Гра


5: 1

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Я./Голоскоков С.




Про гру:

На звітний матч 5-го туру FC «Traders» виходив у ранзі фаворита, адже господарі в турнірній таблиці Другої ліги посідали третю сходинку та вели боротьбу за медалі найвищого ґатунку з лідерами дивізіону «Камазом» та «Арсеналом». В суперниках у «біржовиків» згідно календаря в суботньому поєдинку відразу після святкування Нового 2021 року був «міцний горішок» місцевий клуб «Любарт Junior», яким опікується тренер Олександр Лисенко. Юнаки на матч виходили не в кращому гуморі після поразки у завершальному турі 2020 року від «канонірів» 0:3. Проте налаштованість «юніорів» на кожний наступний матч сезону завжди висока з огляду на вік виконавців.

Пролунав сигнал про початок гри і суперники з бажанням пішли в обмін уколами. Щоправда, кількість браку в комбінаційних діях зводила нанівець задумки тренерських штабів команд-суперниць. Після того, як суперники в стартові хвилини добряче розігрілися швидкий випад господарів потужним ударом завершив Сергій Трофимчук -1:0.

Юні гравці гостей в компанії з досвідченими «дядьками» намагалися чим швидше відновити паритет і кілька разів перевірили злагодженість дій голкіпера та польових гравців «торговельників». Юні «князі» збільшили тиск на ворота опонентів та… пропустили. Індивідуальну майстерність продемонстрував «біло-червоний» Едуард Войтюк. 2:0 на дев’ятій хвилині зустрічі.

Черговий сплеск активності після штабної наради під орудою гуру футзалу Сергія Піддубного, дозволив «юніорам» пограти із п’ятим польовим гравцем та кілька разів наблизитися до ейфорічної миті під назвою гол. Але приємний адреналін розбігся по судинам гравців у червоно-білій формі, коли Артем Пашківський забив третій гол господарів. Пролунав свисток Володимира Журибіди про завершення першого тайму і команди пішли на короткий відпочинок.

Перші хвилини другого тайму засвідчили бажання «княжат» врятувати гру. П’ятий польовий гравець в польовому складі «Любарта» став з’являтися на паркеті СК «Арена Спорт» дедалі частіше. Але отримати дивідендів від такої ігрової моделі в дебюті другої половини матчу номінальні гості так і не змогли. Більше того, один перепасів у зоні суперника на 18-й хвилині привів до банального «обрізу» і  Едуард Войтюк в сильний дотик низом відправив «селект» у порожні ворота. За дублем Едуарда його одноклубник Сергій Трофимчук оформив свій дуплет та практично зняв питання щодо переможця в матчі -  5:0.

Остання п’ятихвилинка поєдинку з відверто вбитою інтригою вмістила в себе кілька цікавих епізодів. Це і дисциплінарна експрес-лекція для гравців господарів. Це і штабні наради під час тайм-аутів. Це і гострі епізоди біля обох воріт. Та зрештою автогол у ворота господарів, що розмочив рахунок гри та підбив підсумок гри.  Такий результат дозволив FC «Traders» до закінчення локдауну забронювати за собою 3 сходинку в турнірній таблиці.

 Кращі гравці: Сергій Трофимчук – Ігор Заболотний