Гра


3: 7

Хронометрист / Делегат:

Жовнірук Д./Голоскоков Д.




Про гру:

Центральний матч 8-го туру в Другій лізі за участю FC «Traders» та ФК «Арсенал» ще до стартового свистка відповідав власному статусу за рахунок турнірного становища. «Біржовики» з 16-ма балами посідали другу позицію в золотій гонці, а «каноніри» з 14 очками залишалися претендентами на медальний залік. Настрій в суперників перед вирішальною битвою за так звані 6 очок дещо різнився, адже «фінансисти» в попередньому турі не без труда 3:2, але перемогли аутсайдера - «Новатор», а гості сенсаційно поступилися «Атлетіку» з розгромним рахунком 1:7.

Вже менше ніж через хвилину від початку гри рахунок міг бути відкритим, коли через помилку «канонірів» в захисті гравець «біло-червоних» виходив на ударну позицію, але не зумів добряче прикластися до «круглястого». Команда з трьома портами приписки після відбитого штурму спробувала перехопити ігрову ініціативу і провела кілька гострих атак, що завершилися ударами в рамку. Особливо активним в дебюті гри виглядав досвідчений Роман Юлдашев, котрий кілька разів брав на себе відповідальність в завершальній стадії комбінацій. «Арсенал» атакував і на 7-й хвилині пропустив. Швидка контратака два в один у виконанні «фінансистів» завершилася автоголом у ворота гостей після пострілу з лівого флангу атаки – 1:0.

Мінімальна перевага лучан протрималася недовго. Вже за кілька хвилин Олександр Халик прийняв м’яч перед воротами і з розвороту влучно пробив у правий кут. А ще через хвилину з невеличким  86-й номер тезок лондонського клубу витримав паузу та віддав зручну передачу на партнера і Валентин Обозовський з гострого кута на правому фланзі пробив голкіпера господарів – 1:2. Далі ФК «Арсенал» підтиснув суперника і зумів збільшити рахунок завдяки дублю Валентина Обозовського, котрий з улюбленого флангу низом загнав «селект» у сітку воріт лучан та оформив дубль. FC «Traders» відповів гострим випадом, але в гольовому епізоді переможцем вийшов голкіпер гостей, котрий зберіг гандикап у два пункти. За рахунку 1:3 команди пішли на відпочинок.

Після відновлення гри активність опонентів не зменшилася і м’яч практично не затримувався у середині майданчика. Хвилі атак почергово набігали  на ворота візаві і за пару хвилин від початку другого тайму перевага гостей збільшилася після швидкого виходу двох «канонірів» на оперативний простір, в якому пас на дальню стійку впевнено перетворив в чергове взяття ворітт швидкий Олександр Корнійчук. Темп ще збільшився і в одній з  атак  Дмитро Оляяницький з команди «біржовиків» майстерно скористався помилкою захисту «синьо-блакитних» - 2:4.

В середині другого тайму темп дещо спав, але це не завадило Тарасу Мушику втекти на побачення з голкіпером та відправити «селект» під голкіпером – 2:5. Матч відверто дивився і нечисленні глядачі з великим інтересом спостерігали за емоційним перебігом подій. FC «Traders» не здавався і за кожної нагоди намагався погрожувати воротам «канонірів», в яких у поті чола працював Анатолій Подолюк. Але навіть він нічого не зміг зробити на 23-й хвилині, коли з гострого кута Артем Пашківський пробив потужно та влучно з гострого кута правого флангу атаки.

Різниця у два м’ячі не давала спокою обом командам і нервове напруження ближче до фінального свистка давалося в знаки. В цей момент ФК «Арсенал» остаточно зняв питання щодо переможця у матчі, коли чергову комбінацію завершив Олександр Халик. Лучани спробували врятувати гру за рахунок гри із п’ятим польовим гравцем, але один із кандидатів на зання кращого гравця матчу Роман Юлдашев після перехоплення відправив «селект» у порожні ворота і підбив підсумок центрального протистояння туру – 3:7.

Омріяна перемога дозволила «канонірам» піднятися в турнірній таблиці на другу позицію у відстані двох очок від лідера першості «Камаз-Агро», котрий сенсаційно поступився «Новатору». В наступному турі в очному поєдинку з острожецькою командою ФК «Арсенал» має нагоду у фінішному створі вирвати титул переможців «регулярки», але «Камаз» в центральної зустрічі 9-го туру влаштує і нічия.

В свою чергу FC «Traders» має шанс випередити свого кривдника у турнірній таблиці (команди зараз розділяє один бал) у разі вікторії в заключному матчі з «Атлетіком».

Кращі гравці: Артем Пашківський - Олександр Халик