Гра


3: 5

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Я./Голоскоков С.




Про гру:

В анонсі 6-го туру автор даних рядків писав: «Кандидатом на звання центральний матч туру в Другій лізі претендує зустріч «Луцьктепло» – «Атлетік» М. Команда комунального підприємства з обласного центру останнім часом набрала непоганої ходи в кубках та чемпіонаті. Підопічні Ярослава Русина минулого вік-енду в чвертьфіналі Кубку Прогресу перемогли «БусМаркет» 5:2 та здолали у «регулярці» традиційно незручний «West Side». А суперник з Млинівського району після перемоги у «прогресивному» турнірі над FC «Traders», котрий йде третім в чемпіонаті, втратив очки у матчі з аутсайдером - «Новатором» із Смоляви», зігравши внічию. Тому від поєдинку між шостою та четвертою командами Другого дивізіону прихильники клубів (нажаль карантин не дозволив побачити гру наживо) очікували справжнього футзального трилеру і звичайно переможного результату для своїх улюбленців.

Зі стартовим свистком арбітра матчу Анатолія Кірепко суперники вдалися до комбінування на паркеті СК «Арена Спорт» з метою здобути вікторію, що дозволила би втрутитися у боротьбу за медалі «регулярки». Перший гольовий момент створили гості, але захист лучан відбився. А з  другої спроби гравець гостей Андрій Місюкевич завершив комбінацію партнерів по команді влучним ударом у сітку. Відповідь не забарилася і естетський м’яч, що відновив рівновагу, провів «тепловик» Дмитро Олійник.

«Атлетик» миру не бажав і у наступ кинув свого голеадора Олександра Томича, котрий спочатку вивів гостей вперед, а далі майстерно зняв з власного плеча м’яч під удар і забив гол-красень – 1:3.

Тепер вже у наступ пішло «Луцьктепло». При цьому лучани спромоглися набрати критичної кількості фолів за три хвилини до закінчення першої половини ігрового часу і втратити через травму одного з виконавців. Що не завадило Дмитру Олійнику оформити другий у матчі дубль та відродити інтригу – 2:3.

Дві останніх хвилини тайму за законами футзального жанру вмістили в себе безліч моментів та епізодів за участю гравців та «селекта». Кілька разів «Атлетик» мав шанс остаточно зняти питання щодо переможця першої половини гри, а «тепловики» зрівняти рахунок. Проте Владислав Лаката за 40 секунд до свистка обрав перший варіант розв’язки і забив четвертий м’яч із розряду «в роздягальню».

Після відпочинку опоненти на паркеті СК «Арена Спорт» продовжили принципове протистояння двох  гідних суперників. В дебюті другої половини команди-суперниці намагалися працювати на максимальних швидкостях, що часто призводило до технічних помилок та втрат м’яча. Дедалі частіше лунали від лави запасних емоційні підказки луцького Мауріньо в особі Ярослава Русина, котрий намагався підбадьорити свій колектив та надихнути його на ігрові подвиги. Але наступальні дії «комунальників» часто-густо наражалися на разючі контрвипади «зелено-білих» і голкіперу лучан нудьгувати не доводилося. Роботи вистачало. І все ж креативу в наступальних діях «червоно-жовтих» явно не вистачало, але Олександр Шабала наважився на дальній удар у верхній кут воріт і інтрига вдруге за матч відродилася із новою силою – 3:4.

І знову, як в першій половині гри, останні хвилини перетворилися у трилер з калейдоскопічним розвитком сюжету. Щоправда, гострі моменти не поспішали конвертуватися у забиті м’ячі, хоча за двадцять секунд до завершення матчу Дмитро Галадей з «Атлетіка» перехопив м’яч на своїй половині майданчика та переправив кулю в порожні ворота. Гра з п’ятим в вочевидь не далася лучанам, котрі були змушені визнати поразку -  3:5.

Вікторія у звітній зустрічі дозволила «Атлетіку» очолити гонку за трійкою лідерів, а «комунальники» можуть спокійно готуватися до наступних матчів аби вирішити завдання щодо плей-офф.

Кращі гравці: Дмитро Олійник – Олександр Томич