Гра


4: 5

Хронометрист / Делегат:

Глухенька Є./Голоскоков С.




Про гру:

Третя команда проти сьомої, як свідчили цифри турнірної таблиці П’ятої ліги зійшлися в очному протистоянні в неділю 7 лютого на майданчику СК «Арена Спорт». Кандидат на бронзу ФК «Штурм», незважаючи на поразку від «Забороля» у минулому турі, мав теоретичні шанси на покращання турнірного становища у разі перемоги «хрестоносців» в битві лідерів «Вадрус» - «Волинь 05», а тому зі всією відповідальністю підійшов до звітної зустрічі з луцьким «Мідасом». Підопічні Юрія Павельчука після поразки в попередньому турі від лідера першості також намагалися не припускатися помилок, адже 6 залікових балів у боротьбі за вісімку плей-офф формально прохідними не були.

Приємно відзначити, що граючий тренер колківської команди Олександр Сачковський створив із команди дітлахів, котрі ще до недавна грали в дитячій лізі, а зараз на рівних б’ються з «дядьками». Хоча першу скрипку в молодому ансамблі під назвою «Штурм» звичайно грає сам диригент. Тринадцятий номер гостей, а саме  з цими цифрами на спині грає Олександр Сачковський, спочатку підловив на помилці суперника, відправивши м’яч у порожні ворота коли голкіпер лучан підключився до атаки. А далі ще двома влучними ударами не тільки оформив хет-трик, але й зробив гандикап у два м’ячі адже в дебюті зустрічі через хвилину від початку гри «античник» Сергій Воробей відкрив рахунок. Після «фокусу із  шляпою» у виконанні Олександра Сачковського, кращий гравець матчу вдало розіграв стандарт і Андрій Гонтар замкнув на дальній стійці простріл партнерів та зробив рахунок 1:4.

Така ситуація точно не влаштовувала «Мідас-2» і його наставник Юрій Павельчук вирішив власним прикладом надихнути партнерів по команді на спортивні подвиги. Гол у його виконанні повернув «волошково-білих» до гри, а  Роман Олян ще до перерви остаточно відродив інтригу звітного протистояння -  3:4.

Після перепочинку лучани продовжили тиск і вже у дебюті тайму рахунок став рівним 4:4 коли на ударну позицію вийшов Андрій Макарчук. Все розпочалося з початку, хоча характер відкритої гри вже не змінився до фінального свистка. Та й емоцій було на багато більше, ніж в першій половині гри. Обидва граючих тренери і словом, і ділом намагалися схилити шальку терезів успіху на свій бік. Цікаво було спостерігати за мікродуелями Олександра Сачковоського та Юрія Павельчука, котрі реально були справжніми лідерами своїх колективів. В умовах цейтноту все мав вирішити один гол. І він стався на 24-й хвилині та ще й номінувався на кращий забитий м’яч туру і за красою, і за важливістю. «Штурмовик» Кирил Коцюба класним ударом приніс перемогу колківській команді з рахунком 5:4.

Чергова вікторія Колок з огляду на поразку «Вадруса» у матчі з лідером першості, дає шанс «Штурму» в очному протистоянні здобути срібло «регулярки».

Кращі гравці: Олександр Сачковський – Юрій Павельчук