Гра


2: 1

Хронометрист / Делегат:

Корпош М./Голоскоков С.




Про гру:

Центральний поєдинок 9-го туру отримав свій статус завдяки турнірній ситуації, що склалася за підсумками восьми турів. «Луцьк-Центр» із 16-ма балами опанував другу позицію, а його суперник у звітній зустрічі разом із луцьким клубом «Клевер Сторс» ділив третю медальну позицію, маючи по 13 балів. Відповідно така диспозиція дозволяла опонентам видати всі козирі у поєдинку за так звані 6 очок.

Звичайно угринівський колектив влаштовувала лише перемога і цей факт не міг не вплинути в командні дії «зелено-чорних», котрі в ролі номінальних господарів вийшли на центральний майданчик СК «Арена Спорт». І за першу хвилину ігрового часу встигли тричі небезпечно погрожувати воротам суперника. Не затрималася відповідь і з боку «чорної» команди, яка емоційно, надто багато кричали один на одного гравці, організувала кілька гольових моментів. Кожна ігрова дія лучан супроводжувалася голосними коментарями та вигуками: «Тихіше! Спокійніше!» Проте о поради діяти спокійно та розсудливо дослухався гравець Угриніва Дмитро Вахміструк, який у ролі «стовпа» на 7-й хвилині зупинив м’яч спиною до воріт, розвернувся та з під захисника відправив «селект» низом у сітку – 1:0. Мінімальна перевага в один м’яч протрималася до сигналу на відпочинок та об’єктивно підсумувала перебіг подій першого тайму.

Після відновлення гри емоційна атмосфера суттєвих змін не зазнала і скоріш нагадувала грозову хмару в літній день, коли гадаєш – пролляється чи не пролляється. «Волинь» атакувала з максимальним оглядом на власні ворота, а претендент №1 на «срібло» першості намагався знайти можливість аби зрівняти рахунок та здобути титул віце-чемпіонів «регулярки». Очікувати голепада в таких умовах було не варто, хоча гравці обох команд докладали максиму зусиль для взяття воріт. І ось на 21-й хвилині ближче до закінчення матчу «Луцьк-Центр» розігнав атаку три в один і  Віталій Корець спровокував справжнє щасливе ревище на лаві «чорних». 1:1 і тепер вже ризикувати треба було угринівській команді. «Зелено-чорні» йшли вперед великими силами та організували справжнє різноманіття комбінацій як колективних, так і спрямованих на індивідуальну майстерність виконавців. На останній хвилині «Волинь Угринів» зняв з  рамки голкіпера та пішов уперед з  п’ятим польовим. І як зсувалося згодом, цей крок тренерського штабу виявився переможним. За 10  секунд до фінальної сирени удар впритул кращого гравця зустрічі Дмитра Вахміструка приніс жадану вікторію господарям майданчика. А дубль Дмитра став насправді «срібним» для його колективу, котрий в чвертьфіналі плей-офф зустрінеться з луцьким «Клевер Сторс». Суперник «Луцьк-Центр» задовільнився «бронзою» і в плей-офф Абсолютної першості зіграє із земляками «ВолиньФам».

 Кращі гравці: Дмитро Вахміструк – Віталій Корець