Гра


2: 3

Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Голоскоков Сергій




Про гру:

В центральному матчі 5-го туру Регулярної першості в Шостому дивізіоні зустрічалися лідер чемпіонату команда «Доросинівська громада» та ФК «Рать». Футзалісти з древнього селища Волині під назвою Доросині поступово звикають до першої сходинки турнірної таблиці та до ролі фаворита. Хоча і хлопці з південної частини Луцького району, маючи у своїй скарбничці 7 залікових балів, у матчі із прямим конкурентом отримали можливість у разі перемоги наздогнати суперника та вклинитися у боротьбу за медалі найвищого ґатунку.

Так званий матч за шість очок розпочався з обопільних атак, котрі взяттям воріт не завершилися, але адреналіну вболівальникам реально додали. Гравці «Раті» взагалі заставили своїх  прихильників схопитися за  серця та голови, коли через неузгодженість дій захисту м’яч ледь не потрапив у  ворота від свого гравця і  голкіпер вимушений  був вдруге торкатися «кургялстого» ціною небезпечного вільного удару. Можливо саме  цей факт вимусив «червоних» прокинутися і взятися до ігрового  процесу більш відповідально. І  ближче до середини тайму гостям вдалося  зробити вагому заявку на переможний результат. Спочатку  Вадим Будянський відкрив рахунок, а згодом Михайло Скиданюк у швидких випадах оформив дубль та запалив на табло цифри 0:3 переваги своєї команди.

Лідерам дивізіону довелося  брати хвилину на роздуми, аби перевернути хід поєдинку, що складався  не на користь «Доросинівської громади». Навести порядок в  обороні «волошковим» вдалося, але в чисельних моментах, що виникали біля воріт ратнівців господарям бракувало майстерності у завершальній стадії. Рахунок залишився незмінним і команди пішли на короткий перепочинок.

В дебюті другого тайму Доросині організували невеличкий штурм і заставили ФК  «Рать» притиснутися  до власних воріт, що в свою чергу дозволило гостям взяти на озброєння тактику швидких контратак, що приховували серйозну небезпеку. Особливо у моменті, коли  м’яч дивом не влетів  дальній кут воріт, потрапивши  у стійку. Проте довгоочікуваний гол господарів таки стався за 6 хвилин до фінального свистка. Комбінацію доросинівців зумів завершити Сергій Кодня – 1:3.

Аби відновити інтригу «волошковим» необхідно було забивати ще. Але приціл  Сергія Кодні, котрий був відверто налаштований на гольові подвиги іноді давав збої. Лише на 23-й  хвилині, коли «Доросинівська громада» отримала право на виконання стандарту, 15-й номер господарів бездоганно виконав удар і подарував партнерам надію на  позитивний  підсумок гри – 2:3.

Останні хвилини матчу згідно законів футзального дійства відбувалися в емоційному напруженні та обміні уколами. Моменти були. Була навала на ворота гостей з низкою гострих моментів, але м’яч до сітки потрапив лише після свистка арбітру, та й то у протилежні ворота. Мінімальна перемога в центральному матчі туру дозволила ФК «Рать» зрівнятися з Доросинями за кількістю набраних очок, опанувати другу сходинку «турнірки» та в компанії з ФК «Мильськ» втрьох продовжити гонку за чемпіонство в Шостому дивізіоні.

Кращі гравці: Сергій Кодня -  Михайло Скиданюк