Гра


1: 3

Хронометрист / Делегат:

Журибіда В./Голоскоков С.




Про гру:

«Новатору» не позаздриш. В попередньому турі футзалісти із Смоляви зустрічалися з другою командою Другої ліги FC «Traders» і в драматичному протистоянні мінімально поступилися 2:3. Брак залікових балів (лише 2 очки) в турнірній таблиці заставляє підопічних Миколи Маціюка на прізвище Марек разом із своїм кумом, а за сумісництвом граючим тренером Русланом Корпошем в кожній зустрічі грати лише на перемогу. А тут чергове випробування у вигляді зустрічі із лідером чемпіонату клубом «Камаз-Агро», котрий в суботу 6 лютого не проти був достроково оформити чемпіонство у «регулярці».

На паркеті СК «Арена Спорт» цілих дві с половиною хвилини шукав підходи до воріт смолявської команди, яка доволі впевнено розпочала гру і тримала удар. Але навіть Руслан Корпош нічого не зміг вдіяти в епізоді, коли беззмінний керівник острожецького колективу Олег Юрчук майстерно обіграв і захисника, і голкіпера – 1:0.

Відповіді від «Новатора» довелося чекати до середини тайму. Гарна комбінація «людей в чорному» завершилася потужним пострілом у кут, з яким голкіпер господарів впорався, відбивши м’яч на кутовий. Проте за кілька хвилин рахунок таки став нічийним 1:1, адже забивний капітан «Новатора» Микола Маціюк в гольовому епізоді не схибив і відправив «селект» у сітку.

Пропущений гол заставив «агровантажівку» додати у потужності наступу, що вимусило гостей за дві хвилини до перерви набрати критичну кількість фолів. За пів хвилини до сигналу на відпочинок Олег Юрчук отримав нагоду відзначитися з дабл-пенальті, але дуель з голкіпером завершилася на користь останнього. За нічийного рахунку опоненти пішли на перерву.

Після відновлення гри битва лідера з  аутсайдером продовжилася у режимі ігрових гойдалок, котрі менше ніж за хвилину завершилися пенальті у ворота «Камаза». До точки підійшов Руслан Корпош і впевнено переграв свого візаві – 1:2.

Острожецька команда дещо розгубилася і суперник притиснув «червоно-чорних» до їх воріт. В дебюті другого тайму другим номером діяв претендент на перемогу в Регулярній першості. Запахло сенсацією. А тут ще стався вихід три в нуль у виконанні гостей і лише корпус голкіпера став на заваді взяття воріт «Камаз-Агро». Проте омріяна вікторія над лідером наблизилася до колективу із Смоляви за три з половиною хвилини до фінального свистка. На ударну позицію вийшов Олег Тучак і зробив рахунок 1:3. Після вимушеного тайм-ауту Олег Юрчук вдів манішку і фаворит пішов у наступ із п’ятим польовим гравцем. Адреналінове закінчення було гарантоване. І воно завершилося на користь «Новатора», котрий не тільки переміг у звітній зустрічі, але й вніс тотальну інтригу в турнірні розклади Другої ліги.

«Камазу» доведеться грати як мінімум на нічию у матчі з прямим конкурентом ФК «Арсенал» аби виграти «регулярку». А «Новатору» окрім перемоги над луцьким клубом «West Side» в битві аутсайдерів для того, щоб потрапити у плей-офф слід очікувати поразки «Луцьктепло» у зустрічі з «Любарт Юніором».

Кращі гравці:  Павло Старушкевич - Руслан Корпош