Гра


8: 3

Хронометрист / Делегат:

Журибіда В./Голоскоков С.




Про гру:

З різним настроєм на матч-відкриття програми 8-го туру в Суперлізі виходили команди учасниці луцького дербі. «Вотранс» до звітної зустрічі практично вирішив турнірне завдання щодо потрапляння до плей-офф, хоча нічия 3:3 з «ЛСТМ» явно не входила в плани «транспортників», а ось «Кураж» після поразки від земляків із «Теремно Хліб» 1:8 зосереджений на вдалому виступі в «Cake Cup». Щоправда цей факт аж ніяк не впливав на характер «россо-нері», котрі в кожній зустрічі сезону хлопчиками для побиття відверто не виглядали. Минулого року підопічні Юрія Волошина перемогли 2:0, а в сезоні 18/19 у протистоянні суперників була зафіксована бойова нічия - 3:3.

Початок поєдинку дещо затримався, адже чекали кілька хвилин прибуття легіонерів з Рівного, яки без розминки відразу пішли у бій. Взагалі в обох суперників лави запасних великим вибором не вирізнялися. Два гравця у «россо-нері» могли допомогти команді, а в «транспортників» лише один польовий та голкіпер мали змогу долучитися до ігрового процесу у разі необхідності. Можливо саме цей фактор дався в знаки у дебюті зустрічі, що розпочалася у середньому темпі, але без огляду на ворота, адже суперники намагалися більше часу проводити у позиційних атаках. Фаворит матчу атакував частіше, а «Кураж» відповідав гострими випадами.

Проте на 10-й хвилині підопічні Юрія Волошина таки створили передумови для взяття воріт і після авто голу рахунок було відкрито -  1:0. А через невеликий проміжок часу на табло запалали цифри 2:0. Це Артем Федецький майстерно розібрався в гольовому епізоді і подвоїв рахунок.

До закінчення першої половини гри гості змогли створити кілька небезпечних моментів, що відверто не принесли дивідендів колективу у смугасті червоно-чорній формі. А менше ніж за хвилину до перерви Олександр Гергелюк забив втретє і команди пішли на відпочинок.

Після відновлення ігрового процесу Артему Федецбкому знадобилося лише 17 секунд аби пройти майже центром майданчика і низом потужно відправити «селект» у кут воріт, знявши питання про переможця поєдинку. На досягнутому Артем зупинятися не став і на 21-й хвилині завершив комбінацію партенрів та продемонстрував «фокус із шляпою». Щоправда, до цього моменту «россо-нері» вдалося забити гол престижу. Після низки спроб пробити в рамці Романа Перлова вдала спроба вдалася Олександру Повідзьону, який зумів загнати «помаранчевого» у сітку. Спокійний хід поєдинку (в першому таймі команди взагалі обійшлися без фолів) кілька разів вибухав гольовими епізодами у виконанні кращого гравця матчу Артема ФЕдецького, котрий встиг за тридцять хвилин ігрового часу 5 разів відзначитися у воротах суперника. У відповідь Юрій Фібіч зумів забити ще один гол за «Кураж». Кум Артема досвідчений Олег Герасимюк також вписав своє ім’я в протокол гри як автор забитого голу. А  Богдан Гладун у складі гостей по суті підсумував рахунок протистояння. 8-3 на користь «Вотрансу», який після чергової вікторії опанував зручну для маневру 6 позицію. А «Куражу» побажаємо перемоги у втішному турнірі.

Кращі гравці: Артем Федецький – Сергій Борецький