Гра


3: 1

Хронометрист / Делегат:

Жовнірук Д./Голоскоков С.




Про гру:

Автор найгучнішої сенсації минулого туру «Новатор», котрий переміг лідера «Камаз-Агро» з рахунком 3:1 на звітний поєдинок з «West Side» виходив у ранзі фаворита та претендента на потрапляння до плей-офф. Хоча з огляду на позиції суперників в турнірній таблиці журналістський штамп про битву аутсайдерів помилковим не виглядав би. Проте всі передматчеві прогнози та передбачення одномоментно припиняються після стартового свистка арбітра. Ось і в суботу 13 лютого після того, як пролунав сигнал про початок гри на паркеті СК «Арена Спорт», суперники кинулися у бій. Тим більше «західникам» в цій ситуації точно втрачати було нічого. Єдине що насторожувало, це явка гравців на матч. Якщо всі одинадцять смолявців внесених до ігрового протоколу з перших секунд передстартової розминки розпочали підготовку до важливої гри, то лучани підтягувалися на  матч по ходу п’єси. Вже було зіграно чотири хвилини ігрового часу, коли до справи долучився незмінний капітан «західників» Олег Борисюк. Саме в цей момент рахунок у грі міг би бути нічийним 1:1, але гравці у завершальній стадії зіграли беззубо. Голкіпер «вестсайдівців» Андрій Стефановський мав набагато більше роботи за свого візаві Руслана Корпоша, котрий за підсумками минулого футзального вік-енду отримав подарунок від технічного партнера в номінації «Кращий гравець туру». Кілька шикарних сейвів у виконанні Андрія дозволили «червоно-білим» без помилок відпрацювати у захисті та створити передумови для взяття воріт «Новатора». Капітан команди «West Side» Олег Борисюк своїм моментом скористався на 100%. І рахунок 0:1 став підсумком першого тайму.

Після відновлення гри «люди в чорному» спробували за рахунок високого пресингу та збільшення командної швидкості переломити хід поєдинку, але величезна кількість технічного браку не дозволяла номінальним господарям придумати щось насправді креативне. Давалася в знаки і відсутність капітана «новаторів» Миколи Маціюка, котрий в попередніх іграх «регулярки» власним прикладом неодноразово надихав свій колектив до невеличких спортивних подвигів, а в суботу вирішив замість футзалу зайнтяися звичної волинською справою – колоти кабана.

Лише на 19-й хвилині звітної зустрічі Сергій Дубровський скористався рикошетом від голкіпера лучан і рахунок зрівняв – 1:1. А менше ніж за хвилину 19-й номер «чорних» Іван Риковський вивів «Новатор» вперед – 2:1.

Тепер вже «West Side» додав у активності, аби спробувати відновити паритет. Але наразився на швидку контратаку і Сергій Дубровський оформив дубль. За рахунку 3:1 стало зрозумілим, що «західники» в цей день вже не відіграються. Місце на тренерському містку смолявців зайняв Руслан Корпош і його емоційні гучні підказки стали акомпанементом завершальних хвилин гри. Після того, як стало відомим, що «Луцьктепло» поступився у матчі з «любарт-юніорами» прямо на трибуні гравці «Новатора» отримали привітання щодо потрапляння у плей-офф.

Кращі гравці: Сергій Дубровський – Андрій Стефановський