Гра


2: 3

Хронометрист / Делегат:

Орлов В. / Кунаков О.




Про гру:

 Звітний матч відкривав програму 5-го туру у Суперлізі. «Вотранс» прагнув взяти 3 очка і, хай на годину, очолити турнірну таблицю. Але найголовнішим завданням для «будівельників» було не дати відірватися хорівській «Надії», яка у наступному матчі мала екзаменувати «Вілію» і розраховувала на чергові 3 очка. Хто ж міг передбачити, що гравці «Вілії» дадуть лідеру справжній бій і наприкінці поєдинку вирвуть нічию?

 Але це буде потім, а тим часом «Вотранс» почав поєдинок зі шквалу атак на ворота «ЛСТМа» і одразу ж цей тиск приніс успіх. Спочатку Андрій Пушкарчук підступним ударом заскочив зненацька Романа Перлова і той не впорався з не надто складним ударом у ближній кут, а за хвилину Леонід Єфремов замкнув на дальній стійці вихід 2 в 1. Проте, Іван Корчук одразу сквитав один гол, виявившись самим спритним у гармидері, що виник у карному майданчику гостей.

«Вотранс» усвідомив, що відкрита гра з таким небезпечним суперником може скінчитись неприємностями і більш ретельно став дбати про захист. Гра дещо заспокоїлася, але гострі моменти все ж виникали і хоча більшість їх було створено біля воріт «ЛСТМа» витягати м’яч з сітки довелося Павлові Чемерису, який не зміг нічого вдіяти з потужним пострілом Андрія Кодлубая з середньої дистанції.

 Обидві команди намагались з максимальною ефективністю використати можливості своїх гравців, що диктувало  різну тактику. «Вотранс» проходив центр майданчика через дрібний і середній пас, розраховуючи перш за все на техніку і швидкість своїх нападників. «ЛСТМ» переважно використовував довгі закидання сподіваючись на те, що габаритні Тарас Кабанов чи Роман Степанов виграють повітря і зможуть вивести на удар когось з партнерів або створити момент самотужки. Хоча способи досягти успіху і були настільки різні, обидва давали ефект – голкіперам нудьгувати не доводилось. Перед самою сиреною на перерву господарі втратили стовідсотковий момент – Тимур Романець з вбивчої позиції влучив у поперечку. М’яч, що відскочив, хтось із захисників «Вотранса» закинув на ривок Іллі Лящуку і той реалізував вихід сам на сам із голкіпером.

По перерві гра остаточно вирівнялася, гострих моментів поменшало, але тенденція не змінилась, в Романа Перлова роботи було більше, а оскільки діяв він надійно, то й рахунок був незмінним. Поєдинок добігав кінця і господарям нічого не лишалося, як піти ва-банк. Цей відчайдушний штурм кілька разів міг завершитись взяттям воріт Павла Чемериса, проте гравцям «ЛСТМа» не поталанило. Десь забракло трошки влучності, десь швидкості, а десь і, банально, везіння. Важкі 3 очки для «Вотранса» і перша сходинка у турнірній таблиці Суперліги після 5-и турів.