Гра


1/8 фіналу

Кубок Прогресу, Центральний майданчик
1: 3

Хронометрист / Делегат:

Шереметьєва М./




Про гру:

В 1/8-й третього за рангом кубкового турніру, що зветься Кубок Прогресу жереб звів луцькі клуби ФК «Фенікс ДПЗ» та «BusMarket Grup». Про стосунки цих футзальних опонентів можна було б написати окремий матеріал. Абсолютний чемпіон Четвертої ліги та володар Кубку Мрії сезону 2019/2020, це все титули ФК «Фенікс ДПЗ»,  минулого сезону з «BusMarket Grup» переможцем Регулярної першості на майданчиках СК «Арена Спорт» зустрічалися аж 4 рази. В 7-му турі 18 січня «маркетовці» впевнено розібралися з «ДПЗшниками» 6:1 і ледь не залишили команду Олега Романюка поза межами плей-офф. Лише в останньому 11-му турі «фенікси» заскочили до омріяної «вісімки» і в першому матчі «абсолютки» створили найгучнішу сенсацію сезону, обігравши діючого володаря золотих медалей з рахунком 9:1. Матч-відповідь 1/4-ї плей-офф перетворився у формальність, не зважаючи на перемогу «бусмаркетівців» 3:1. А віра у власні сили пізніше допомогла ФК «Фенікс ДПЗ» стати Абсолютним чемпіоном. Хоча ще одна зустріч в рамках півфіналу Кубку Мрії перетворилася у футзальну «зарубу» і завершилася серією післяматчевих пенальті після 3:3 в основний час, в якій Фортуна посміхнулася «Феніксу» - 2:1.

П’ята зустріч опонентів в новому турнірі – Кубку Прогресу розпочалася без розвідки у високому темпі. Але до справді гострих моментів справа практично не доходила. Хіба що господарі мали нагоду відкрити рахунок в епізоді коли були відіграні захисник та голкіпер «маркетівців», але з гострого кута в рамку не влучили. Свої моменти не використали і гості, часто помиляючись на етапі останньої гольової передачі. Гравці обох часто вдавалися до дальніх ударів ледь не з середини майданчика, що додавало шарму подіям на майданчику СК «Арена Спорт». А в середині тайму в лавах діючого чемпіона області сталося вилучення. І цілих дві хвилини «БусМаркет» намагався знайти можливість для взяття воріт, але при цьому ледь не проґавив контр випад суперника. «Чорні» відбілися і гра продовжилася зустрічних курсах, що гольових моментів у матчі не додало. За рахунку 0:0 команди пішли на відпочинок.

В другому таймі сценарій не змінився. Опоненти атакували з відповідальністю за власні захисні редути, а тому справжньої гостроти було не багато. Хоча можливість забити гол в підопічних Руслана Корпоша в дебюті тайму була що називається стовідсоткова. Далі знову гра вирівнялася, а гравці продовжили використовувати дальнебійну артилерію, постріли якої часто-густо летіли в «молоко», або ставали легкою здобиччю голкіперів. Не вистачало «креативу» до 21-ї хвилини, коли Андрій Каварський зумів переправити «селект» у порожні ворота «ДПЗшників», що припустилися фатальної помилки.

За рахунку 0:1 «Фенікс» великими силами пішов вперед, але швидко наразився на контр-атаку, яку потужним ударом низом в дальній кут воріт організував Володимир Крупнік. Господарі оберти не скидали і вже за кілька миттєвостей Андрій Янко відновив інтригу. Грати лишалося дві хвилини. Чергова навала, черговий обріз, чергова «контра». І Сергій Богданенко з «БусМаркет» влучним пострілом знімає з порядку денного питання про учасника чвертьфіналу Кубку Прогресу.

Кращі гравці: Андрій Янко – Володимир Крупнік