Гра


4: 5

Хронометрист / Делегат:

Корпош Марія/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

До звітного поєдинку команди підходили з різним настроєм: «Торпедо» одноосібно очолював турнірну таблицю Вищої ліги після перемоги над «Топільно», а от «Авангард» не знав смаку перемоги ще з початку листопада та першого туру чемпіонату. Минулого сезону підопічні Анатолія Мищука святкували досить переконливий успіх над опонентами (7:2), однак, як виявилося, ніякі перед матчеві розклади не завадили цьому поєдинку стати справжньою «вишенькою на торті» останнього туру перед новорічними святами!

Обидва колективи розпочали без особливої розкачки, а перший удар вдалося нанести «Авангарду»: після розіграшу аута гарним ударом у дальній нижній кут відзначився Олександр Міх – 0:1. Пропустивши, гравці «Торпедо» захопили ініціативу в грі, однак Віталій Захарчук надійно справлявся із ударами Дмитра Рожка та його одноклубників. А на 8-й хвилині «авангардівці» подвоїди перевагу – Богдан Гринчук спочатку пробив у захисника, однак з другої спроби розстріляв уже ворота Владислава Хом’яка – 0:2! До завершення тайму команди створювали ще чимало моментів – зокрема, у «Торпедо» ніяк не заходив м’яч у ворота у Рожка, а у відповідь міг забивати Максим Крам. Наприкінці тайму гравці «Авангарду» заробили п’ятий фол, а остання хвилина перед перервою стала просто якоюсь божевільною, адже команди зуміли відзначитися одразу тричі! Спочатку гравці «Авангарда» дуже невдало розіграли штрафний удар – швидке перехоплення та атака «Торпедо» завершилася ударом уже в порожні ворота від Дмитра Рожка – 1:2. Святкували, щоправда, лідери Вищої ліги недовго – уже в наступній атаці Андрій Ковальчук звільнився від опіки суперника і пробив точно повз голкіпера – 1:3. Однак і на цьому тайм не завершився – у останні секунди Дмитро Мельниченко таки скоротив відставання «Торпедо» до мінімуму – 2:3!

У другому таймі гра не те що не заспокоїлася, а пішла за ще більш драматичним сценарієм! «Торпедівці» володіли перевагою, однак Віталій Захарчук знову вигравав дуелі у Дмитра Рожка, а у відповідь ледь не відзначився Микола Абрамчук, який не зумів замкнути зрячий простріл Андрія Ковальчука. На 19-й хвилині гравці «Торпедо» вперше у матчі зрівняли рахунок – Рожко таки оформив «дубль» гарним ударом з розвороту в нижній ближній кут – 3:3. А ще за дві хвилини Олександр Міх через другу жовту картку залишив команду в меншості! Емоції на майданчику вже буквально палали, а «Авангард» не просто вистояв з трьома польовими дві хвилини, а ще й міг забивати зусиллями Богдана Гринчука. Чудовий момент уже в рівних складах був у Рожка, який елегантно п’ятою ледь не забив один з найкращих голів туру, однак м’яч повз голкіпера прикотився до бокової стійки! Після цього черговий приплив упевненості був вже у гравців «Авангарду», і якщо Микола Абрамчук та Максим Крам переграти Владислава Хомяка не зуміли, то Андрій Ковальчук все ж оформив «дубль» в матчі гарним дальнім ударом – 3:4. Підопічні Анатолія Мищука мали ще три хвилини, щоб врятувати матч, однак Захарчук вперто не давав відзначитися Рожку та Мельниченку. Утім, гравці «Торпедо» таки відігралися – Юрій Мельничук за 20 секунд до кінця зумів пробити точно у дальній кут – 4:4!

Справедливе завершення бойової гри? Як би не так! Маючи п’ять командних фолів, за три секунди до фінальної сирени гравці «Торпедо» примудрилися сфолити ще раз і отримати в свої ворота дабл-пенальті, який упевнено реалізував Богдан Гринчук – 4:5! Мабуть, найдраматичніша гра у цьому сезоні Вищої ліги завершилася першою поразкою для команди Анатолія Мищука, а от «Авангард» піде на свята з більш ніж гарним настроєм!

Кращі гравці: Дмитро Рожко – Богдан Гринчук