Гра


6: 2

Удари по воротах:

26
:
20

Удари у рамку воріт:

18
:
11

Сейви:

9
:
10

Фоли:

5
:
3

Шульгач Андрій, Кірепко Анатолій, Катеринюк Олег




Хронометрист / Делегат:

Глухенька Л./Голоскоков С.




Про гру:

В три рази більше за суперника набрав залікових балів лідер Регулярного чемпіонату в П’ятій лізі «Волинь 05» - 18 очок проти 6 другого «Мідасу». Своєрідне протистояння дітей та батьків з огляду на склади команд привернуло увагу, як батьків перших так і дітей других, котрі прийшли підтримати своїх рідних та близьких. Нажаль карантинні обмеження не дозволяють повноцінно повболівати за свої улюбленців, котрі в неділю в рамках 7-го туру «регулярки» відкривали програму матчів на центральному майданчику СК «Арена Спорт».

Лідер ліги з перших хвилин під емоційні підказки свого наставника Олександра Антонюка спробував захопити ігрову ініціативу і за рахунок переваги у командній та індивідуальній швидкості відкрити рахунок у матчі. Наскоком вирішити таке завдання не вдалося. Тим більше, що «діди» кілька разів створили непогані епізоди для взяття воріт. Проте молодість є молодість. Через чотири хвилини після стартового свистка моторний Роман Ковалюк втік на побачення з голкіпером гостей, розхитав його фінтами, змістився у гострий кут лівого флангу та улюбленої лівої у падінні переправив м’яч у сітку. Світловолосий форвард на досягнутому не зупинився і за кілька хвилин рахунок подвоїв, записавши на своє ім’я дубль.

«Фіалково-білі» спробували переломити хід подій, але в кращому випадку знаходили можливості лише для дальніх ударів, що особливої небезпеки не приховували. А в другій половині першого тайму питання щодо переможця в луцькому дербі було практично зняте з порядку денного, даруйте ранкового. Спочатку Дмитро Бокій, а трохи згодом Денис Шворак забили свої голи за «хрестоносців» і за рахунку 4:0 команди пішли на відпочинок.

Після відновлення гри «батьківському» колективу легше не стало. Більша частина подій відбувалася на половині «античної» команди, яка заради того, щоб відсунути гру від свої воріт намагалася підключати до позиційного наступу свого голкіпера. Така тактика дозволила у повільному розіграші створити можливість для дальнього пострілу, що завершився голом. Граючий наставник клубу «Мідас» Юрій Павельчук підловив воротаря, розмочивши рахунок – 4:1. У відповідь «Волинь 05» перевірила міць воріт, котрі свого часу до дня відкриття СК «Арена Спорт» у далекому 2010 році під замовлення зварив кум тренера юнаків Юрій Уманець. Каркас витримав потужний постріл, а за кілька хвилин автогол у ворота гостей відновив гандикап у чотири пункти – 5:1.

Доля матчу була практично вирішена. А тут ще Роман Ковалюк продемонстрував «фокус із шляпою» та остаточно вбив інтригу в дербі. Щоправда, на радість юних прихильників батьківських талантів потужний Роман Голян в епізоді біля воріт «крузейдерс» не розгубився і провів другий гол за «Мідас-2». На табло запалали цифри рахунку 6:2.

На останніх хвилинах зустрічі до експериментів вдався тренерський штаб господарів і «Волинь 05» кілька хвилин пограла з п’ятим польовим гравцем, але на підсумок гри це ніяк не вплинуло. Чергова перемога «волинян» залишила юнаків на першій сходинці в турнірній таблиці, але вирішальний поєдинок відбудеться у наступному турі, коли «хрестоносці» зіграють з прямим конкурентом – командою «Вадрус».

Кращі гравці: Роман Ковалюк – Юрій Павельчук