Гра


16: 1

Хронометрист / Делегат:

Шереметьєва М./Голоскоков С.




Про гру:

Перед стартом 4-го туру відразу три команди, які грають в П’ятій лізі, складали трійку лідерів дивізіону. Луцькі «Волинь05», «Vadrus» та колківський «Штурм» у неділю спробували не втратити залікових балів у протистояннях із суперниками. Першими переможну програму виконали гравці «Волині05», які в матчі з клубом «Переможна варта» здобули більш ніж переконливу перемогу 12:1.

 У паралельному матчі на паркеті СК «Арена Спорт» колківський «Штурм» не мав проблем у протистоянні з ФК «Кременець» та мінімально переміг 1:0. Відповідно бажання лучан здобути чергу вікторію било через край.  Тим більше, що  напередодні на Миколая «Vadrus» вдало зіграв матч 1/8-ї Кубку Мрії з земляками із клубу «Покров» 7:1 та вийшов до чвертьфіналу .

Звітний поєдинок розпочався з цілої низки атак господарів, котрі в перші хвилини кілька разів перевірили міць каркасу воріт та майстерність голкіпера. Гол назрівав і нарешті на табло запалала «одиничка», але як не дивно на користь ФК «Гірка Полонка». «Полончан» Роман Божок у швидкому контр випаді відкрив рахунок у матчі.

Лише коли кількість попадань «селекта» у металеві частини воріт дійшла до цифри 5, стався гол-відповідь, який забив «взуттєвик» Максим Якимов. У середині першої половини гри ігрова перевага клубу «Vadrus» почала трансформуватися у голи. Коли м’яч заметушився перед воротами гостей найспритнішим виявився лучанин Богдан Матюк, а за мить Максим Якимов оформив дубль та зробив рахунок у матчі 3:1.

За три хвилини до перерви Володимир Коваль збільшив перевагу господарів майданчика, а ще за хвилину оформив дубль. Але такого здобутку для Володимира виявилося замало і протягом останньої хвилини 99-й номер лучан зробив «покер» та підбив підсумок тайму – 7:1.

По перерві гості спробували переломити хід невдалого поєдинку, але запалу юних гравців з Гіркої Полонки вистачило лише на півтори хвилини. «Vadrus» провів швидку атаку та дозволив Богдану Матюку оформити дубль. Але що дубль? Якщо Володимир Коваль за кілька хвилин встиг оформити подвійний «хет-трик» (6! голів), дозволивши розбавити свій забивний марафон голом одноклубника Юрія Города – 11:1.

З переможцем матчу все було зрозумілим і лише статистичні показники розбавляли перебіг відверто нецікавого у своєму завершенні поєдинку. За 5 хвилин до фінальної сирени Максим Якимов продемонстрував «фокус із шляпою», а безумовно кращий гравець матчу та супербомбардир Володимир Коваль забив 7-й гол. Звичайно до рекорду, що був встановлений десятиріччя тому Валентином Кривицьким, який забив «Народній команді» (була така) 19 м’ячів,  у грі, що завершилася перемогою 19:0, було далеко. Але менше з тим.

Наприкінці зустрічі Максим Якимов кинувся наздоганяти кращого голеадора «взуттєвиків» Володимира Коваля і протягом пів хвилини записав на свій особистий рахунок 5-й м’яч. А остаточну крапку в грі поставив Вадим Русяк – 16:1. Ось такий камбек. «Vadrus» лишається у трійці претендентів на золоті нагороди.

Кращі гравці: Володимир Коваль – Роман Божок