Гра


2: 4

Хронометрист / Делегат:

Шереметьєва М./Голоскоков С.




Про гру:

Центральний матч 6-го туру був перенесений на суботу 29 грудня у зв’язку із відсутністю суперника «хрестоносців» клубу «Забороль» (виїхали на державні збори), але від цього не перестав бути головним трилером П’ятої ліги. Адже до звітного поєдинку в «регулярці» склався тріумвірат лідерів, до якого окрім команд «Волинь 05» та ФК «Штурм» входив луцький «Вадрус». Всі три колективи у попередніх поєдинках очок не втрачали, а тому зустріч набувала особливого шарму з огляду на золоті нагороди першості.

Номінальні господарі з Колок перед стартовим свистком змінили червоні футболки на волошкові і спробували попресингувати номінальних гостей з обласного центру. Проте «Волинь 05» була готова до такого розвитку подій і відповіла кількома гострими випадами. Загалом було приємно спостерігати за протистоянням двох футбольно-футзальних шкіл. За дотримання автентичності на лаві юних «хрестоносців» відповідав Олександр Антонюк, а диригентом атак «штурмовиків» виступав граючий тренер колківчан Олександр Сачковський.

Перший гол стався в середині першого тайму, коли на лівому фланзі лучан Владислав Мозоль наважився на дальній удар і м’яч влетів у сітку воріт номінальних господарів. За три хвилини до перерви одна із зірочок «Волині 05» Роман Ковалюк вдруге вразив ворота опонентів – 0:2.

Лучани більше відповідали статусу господарів, адже продовжували домінувати на майданчику СК «Арена Спорт» та створювати гострі моменти. Один з таких епізодів влучним пострілом завершив Дмитро Демчук – 0:3. Свої козири школа ФК «Штурм» скинула перед самим сигналом на перерву, коли Василь Горайчук з правого флангу атаки невідпорно пробив у рамку.

Після відпочинку команди вдалися до обміну швидкими атаками, коли все відбувалося на великих швидкостях та з інтелектуальним наповненням комбінаційних дій. Рахунок 2:3 утворився на другій хвилині другого тайму, коли індивідуальна майстерність дозволила Олександру Сачковському вийти на ударну позицію та загнати «селект» у сітку воріт «крузейдерс». Напруження свідомо почало зростати. Галасливіше стало на лавах запасних. «Штурм» намагався великими силами йти уперед та працював на максимальному форсажі. А «волиняки» уважно дослухалися до емоційних підказок свого наставника Олександра Антонюка та відпрацьовували на 100% в кожному ігровому епізоді. Можливо цей факт став запорукою успіху на 22-й хвилині, коли перепас поблизу воріт господарів завершився голом Антонія Рудика – 2:4.

З цієї миті «Штурм», даруйте за тавтологію, пішов на штурм, використовуючи голкіпера у якості п’ятого польового гравця. М’яч кілька разів влучав у каркас воріт «хрестоносців», але вперто на бажав залітати у сітку. В такому режимі опоненти допрацювали до фінального свистка.

Чергова перемога «Волині 05» дозволила підопічним Олександра Антонюка застовпити за собою першу позицію в турнірній таблиці разом із «Вадрусом» та залишитися у золотій гонці П’ятої ліги. Ну а «Штурм» продовжує боротьбу за медальний залік, маючи в здобутках рівну кількість очок з лідерами, але на одну гру більше.

Кращі гравці: Василь Сачковський – Антоній Рудик