Гра


1: 1

Хронометрист / Делегат:

Журибіда В./Голоскоков С.




Про гру:

Діючий чемпіон Волині «Любарт» в 6-му турі Суперліги приймав на майданчику СК «Арена Спорт» земляків з клубу «Теремно Хліб». Учасники луцького дербі в минулому сезоні також зустрічалися на шостому етапі «регулярки» і «князі» впевнено перемогли «хлібопіків» з рахунком 5:1. В цілому ж у сезоні 2020/2021 луцькі команди зустрічалися  аж чотири рази. Окрім вже згаданого поєдинку суперники зіграли в 1/4-й  плей-офф Абсолютної першості де «любартівці» були більш ніж переконливими – 3:0 та 7:0. А найцікавішим та найдраматичнішим виявився кубковий поєдинок на стадії 1/8-ї, коли «теремнівці» дали справжній бій і ледь не створили локальну сенсацію. Тоді Дмитро Бурковський, Юрій Шаула та Максим Ядловський змарнували низку гольових моментів і основний час матчу завершився нульовою нічиєю. А в серії післяматчевих пенальті фаворит був більш переконливим 3:1.

І ось в суботу 8 січня відразу після Різдва чергова зустріч принципових суперників в рамках другого за ігровий день в Суперлізі луцького дербі, першими в рамках 6-го туру зіграли ЛСТМ та Респект (2:2), що мала розсудити претензії опонентів на призові місця в Регулярному чемпіонаті. Перед звітною грою команди посідали друге та шосте місця в турнірній таблиці, маючи в здобутках по 10 (Любарт) та 7 (Теремно Хліб) очок відповідно.

Пролунав стартовий свисток арбітра і на паркеті СК «Арена Спорт» розпочався постсвятковий футзал. Перший позиційний наступ організували номінальні гості, на що «князі» відповіли пострілом у стійку воріт, котрі в звітній зустрічі захищав Тарас Четвержук. Поступово стало зрозумілим, що господарі роблять ставку на академічний футзал із спробою тотального контролю м’яча,а ставкою на успіх  «хлібопіків» мали стати швидкі контратаки. Такі «гойдалки» так і не дозволили вболівальникам побачити у першому таймі бодай один забитий м’яч. 0:0 – сухий підсумок першої частини принципового двобою.

По перерві хід поєдинку суттєво не змінився, але за кілька хвилин після відновлення ігрового процесу таки стався гол. Під час затяжного штурму воріт гостей самим розторопним на п’ятачку виявився «любартівець» Артем Назарчук, котрий зумів переправити «селект» у сітку через частокіл ніг гравців та голкіпера – 1:0.

У відповідь «червоно-жовті» провели кілька небезпечних атак, але вище всяких похвал зіграв у рамці Станіслав Горнік, захистивши власні ворота в гольових епізодах. Тиск зростав. Моментів виникало все більше. Тепер вже на контрвипадах працювали господарі, але територіальна перевага «Теремно Хліб» дала свої дивіденди у вигляді забитого м’яча. Після того, як «круглястий» відскочив до Дмитра Бурковського, голеадор гостей з гострого кута на лівому фланзі атаки переправив м’яч у сітку – 1:1.

Грати лишалося ще чотири хвилини і обидва суперники доклали чимало зусиль аби схилити шальку терезів успіху на свій бік. Проте в планах мяча в цей день маршрут до сітки воріт більше позначений не був. Бойова нічия дозволила "князям" з 11 очками залишитися на другій сходинці турнірної таблиці Суперліги, а «хлібопікам» з 8 балами залишится в пулі переслідувачів трійки лідерів.

Кращі гравці: Станіслав Горнік – Тарас Четвержук