Гра


3: 1

Хронометрист / Делегат:

Корпош М./Голоскоков С.




Про гру:

Сусіди за турнірною таблицею у попередній турах залишилися без перемог. «ВолиньФам» у ключовій битві з «Луцьк-Центром» поступився 2:5, а «Ярд» відбився від наскоків хорівської «Надії-3» та завершив матч сухою нічиєю 0:0. Відповідно у звітній зустрічі обидва суперники не тільки могли покращити турнірне становище за рахунок вікторії, але й обрати собі гілку плей-офф з огляду на стратегію турнірної боротьби за Абсолютну першість.

Після стартового свистка на центральному майданчику СК «Арена Спорт» розпочалося розсудливе протистояння двох насправді чоловічих колективів, котрим для того, щоб розмочити рахунок знадобилося менше однієї хвилини. Стрімка атака гостей завершилася гострим прострілом з правого флангу, що мав завершувати Микола Мельник, але його випередив захисник і на табло загорілися цифри 0:1 на користь «Ярду».

Волинських медиків пропущений м’яч особливо не збентежив, а навпаки змусив шукати щастя біля воріт «жовто-блакитних», котрі звичайно були не проти за такого перебігу подій підловити опонента на «контрі». Кілька разів долі секунди або лічені сантиметри відділяли «ВолиньФам» від успіху, але рахунок лишався незмінним. За три з половиною хвилини до перерви імпровізований тренерський штаб «хрестоносців» взяв тайм-аут для оперативної наради з темою «як забити гол». Суперник за ту ж саму хвилину також порадився і був близьким до того, аби подвоїти рахунок, але в гольовому епізоді м’яч обрав траєкторію в напрямку на стійку воріт медиків. Проте тактичні задумки команди «ВолиньФам» таки втілилися в життя за півтори хвилини до сирени. Активний Назар Орел цілковито виправився за автогол, забивши у протилежні ворота. Нічийний рахунок 1:1 став підсумком першої половини луцького дербі.

Після відновлення гри активність «ВолиньФам» вже за хвилину з невеличким конвертувалася у гол. Комбінацію партнерів завершив Микола Дяк і запалив на табло цифри 2:1. «Ярд» спробував швидко відновити паритет і провів низку атак, в яких міг розраховувати на успіх, але диригенти атак у ситуаціях коли треба було пасувати били по воротах, а коли треба було завершувати момент чомусь віддавали м’яч партнерам. Загалом обидва суперники можуть корити себе за низьку результативність, що була обумовлена вмінням реалізовувати моменти. Хоча в цьому компоненті Микола Дяк зумів проявити себе із кращого боку, коли за три з половиною хвилини до фінальної сирени відправив «кулястого» у сітку воріт «жовто-блакитних» - 3:1.

Переможний рахунок протримався до закінчення ігрового часу, що вмістив у себе ще низку цікавих епізодів та гру гостей із п’ятим польовим. Багато в чому за вікторію «медики» мають бути вдячними своєму голкіперу Віталію Остапуку за надійну гру та спортивний кураж, що не дозволив супернику зайвого біля своїх воріт. Недарма Віталій отримав можливість номінуватися у кращого гравця туру. Перемога «ВолиньФам» дозволила колективу волинських медиків застовпити за собою 6 сходинку в турнірній таблиці та в «абсолютці» зустрінеться з бронзовим призером командою «Луцьк-Центр». А «Ярду» в чвертьфінали плей-офф доведеться зіграти з ФК «Пірванче» - володарем чемпіонського титулу.

Кращі гравці: Віталій Остапук – Микола Мельник