/2021». Номінацію кращого голкіпера за підсумками першості здобув гравець нововолинського «ТТІ» Герман Улянюк.

 У Вищій лізі кращим бомбардиром із «суперліговським» результатом став гравець місцевого «Торпедо» Ігор Шевельов. Кращим голкіпером комітет з проведення змагань АМФВ визнав Ігоря Неділько з «Атлетіка», а незмінний капітан Олики Олег Шахраюк, який через перебір карток пропустив вирішальну гру, не вперше у своїй кар’єрі отримав приз «Кращий гравець Вищої ліги».

 Пролунав свисток про завершення другого фінального поєдинку Першої ліги, що завершився на користь команди «Надія-2», і звання «Кращий гравець сезону 2020/2021» разом із подарунками від партнерів отримав гравець чемпіонів Юрій Савчишин. Учасник фінального двобою Сергій Кух з «Прип’яті» переміг у номінації кращий голкіпер Тринадцятого чемпіонату, а 17 забитих м’ячів Олександром Потурай визнали гравця ХФК «Фіміам» головним голеадором дивізіону.

 В Другій лізі за підсумками сезону гросмейстерська відмітка у 18 голів, як у Суперлізі та Вищому дивізіоні підкорилася Едуарду Войтюку з FC «Traders», а Іван Левчук з «Камаз-Агро» став кращим у захисті власних воріт за що отримав приз «Кращого голкіпера». А титул кращого гравця Тринадцятого сезону АМФВ в Другому дивізіоні виборов представник команди-чемпіона «Kroshu Lutsk» Вікентій Голіщев, котрий призи та медалі отримував із маленьким сином на руках під бурхливі оплески вболівальників.

 За підсумками змагань в Третій лізі кращим бомбардиром, забивши 15 голів, став представник переможця Регулярної першості Володимир Горохоль з команди «Olam-Kesef Sport», а його одноклубник Сергій Гузоватий отримав нагороду «Кращий голкіпер Волині сезону 2020/2021». Не кращим чином завершив вирішальну гру за звання чемпіона «абсолютки», а з нею і сезон гравець «BusMarket Group» Володимир Крупнік, якого арбітр зустрічі вилучив наприкінці вирішального матчу за удар суперника. Так що тепер кращий гравець Третього дивізіону на засіданні КДК предстане у якості номінанта.

 Про перемогу Івана Костюка у гонці бомбардирів було відомо ще за кілька турів до завершення матчів Четвертої ліги, хоча виліт ФК «Пірванче» з плей-офф дозволив Владу Саміло з чемпіонської «Надії-2» наблизитися до голеадора з Горохівського району. Але результат у 18 забитих м’ячів – трендова норма сезону, підкорився саме лідеру атак чемпіона «регулярки». Кращим голкіпером визнано представника досвідченого «Ярду» з обласного центру, а приз «Кращого гравця» виборов гравець двічі «срібної» команди «Волинь Угринів» Дмитро Вахмітсров.

 Абсолютним рекордсменом серед бомбардирів всіх ліг став світловолосий футболіст з «Волинь 05» Роман Ковалюк. Юний «хрестоносець» забив 26 м’ячів за Тринадцятий чемпіонат у П’ятій лізі та встановив своєрідний рекорд результативності. Ще один вихованець тренера волинян Олександра Антонюка завжди активний Артем Рудик на думку комітету з проведення змагань АМФВ став кращим гравцем сезону. Представник новоспеченого Абсолютного чемпіона Волині в П’ятому дивізіоні команди «Vadrus» лучанин Тарас Яковлюк виборов звання кращого голкіпера.

Ось таким виявився Тринадцятий сезон волинського футзалу, що не зважаючи на всі пандемічні перешкоди подарував всім нам чимало цікавих миттєвостей улюбленої гри. Історія на цьому не закінчується, адже на любителів гри 5 на 5 ще чекають перегони Корпоративної ліги та літній чемпіонат. Також сподіваємося, що в рамках фінального етапу Чемпіонату України в Другій лізі ЛФК «Любарт» гідно представлятиме нашу область у своєрідній лізі чемпіонів.