Гра


2: 4

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Я./Голоскоков С.




Про гру:

Програму недільних матчів в П’ятій лізі відкривав матч «Мідас-2» – «Переможна варта». В Новий 2021 рік команди увійшли з різними результатами. Якщо представники античної команди зуміли двічі здобути перемоги та поки що доволі впевнено почуваються в процесі виконання завдання щодо потрапляння в плей-офф Абсолютної першості, то «Переможна варта» мріє про здобуття бодай одного залікового балу.

Звітний поєдинок розпочався з кількох гострих атак на ворота колективу, що сформований із батьківського активу вихованців дитячої школи футзалу клубу «Мідас». Випади «вартовиків» були відбиті, а в позиційних неквапливих атаках «античні» виглядали впевненіше за суперника і кілька разів всерйоз потурбували кіпера номінальних гостей. Ближче до середини тайму гра вирівнялася, а гольові моменти виникали зрідка та в більшості після технічних  помилок виконавців. Ранкова нудьга на центральному майданчику СК «Арена Спорт» іноді перебивалася поодинокими випадами індивідуально сильних гравців, котрим опоненти протидіяли і кількісно, і якісно.

Лише коли секундомір відкрутив 11 повних кіл рахунок був відкритий. Гравець гостей Серафим Федчук таки зумів пробити голкіпера «волошково-білих» та додав креативу матчу. За мить гольову естафету підхопив партнер по команді автора першого голу Ігор Янченко, котрий впевнено розібрався в гольовому епізоді – 0:2. Після цих подій гравці «Мідас-2» згадали за мету гри та зуміли розмочити рахунок. Потужний Андрій Макарчук просунув «селект» лівим флангом та сильним і влучним ударом загнав «круглястого» у сітку. За мінімальної переваги «переможників» 2:1 суперники пішли на відпочинок.

Другу половину гри активніше розпочали господарі та створили низку моментів, притиснувши суперника до власних воріт. Але гості відбили стартовий штурм, і коли  голкіпер «мідасівців» в середині тайму підключився до атаки зробили перехват і в порожні ворота забив активний Ілля Шевчук – 1:3.

Невдача заставила господарів активізуватися і за хвилину Юрій Довгорук скоротив відставання у рахунку до мінімуму. Цей епізод став сигналом до штурму на ворота «червоно-білих», котрим для позитивного підсумку лишалося потерпіти у захисті лише 4 хвилини. Напруження зростало прямо пропорційно залишку ігрового часу. «Мідас-2» п’ятіркою йшов у  наступ. М’яч потрапляв у захисників, відбивався голкіпером та влучав у каркас. Але в сітку воріт «Переможної варти» так і не потрапив. Більше того, Роман Конончук за 10 секунд до фінальної сирени остаточно зняв питання щодо переможця поєдинку та відправив «селект» у порожні ворота – 2:4. Перша перемога в сезоні дозволила «вартовикам» покинути останню сходинку в турнірній таблиці  та втрутитися у боротьбу за місце у вісімці плей-офф.

 Кращі гравці: Владислав Василевський – Ігор Янченко