Гра


5: 4

Хронометрист / Делегат:

Кобилянський Юрій




Про гру:

Доволі інтригуючим та насиченим на боротьбу обіцяв видатись один з найцікавіших поєдинків футзального вікенду між нововолинським «ТТІ» та луцьким «Любартом». Важко було не погодитися з передматчевими розкладами щодо визначення гостей фаворитами цього протистояння. Обидва колективи зіткнулися із певними кадровими проблемами - у господарів найвідчутнішою втратою була відсутність основного стража воріт - Германа Улянюка, а в гостей взагалі лише двоє гравців були на підміні у стартової п'ятірки.
Пролунав стартовий свисток і першу добру третину матчу команди звикали: «ТТІ» до суперника, а «Любарт» - до майданчика (так-так, господарі виступали господарями не лише "на папері", оскільки матч відбувався у Нововолинську).

Після своєрідної "розкачки" «Любарт» взявся за справу - спочатку Максиму Матвійчуку ледь не вдалося переграти кіпера господарів і майже одразу Антон Дригульський перевірив на міцність штангу воріт в нововолинському Будинку Спорту. А перший гол застав гостей зненацька... В одній з малочисельних атак Андрій Никитюк в центрі поля зібрав на собі кількох суперників, відпасував на Сергія Зайця, який без шансів для воротаря транзитом через поперечину відправив круглого до сітки воріт «Любарта». 1:0, місцева публіка в екстазі!

Дещо оговтавшись від пропущеного м'яча, «Любарт» став методично доводити ледь не кожну свою атаку до удару. За півтори-дві хвилини ледь не з десяток ударів обрушилось на ворота Вадима Кренца (який став більш ніж гідною заміною основному голкіперу). Гості створили справжню осаду біля ворїіт «ТТІ». Логічним завершенням цьому дійству став вдалий точний удар після розіграшу ауту у виконанні Сергія Вишневсього. 1:1, команди пішли відпочивати.

Набагато більш насиченою на цікаві події виявилась друга половина зустрічі. Спочатку на самому її старті двоє гравців «Любарта» Дригульський та Шитов ніби ще залишились  думками в роздягальні, не розібравшись в елементарній ситуації, тим самим вивели Зайця на побачення з голкіпером, філігранна пауза... і 2:1 на користь «ТТІ» та дубль на рахунку Сергія. Відповідь гостей не змусила себе довго чекати. Олег Фенюк, не довго думаючи, метрів з одинадцяти чудовим ударом відправив м'яч у ближній кут воріт і на табло знову нічия - 2:2.

А далі розпочалась справжня футзальна феєрія - атака на атаку, удар на удар, сейв на сейв. Публіка, що прийшла переглянути цей двобій наочно, точно залишилась задоволеною. Апогеєм цих "гойдалок" став чудовий постріл Андрія Никитюка в ближній кут, і ось уже господарі знову попереду. Буквально за мить Сергій Заяць міг оформлювати хет-трик, та влучив у стійку. Дещо остудив жар «зв' язківців» аналогічний з першим другий гол Сергія Вишневського, розіграш ауту, потужний удар і на табло знову паритет, 3:3! А далі був бенефіс нововолинського тандему Сергія Кренца (не плутати з його братом-голкіпером Вадимом) та Романа Романюка. Спочатку Сергій пробивавши по воротам, влучив у свого партнера, після чого м'яч кардинально змінив траєкторію та по-зрадницьки залетів у ворота. А за декілька секунд Сергій вже віддав націлену передачу на Романа, який уміло скориставшись своїми габаритами, відправив шкіряну кулю прямісінько в сітку, і вже 5:3 на користь його команди. Дещо пом'якшив гіркоту поразки хет-трик Вишневсього наприкінці зустрічі, проте на більше «Любарт» не вистачило, 5:4 у підсумку. Чудовий футзал, купа моментів та забитих м' ячів. Здається, нікому в Нововолинську в цьому сезоні взяти залікові пункти так просто не вдасться. Далі буде...