Гра


2: 3

Хронометрист / Делегат:

Корпош Марія/Кузніцов Дмитро




Про гру:

 

До звітного туру обидві команди підійшли з солідним багажем у чотири очки після двох перших матчів чемпіонату. Минулого сезону в чвертьфіналі Вищої ліги ці суперники видали справжній футзальний блокбастер, обмінявшись перемогами з однаковими рахунками 5:2, після чого лучани пройшли далі у серії пенальті, тож на не менш видовищний поєдинок глядачі чекали й цього разу.

Очікування виправдалися, щоправда, перші хвилини матчу пішли на деяку розкачку обох колективів. Активність опонентів почалася з середини тайму – спочатку голкіпер «Топільного» Василь Деркач виручив команду після пострілу Олександра Мартинюка, а також витягнув вихід віч-на-віч із найкращим гравцем Вищої ліги в попередньому турі – Денисом Козловським, а згодом свої моменти не використали Олег Кодлубай, Дмитро Дмитрук та Вадим Шутовський з команди гостей. «Агроматівці» підтискали суперників ближче до завершення тайму, а Мартинюк перевірив своїм ударом на міцність бокову стійку, однак гравці «Топільного» відповіли на це стрімкою контратакою, яку вдало ударом в дальній кут завершив Дмитро Дмитрук – 0:1. Міг розвинути перевагу номінальних гостей Шутовський, однак цього разу воротар Олександр Лещук свою команду виручив, а у відповідь Дмитро Платонов ледь не зрівняв рахунок – на допомогу опонентам знову прийшла бокова стійка.

Миритися з перевагою суперників «Агромат» не хотів, тож на початку другого тайму організував швидку атаку правим флангом, яку результативно завершив ударом з незручної позиції Денис Козловський – 1:1. Пішла гра на зустрічних курсах – «агроматівці» могли пропускати, якби після удару Олега Кодлубая не врятував Лещук, однак у підсумку забили майже точну копію свого першого голу – причому знову автором взяття воріт став Козловський – 2:1. Загалом, гра була дуже нервовою – з великою кількістю суперечок і конфліктів між гравцями, яких іноді словом, а іноді – жовтими картками – змушені були заспокоювати арбітри матчу. В такому гарячому градусі напруги гравці «Топільного» зуміли відігратися точним ударом Дмитра Дмитрука зі штрафного – 2:2. А ще за хвилину сімнадцятий номер номінальних гостей забив один із найкращих голів туру – після довгої передачі до карної зони він зумів спиною до воріт вивернути ногу так, щоб правою п’ятою переправити «кулястого» у протилежний кут рамки обабіч голкіпера, який геть не чекав такого повороту подій – 2:3! Гравці «Агромата», обмежені у своїх діях п’ятьма фолами, намагалися відігратися, й одного разу навіть потрясли поперечину воріт суперників, однак могли і пропустити, якби не виручив Лещук, а фінальний свисток зафіксував драматичну перемогу «Топільного».

Загалом, гра стала справжньою окрасою туру Вищої ліги – «Топільно» приєдналося до «Торпедо», формуючи дует лідерів таблиці, а молодий колектив «Агромату» спробує наздогнати суперників  вже у наступних матчах.

Кращі гравці: Денис Козловський – Дмитро Дмитрук