Гра


2: 1

Хронометрист / Делегат:

Корпош Марія/Корпош Руслан




Про гру:

 Матчі між «Торпедо» та «Локомотивом» завжди були цікавими та напруженими, хоча й проходили зазвичай з успіхом саме для луцького колективу – як от у попередньому сезоні Вищої ліги, коли підопічні Анатолія Мищука святкували успіх з рахунком 7:3. А до звітного матчу ківерцівська команда підходила не лише з бажанням реваншуватися, а й просто – здобути перші очки в чемпіонаті після поразок в двох стартових турах.

Початок гри одразу показав велике бажання обох суперників перемогти, а на перший план вийшла майстерність двох воротарів. Зокрема, Владислав Хомяк з «Торпедо» в дебюті матчу потягнув важкий постріл Максима Кіпрухи, а його колега Радислав Алексюк виграв дуелі під час виходів віч-на-віч Андрія Ткачука та Дмитра Мельниченка. У середині тайму молодому воротареві «Локомотива» вдалося також відбити удари все того ж Ткачука, а також Тарас Бондарчука, а Орест Оришкевич ледь не влучив у дальній кут рамки номінальних господарів. Уже на 10-й хвилині гри колектив з Ківерців знаходився на «фол-траблі» та змушений був обережніше грати в захисті, аби не допустити призначення дабл-пенальті. Однак долю тайму вирішило вдале й далеке вкидання Хомяка на Мельниченка – Дмитро ударом у нижній кут з асисту воротаря відкрив рахунок у грі – 1:0. Наприкінці тайму святкувати могли уже гравці «Локо»: утім, потужний постріл Кіпрухи знайшов лише поперечину воріт суперників…

Після перерви на майданчику знову точилася цікава та рівна боротьба, й уже на початку другого тайму Давид Питель ледь не зрівняв рахунок – «Торпедо» самовіддано виручив голкіпер. У відповідь міг забивати Бондарчук, однак після його удару м’яч лише на якісь сантиметри розминувся із боковою стійкою. У середині другого тайму гравці «Локомотива» повністю захопили ініціативу в грі, постійно підключаючи у якості п’ятого польового досвідченого Олександра Батрака. І на 25-й хвилині це принесло плоди – немов по нотах розіграна комбінація знайшла на дальній стійці Юрія Чепуру – 1:1. В останні хвилини гри на майданчику точилася справжня «заруба»: то Бондарчук з Мельниченком не використають вихід удвох на голкіпера, то Хомяк влаштує справжній бенефіс у власних воротах, раз за разом рятуючи «Торпедо». Здавалося, що саме колектив з Ківерець був ближчим до того, аби вирвати перемогу в матчі, однак у підсумку номінальні гості залишилися взагалі без набраних очок – герой матчу Владислав Хомяк знову здійснив швидке вкидання на чужу половину майданчика, де Дмитро Мельниченко оформив переможний дубль – 2:1!

Таким чином, «Торпедо» закріпився на вершині турнірної таблиці Вищої ліги, тоді як симпатична команда «Локомотива» буде шукати свої можливості уже в наступних турах чемпіонату області.

Кращі гравці: Владислав Хомяк – Юрій Чепура