Гра


3: 3

Хронометрист / Делегат:

Жовнірук Д./Голоскоков Д.




Про гру:

 

В номінації «демотивоційний матч» туру безумовну першість мала отримати зустріч ФК «Пірванче» – «Покров», в якій зустрічалися вже діючий переможець Регулярного чемпіонату в Четвертій лізі із записним аутсайдером, котрий готується до матчів «Cake Cup». 20 залікових балів після восьми зіграних поєдинків у «Пірванче» та всього одне очко у здобутках колективу «батюшок» з математичною точністю визначали фаворитом звітного протистояння команду номінальних господарів.

Із стартовим свистком на паркеті СК «Арена Спорт» команда «батюшок» пішла у наступ і організувала кілька гострих моментів. Але така активність не засмутила «червоно-чорних» котрі з радістю прийняли виклик суперника і на кожен випад лучан відповідали своїми рейдами до воріт опонентів. Одну з таких швидких атак влучним пострілом на 4-й хвилині завершив моторний Назарій Степанюк. Номінальні господарі повели у рахунку.

Невдача не збентежила підопічних Дмитра Гооскокова, які продовжували гнути свою лінію та грали від себе без огляду на фаворитний статус суперника. Гол назрівав, але в деяких епізодах гравцям у синьо-блакитній формі банально не вистачало фарту аби «селект» таки влетів у сітку воріт колективу з Горохівського району. А тут ще Назарій Степанюк влучним ударом з правого флангу атаки оформив дубль і зробив рахунок – 2:0.

Ближче до закінчення першого тайму після чергової невдалої спроби переправити м’яч у порожні ворота «Покров» таки розіграв багатоходівку, в котрій гольову крапку поставив активний Павло Видрич. А ще за кілька хвилин кращий гравець матчу вимусив помилитися голкіпера ФК «Пірванче» та організував другий дубль у зустрічі – 2:2. За нічийного рахунку суперники пішли на відпочинок.

Після відновлення гри сюжетна лінія звітного протистояння не змінилася. Відповідальність за результат поєдинку відверто не тиснула на учасників гри, яким гра у футзал дарувала справжнє насолодження. Сторонньому спостерігачу важко було б повірити в те, що на майданчику СК «Арена Спорт» зустрічається чемпіон «регулярки» з командою, що посіла останнє місце в Четвертому дивізіоні.

Ближче до середини другого тайму господарі стали більше часу проводити в позиційному наступі, іноді запираючи суперника на його половині майданчика. Проте «Покров» терпляче боронився, а за кожної ліпшої нагоди контратакував. Один з таких епізодів завершився виходом на ударну позицію відразу двох луцьких футзалістів, котрі в підсумку заставили помилитися і захист, і голкіпера «червоно-чорних». Удар Артема Тарасюка з короткої відстані змінив рахунок на користь номінальних гостей – 2:3.

Тренерський склад ФК «Пірванче» під час тайм-ауту наприкінці зустрічі висловив гучні претензії до свого штатного бомбардира Івана Костюка, котрий на думку керівництва клубу доволі пасивно «голеадорив» у звітній зустрічі. Можливо цей факт дався в знаки коли Іван у складній позиції добряче приклався до «кулястого» і забив свій 15 гол у Регулярному чемпіонаті. Бойова нічия 3:3 стала підсумком доволі цікавого матчу. Результат гри абсолютно не вплинув на турнірне становище обох колективів, але дав можливість наставникам команд змоделювати дій своїх підопічних у подальших турнірах – ФК «Пірванче» в «абсолютці», а «Покрову» у півфіналах «Cake Cup» з «Мідасом-2».

Кращі гравці: Назарій Степанюк – Павло Видрич