Гра


1: 6

Хронометрист / Делегат:

Глухенька Л./Онищук Ю.




Про гру:

Відкривати 4 тур у Другій лізі регулярного Чемпіонату Волині припало на долю команд «Новатор» із мальовничого селища Смолява, що у Горохівському районі та луцькими хлопцями із «Любарт Junior».

Для горохівчан це був черговий матч-екзамен. А екзаменаторами на цей раз були молоді таланти, яким є що доказувати, адже вони тільки починають свій футзальний шлях.

Характерно для себе розпочали гру лучани, «перетягнувши ковдру на себе», показували що із м’ячем вони дійсно на «ти». Демонструючи чудову комбінаційну гру та різноманітність розіграшів стандартних положень – хлопчаки шукали «ключик» до воріт «Новатора» які захищав Руслан Корпош. Успішно своїм першим шансом скористався Роман Гончарук, протягнувши «кулястого» по бровці і вийшовши на ударну позицію, пробив по воротах, влучивши під дальню стійку – на табло загорілась одиничка навпроти «Tatrafan Любарт Junior».

Шанс «чорні» отримували коли юні футзалісти помилялись, що було не рідким явищем у першому таймі. Не стабільність і помилки – це характерна і не від’ємна ознака через яку проходять всі без виключення спортсмени на своєму шляху до становлення професіоналами.

Підібравши «ключ» до воріт Руслана Корпоша перший раз - Роман Гончарук знав як діяти і надалі. Отримавши м’яч перед воротами без вагань пробив класичним футзальним ударом – «з носка» і поцілив прямісінько у шпарину між стійкою та воротарем 2:0.

Розмочити рахунок вдалось Олександру Куніцину який потужним ударом із аута пробив по воротах і м’яч після серії рикошетів по-зрадницьки, навіть здавалось оглядаючись назад чи ніхто не наздоганяє закотився у ворота повз виставлену руку голкіпера 2:1.

 «Любартівці» швидко «опустили на землю» суперників. Заробивши штрафний в районі 15-ти метрів від воріт - Назар Бугайчук наважився на прямий удар, який впевнено парирував Сергій Дубровський ( другий голкіпер «Новатора»), але біля воріт чатував ніким не прикритий і всіма забутий Роман Піддубний, який після відскоку м’яча впевнено пробив над безпорадним лежачим воротарем 3:1.

Друга половина зустрічі проходила під аналогічним сценарієм першої. Горохівчани забили ще раз, що правда тепер у свої ворота. Невдало зігравши у захисті Олег Тучак зрізав м’яч у власні ворота. Нажаль після прикрого автоголу, номінальні господарі остаточно зневірились у своїх можливостях та посипались.

Під завісу матчу, коли все і так було ясно, відзначився також Назар Цап, який швидко розіграв з партнером стіночку та вийшовши на оперативний простір пробив по воротах – поцілив у відкритий кут воріт – 5:1. Олександр Лисенко залишився задоволений своїми підопічними які бездоганно розіграли вихід                 2 в 1.

Останній гвіздок у кришку «Новатора» забив Назар Павловій, якого банально забули у своїй штрафній суперники, а отримавши «шкіряного» без зайвих роздумів пробив повз кіпера, чим встановив остаточний рахунок.

Фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу лучан,  яку можна охарактеризувати крилатою латинською фразою великого Римського імператора Гая Юлія Цезаря, яку він сказав після швидкої перемоги при Зелі над Фарнаком: «Veni, vidi, vici», що в перекладі означає «Прийшов, побачив, переміг».

Кращі гравці: Куніцин Олександр – Заболотний Ігор