Гра


4: 3

Хронометрист / Делегат:

Корпош Марія/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

«Локомотив» підходив до чергового туру з великим бажанням нарешті взяти перші очки у цьогорічному чемпіонаті, однак суперники для цього були не такими й зручними – новачки Вищої ліги з «Кум і Ко» (хоча – далеко не новачки у волинському елітному футзалі) до цього не зазнали жодної поразки та воліли продовжити вдалу серію в дивізіоні.

Початок вийшов блискавичним  у виконанні обох команд – уже на першій хвилині гри відкрив рахунок Максим Кіпруха, однак уже за дві хвилини цифри на табло вирівняв Валерій Возняк – 1:1. Загалом, у перші хвилини багато довелося працювати й голкіперам – Радиславу Алексюку з «Локомотива» та Олександру Антипенкову з «Кум і Ко». На 5-й хвилині «Локомотив» виручили найкращі подруги воротаря – під час однієї атаки Олександр Блажиєвський влучив у поперечину, а Дмитро Стоянович добив у бокову стійку! Біди ківерцівських футзалістів на цьому не закінчилися – у середині тайму вони вже набрали п’ять командних фолів, та мусили обачніше діяти у захисті. На 9-й хвилині «Куми» таки досягли свого – швидка контратака була розіграна, немов по нотах, а завершальним акордом цієї мелодії став удар у порожні ворота від Валентина Кривицького – 2:1. Утім, на цей гол у «Локомотива» була достойна відповідь – Максим Кіпруха здорово пробив з розвороту та влучив прямісінько у нижній ближній кут воріт Антипенкова – 2:2! Утім, піти на перерву за рівного рахунку «салатовим» не вдалося – на 14-й хвилині вони таки заробили зайвий командний фол, а Валентин Кривицький оформив «дубль» в матчі влучним ударом з дабл-пенальті – 3:2.

Другий тайм вийшов дуже нервовим – ціна трьох очок, які розігрувалися у цій грі, була дуже високою для обох команд, а між гравцями вистачало жорсткої боротьби та суперечок, які часто доводилося словом, а не карткою, гасити арбітрам зустрічі. Хоча вистачало й хороших моментів – зокрема, Олександр Антипенков своїм сейвом не дав зробити «хет-трик» Кіпрусі, а Ігор Блажиєвський потужним пострілом влучив у бокову стійку воріт номінальних гостей. За три хвилини до завершення гри гравцям «Кум і Ко» таки вдалося відірватися від опонентів – Дмитро Стоянович замкнув вивірений простріл Валентина Кривицького. Утім, не минуло й півхвилини, як після кутового гол у відповідь заштовхнув зблизька у ворота суперників Давид Питель – 4:3! Без нервової кінцівки гри не обійшлося – «Локомотив» щосили біг зрівнювати рахунок, і на останніх хвилинах тільки самовіддана гра Олександра Антипенкова не дала врятувати гру  Максиму Кіпрусі та Юрію Чепурі!

Як виявилося, після цієї перемоги команда «Кум і Ко» не лише єдина у Вищій лізі залишилася без поразок, а й вискочила на чисту першу сходинку таблиці – позаду, щоправда, на відстані одного залікового пункту опинилися одразу чотири інші колективи. А от «Локомотив» вже давно напрацював на набрані очки, однак поки замикає рейтинг вищолігових команд. Прорве уже після Нового року?

 Кращі гравці: Валентин Кривицький – Максим Кіпруха