Гра


2: 7

Хронометрист / Делегат:

Ярмольський М./Голоскоков С.




Про гру:

Цього річ підопічні Дмитра Голоскокова на турнірній дистанції працюють у «рваному» режимі, перемежовуючи вдалі поєдинки з відверто провальними. Ось і минулого вік-енда «Покров» практично без шансів поступився ФК «Кременець» з рахунком 1:6. АСК ж «Забороль» в сезоні 2021/2022 у чемпіонаті крокують без збоїв, штампуючи перемоги під замовлення. В постсвяткові дні «Воробей і Ко» дозволили всім гравцям, котрі не мали в попередніх зустрічах багато ігрового часу проявити себе на терафлексі СК «Арена Спорт» та відчути смак перемоги 6:3 в матчі з аутсайдером ФК «Гірка Полонка». Лише диво може завадити колективу з Луцького району упустити титул чемпіонів Регулярної першості в П’ятій лізі. А «Покров» не зважаючи на шосту позицію в «турнірці» з 6-ма заліковими балами завдання щодо потрапляння в зону плей-офф ще не вирішив.

Перед стартовим свистком приз кращого гравця 6-го туру отримав граючий президент гостей Валерій Міщук і його колектив у гарному настрої пішов у фірмовий наступ з п’ятим польовим, роль якого виконував Віктор Воробей. Цілих три хвилини «батюшки» тримали оборону та не давали гольових шансів потужному супернику. Але зрештою «матьорий» диригент Петро Шелест знайшов пасом Сергія Чопа і той не схибив – 0:1.

Гості продовжували тотальний наступ, а «Покров» марнував шанси вразити порожні ворота. За таких умов кількість гострих епізодів біля воріт «блакитних» трансформувалася у гольову якість. В середині першого тайму Сергій Березюк завершив чергову комбінацію АСК «Забороль», а на 9-й хвилині Петро Шелест не вперше у сезоні продемонстрував індивідуальну майстерність і зробив рахунок 0:3. На досягнутому лідер фаворитів зупинятися не схотів і під завісу тайму в соло режимі Петро оформив дубль. До честі господарів саме в цей момент за лічені секунди до сигналу на перерву активний Сергій Ліщук втік на побачення з порожніми воротами і рахунок розмочив – 1:4.

Після відновлення ігрового процесу «Покров» мав нагоди розвинути успіх, але капітан господарів Павло Шматюк не зумів переграти голкіпера АСКашників, а молодий Кирило Шпаковський після перехвату влучив з дальньої дистанції у стійку. Не забиваєш ти… Постулат спрацював на 100%. Спочатку «заборольчанин» ще із футбольним стажем Віталій Гуменюк завершив комбінацію партнерів, а згодом Петро Шелест продемонстрував «фокус із шляпою» - 1:6. Чергова гольова подія сталася на 21-й хвилині, коли прийшов час для оформлення першого в турі «покеру» та другого голу в порожні ворота. Першу подію організував прогнозовано кращий гравець матчу Петро Шелест, а в іншому епізоді Сергій Ковальчук відправив м’яч у сітку зі своєї половини майданчика – 2:7.

За останні три хвилини ігрового часу чисельні глядачі на трибуні СК «Арена Спорт» стали свідками довгих розіграшів м’яча в позиційних атаках АСК «Забороль», відчайдушного захисту у виконанні підопічних Дмитра Голоскокова та кількох гострих епізодів, що взяттям воріт не завершилися. Чергова перемога хлопців з Луцького району дозволила команді-лідеру достроково вибороти титул чемпіонів Регулярної першості в П’ятій лізі. Наші вітання колективу переможців, який на турнірній дистанції не втратив жодного залікового балу на відміну від решти дивізіонів. Ну, а «Покрову» з огляду на досвід минулого сезону варто вже найближчого вік-енду вирішити питання щодо потрапляння в плей-офф «абсолютки». Часу на «розкачку» вже немає.

Кращі гравці: Сергій Ковальчук – Петро Шелест