Гра


5: 2

Хронометрист / Делегат:

Корпош Марія/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

До звітного туру суперники підійшли сусідами по турнірній таблиці Вищої ліги – щоправда, «Прип’ять» попри всі старання не зуміла обіграти «Топільно» (2:3), а от «Авангард» у шикарному драматичному матчі завдав першої поразки у сезоні «Торпедо» (5:4).

Звітна гра розпочалася з рівної боротьби, однак до середини тайму гравці «Авангарду» набрали непоганий темп та захопили ініціативу. Утім, Дмитро Дігалевич на виконання не зумів вразити дальню «дев’ятку» воріт «Прип’яті», а Богдан Гринчук не зумів заштовхати м’яч у рамку завдяки самовідданій грі Сергія Куха. На 8-й хвилині уже і воротар любешівського колективу був безсилим після удару Андрія Ковальчука, однак на допомогу прийшла бокова стійка. А от дальній постріл у відповідь від Миколи Михалика вийшов більш ніж вдалим – 0:1. Тиск «авангардівців» ще збільшився, і оборона «Прип’яті» таки тріснула – причому одразу двічі й обидва рази героєм епізоду був Максим Крам, який до перерви оформив «дубль» – 2:1. Рахунок міг бути й більшим, однак Сергій Кух не раз і виручав свою команду від вірних голів, а наприкінці тайму і його колега по амплуа Олександр Кунаков також виручив команду після удару Михалика.

Після перерви господарі могли збільшити свою перевагу, однак Кух впорався з ударом Олега Гречковського. А от Микола Михалик після гарної навісної передачі в стилі Марко Ван Бастена одним дотиком чітко піймав м’яч на льоту та відправив його у дальній кут воріт, оформивши дубль – 2:2. Тим більш прикро йому було, як після двох гарних голів дальніми ударами він не зумів точно замкнути простріл партнера з мінімальної дистанції та вивести свою команду вперед. А от Богдан Гринчук вже за хвилину зробив те, що не зробили суперники, забивши важливий гол – 3:2. Наприкінці другого тайму здавалося, що у сил у гравців «Прип’яті» вже не лишилося – суперники раз за разом марнували хороші нагоди для того, аби збільшити перевагу, а наприкінці гри таки досягли свого – Богдан Гринчук оформив «дубль-дубль», забивши самотужки та віддавши другу гольову в матчі під «хет-трик» Максиму Краму – 5:2.

«Авангард» після двох важливих успіхів поспіль підтягнувся до лідерської групи чемпіонату та претендуватиме на медалі Вищої ліги, а от «Прип’яті» ще доведеться підтвердити своє право грати у плей-офф дивізіону в наступних матчах.

Кращі гравці: Богдан Гринчук – Микола Михалик