Гра


5: 5

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Я./Онищук Ю.




Про гру:

 У третьому турі Другї  ліги «регулярки» на паркеті СК «Арена-Спорт» зустрічались команди «Атлетік» із Млинова та «Tatrafan Любарт Junior».

Ще як перші невдалі матчі можна було списати на розкачку, але вже як чемпіонат набрав обертів, права на помилки немає ні у кого, хто прагне боротися за звання абсолютного чемпіона.

В стартовій п’ятірці підопічних Олександра Лисенка вийшла молодь, яка академічно тримала та розігрувала м’яч і створювала гострі моменти, біля воріт Млинова. Але нажаль «юніорам» не вдавалось їх реалізовувати, чи то брак досвіду, чи то холоднокровності в завершальній фазі атаки,чи відмінна гра голкіпера рівнян (варто відмітити, що ворота захищав польовий гравець Андрій Старушкеич).

І вже на третій хвилині Володимир Євтухов скористався обрізкою юних футзалістів  «вискочив на побаченя з голкіпером» та впевнено переграв його, давши відлік забитим голам, яких у матчі буде чи мало.

Подібна ситуація трапилась знову, «любартівці» здавалось у простій ситуації втрачають м’яч, а «зелено-білі» вдало використовують більшість і реалізовують момент зусиллями Андрія Місюкевича 2:0.

Як тільки «Любарт» розвів м’яч, знову втратив його у черговій атаці забувши про захист. На цей раз залишили за спинами прудконогого Павла Старушкевича, який отримав вбивчу розрізну передачу від свого партнера та пробив в протихід голкіперу – чудове завершення атаки 3:0.

Згадується легендарна фраза командира корабля «Аполлон-13» з однойменного фільму Джеймса Ловелла, роль якого виконував Том Хенкс: «Хьюстон, у нас проблеми»!

На допомогу молодшим товаришам, хоча з запізненням, але все ж «підтягнулася тяжка артилерія» у ролі Назара Бугайчука, Вадима Швеця та Ігоря Заболотного. Поява саме цих досвідчених бійців повністю перевернула гру.

Чудові багатоходівки у виконанні «червоно-чорних» двічі протягом однієї хвилини виводили на ударну позицію Романа Піддубного, з яких Роман не схибив і оформив швидкий дубль, повернувши інтригу у матчі.

Під завісу першої половини зустрічі команди обмінялись ще по одному голу. Спочатку Ігор Заболотний невдало зіграв у захисті та зрізав м’яч у власні ворота, а уже в наступній атаці Вадим Швець швидше всіх зорієнтувався у чужій штрафній та покотив «кулястого» повз голкіпера 4:3.

Не менш запеклу боротьбу і динамічну гру продемонстрували колективи і у другій половині зустрічі. «Любарт» забрав ініціативу до своїх ніг, оскільки був у ролі наздоганяючих, а номінальні господарі шукали щастя біля чужих воріт вибігаючи у швидкі контратаки.

В черговій атаці Вадим Швець зрівняв рахунок у матчі, йому залишилось не схибити по порожніх воротах після двох елегантних передач «п’ятою». За 5 хвилин до завершення зустрічі «Атлетік» вирішив збити темп гри та напір дублерів суперлігового «Любарту» і пішли грати з п’ятим польовим, що згодом і принесло свої девіденти. Дмитро Галадей  із команди «Атлетік» випередив свого опонента та перехопив слабкий пас у чужій штрафній і відправив «селект» у ворота суперника 5:4.

Гравці із Млинова зарано повірили у свою перемогу та дещо розслабились, чим сповна скористались суперники. Сплав молодості і досвіду «юніорів» спокійно прийняв цю результативну помилку та вдався до авантюри із п’ятим польовим.  Комбінацію своїх партнерів завершив Владислав Швець, надіславши м’яч повз свого візаві, зрівнявши рахунок у зустрічі 5:5.

Остаточну крапку у матчі міг ставити Роман Піддубний, який за лічені секунди до сирени отримавши м’яч у центрі поля, відчайдушно пробив по воротах, але удару забракувало точності, м’яч пролетів в лічених сантиметрах від дальньої дев’ятки.

Фінальний свисток зафіксував бойову нічию 5:5. Матч показав командам над чим потрібно попотіти на тренуваннях. Глядачі б високо оцінили цей матч, якби не карантинні обмеження, які нажаль не дозволяють бути присутніми на трибунах «Арени-Спорт».

Кращі гравці: Старушкевич Павло – Піддубний Роман