Гра


5: 1

Хронометрист / Делегат:

Смолярчук Анна/Голоскоков Дмитро




Про гру:

Якщо вірити легендам давньогрецького епосу, то Мідас був народжений богинею Ідою і сатиром, ім'я якого забулося. У дитинстві, коли він лежав у колисці, туди заповзли мурахи і поклали між губ пшеничні зерна. Віщуни витлумачили це як знак того, що Мідас матиме величезне багатство. Коли він подорослішав, його навчав співець Орфей. Його життя минало в задоволеннях, Мідас правив македонським містом Бромієм і народом бригів. Вже тоді він прославися дивовижними трояндовими садами..В нашій же футзальній історії «Мідас» більше відомий, як першовідкривач дитячої футзальної школи та постійний учасник дорослих змагань. Друга команда луцького клубу славетна тим, що більшість її гравців є татами юних спортсменів, якими опікується Юрій Павельчук. В нинішній першості «волошкові» стартували не надто вдало, хоча минулого вік-енду зуміли впевнено переграти 5:2 земляків із «Теремно Хліб-2». А їх нинішній візаві, що представляє громадське формування «Варта порядку» у 14-му чемпіонаті Волині під назвою «Переможна варта» у відповідності до імені та на відміну від попередніх сезонів опанував другу сходинку турнірної таблиці П’ятого дивізіону, націлившись на медалі «регулярки».

Луцьке дербі на паркеті СК «Арена Спорт» розпочалося зранку суботи і відразу перетворилося у справжній бій гідних суперників, котрі вийшли на майданчик з метою перемогти опонента.

Не зважаючи на відсутність через травму в складі записного бомбардира  Сергія  Воробея, в дебюті  зустрічі більше бажання  відкрити рахунок демонстрували «античні», що підтвердилося на 2-й хвилині, коли з правого флангу атаки господарів Олександр Сачковський звільнився від опіки суперника і точним ударом низом у дальній кут від стійки відкрив рахунок забитим м’ячам – 1:0.

Бажання «вартовиків» чим скоріше відновити паритет часто-густо перетворювалося  у  невиправдану  жорсткість, що призвело до критичної кількості фолів. Щоправда, пробити дабл-пенальті на останніх хвилинах першого тайму «Мідасу» так і не вдалося. Хоча для  того щоб збільшити перевагу до двох м’ячів «волошковим» вистачило наявності на майданчику кращого гравця зустрічі Олександра Сачковського. 11-й номер спиною до воріт отримав передачу від Олександра Грицюка і майстерно переправив кулястого у сітку воріт опонентів – 2:0. Дубль Олександра на13-й хвилині підбив підсумок першої половини дербі.

По перерві сценарний план футзального дійства особливо не змінився. Хіба що дереві СК «Арена Спорт»з’явилися нові дійові, даруйте гольові, особи. Після невеличкого штурму «червоних» господарі розкреслили швидку контратаку,в якій перепас Олександра Грицюка дозволив Роману Голяну збільшити рахунок до трьох пунктів.

А що ж фаворит поєдинку? «Переможна варта» стовідсотково  не хотіла  в цей день стати переможеною командою і з усіх сил шукала можливість для  взяття воріт. Зрештою одна  з позиційних атак «червоно-білих» перетворилася в міні-навалу і Олег Зімич на 18-й хвилині таки знайшов шпарину в захисних побудовах опонентів і відправив «кулястого» у сітку – 3:1.

Хвилин за п’ять до фінальної сирени гра перетворилася в постійний  обмін випадами, а після хвилинної наради «переможників» на майданчику в якості п’ятого польового з’явився бомбардир команди Олександр Ярмощук. Проте, питання щодо переможця луцького дербі за 2  хвилини до завершення гри остаточно зняв кращий гравець матчу Олександр Грицюк, котрий до двох гольових передач дописав і власне взяття воріт. На останок гри Олександр Сачковський вкотре продемонстрував свої голеадорські навички, оформивши хет-трик та  підбивши підсумок гри – 5:1.

Не зважаючи на поразку «Переможна варта» за рахунок кращої різниці м’ячів залишилася на другій сходинці «турнірки», маючи по 7 залікових балів з «хлібопіками». А команда Юрія Павельчука завдяки вікторії наблизилася до трійки призерів на відстань одного очка.

Кращі гравці: Олександр Грицюк – Роман Ярмощук