Гра


1: 4

Удари по воротах:

28
:
27

Удари у рамку воріт:

14
:
9

Сейви:

8
:
10

Фоли:

3
:
4

Журибіда Володимир, Попко Максим, Гоза Руслан




Хронометрист / Делегат:

Глухенька Ліза




Про гру:

Звітний поєдинок мав дуже велике значення у боротьбі за путівку до плей-офф Першої ліги – тобто, по суті, був своєрідною боротьбою за шість очок від команд, які синхронно поступилися у попередньому турі чемпіонату Волині.

На початку зустрічі суперники особливо не розкривалися – перший дійсно небезпечний момент мав Любомир Гаврилюк з «Мідаса» на 4-й хвилині матчу, однак на його удар з льоту чудово зреагував голкіпер «Християн» Роман Кос. Загалом гравці «Фіміаму» намагалися підтвердити своє вище місце у таблиці, захопивши невелику перевагу в першому таймі, однак більш гострі нагоди для взяття воріт мали якраз їх опоненти – зокрема, Тарас Савчук не реалізував вихід віч-на-віч з воротарем, а вищезгаданому Гаврилюку вдалося проштовхнути м’яч під голкіпером, однак при цьому «кулястий» прокотився повз ближню стійку рамки. Були свої моменти й у номінальних господарів гри – як, наприклад, удар Юрія Мартинюка повз дальній кут з вигідної позиції, однак все ж на перерву команди пішли без забитих голів.

На початку другого тайму команди обмінялися хорошими атаками – Юрій Кошлай з «Мідаса» не влучив у дальній кут воріт, на відміну від Андрія Вашкевича з «Фіміаму», однак удар останнього перевів на кутовий голкіпер. А на 20-й хвилині гольове мовчання команд таки перервалося – Кошлай у швидкому відриві таки зумів вразити дальній кут, в який не поцілив на початку тайму – 0:1. «Християнам» вдалося досить швидко відігратися – удар Олександра Вегери не був сильним, однак став несподіваним для воротаря Руслана Ракубовчука, від рук якого м’яч таки залетів у рамку – 1:1. На 25-й хвилині «Фіміам» міг вийти вперед, однак цього разу голкіпер врятував суперників після удару Івана Вдовенка з близької відстані. А у відповідь «Фіолетові» знову вийшли уперед в рахунку після того, як Олександр Береза замкнув простріл з флангу – 1:2. Цей пропущений м’яч став справжнім психологічним ударом для «Християн», і в наступні хвилини вони пропустили ще двічі – контратаки «Мідаса» майстерно реалізували Тарас Савчук та Юрій Кошлай, який оформив «дубль» в грі – 1:4. За три хвилини, що залишилися до завершення зустрічі, попри усі намагання, змінити рахунок в матчі гравці «Фіміаму» так і не зуміли.

«Мідас» переміг уперше з листопада (тоді в першому турі змагань підопічні Юрія Павельчука обіграли «Олімп») та піднявся у зону плей-офф Першої ліги, витіснивши звідти «Фіміам». А от «Християнам» для того, аби увірватися у стикові ігри дивізіону, доведеться в останньому турі набирати очки проти одного з лідерів змагань – «Акцента».

Кращі гравці: Олександр Вегера – Юрій Кошлай