Гра


3: 8

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

До звітної гри гравці «Моджо» підходили у гарному настрої – минулого туру вони зуміли здобути другу перемогу в сезоні, переконливо розібравшись із «Прип’яттю» (4:0), а от гравці «Локомотива» за тиждень до цього не зуміли знайти аргументів проти «Авангарду» (0:3) та все ще знаходилися у пошуках залікових пунктів у нинішньому вищоліговому сезоні.

Можливо, саме відсутність набраних очок (відзначимо – попри досить непогані ігри!) й гнала уперед ківерцівську команду з перших хвилин звітного поєдинку. Як наслідок, забити швидкий гол таки вдалося: після передачі Юрія Чепури відзначився Павло Шмига – 0:1. Загалом, гравці «Моджо» досить довго входили гру, а голкіперу Роману Братчику довелося не раз після пропущеного голу рятувати свою команду від ударів того-таки Чепури та Олександра Гезуна. У середині тайму довелося попрацювати й іншому голкіперу – Дмитру Гапонюку, який вибіг далеко з воріт, аби нейтралізувати вилазку Ігоря Шевельова. Дуже хотів вдруге у матчі забити Шмига, однак спочатку потужним ударом влучив у бокову стійку, а потім не реалізував дуель з воротарем. А наприкінці тайму «Моджо» підвів Ігор Шамутило, емоції якого вилилися у другу жовту картку…

Другий тайм гравці «Моджо» розпочинали з майже двох хвилин у кількісній меншості. І вже коли здавалося, що вони таки вистоять, Олександр Гезун таки зумів точним ударом у дальній кут реалізувати перевагу «Локомотива» – 0:2. Не минуло й хвилини, як сімнадцятий номер «Залізничників» оформив «дубль», вдало вибігши у контратаку, а потім ще один швидкий випад реалізував Павло Шмига – 0:4. Ківерці не були б Ківерцями, якби у такому хорошому матчі не привезли собі проблем на рівному місці – уже за десять хвилин до завершення зустрічі вони заробили п’ять командних фолів та пропустили штрафний удар від Віталія Шафранюка – 1:4. Добре, що номінальних гостей зустрічі своїм точним ударом після індивідуального проходу заспокоїв Максим Кіпруха – 1:5. Далі інтриги чомусь захотілося Юрію Чепурі, який ще у межах майданчика заробив шостий фол для команди, просто піймавши м’яч у руки. Віталій Шафранюк не зумів переграти з дабл-пенальті голкіпера, однак Віктор Пронцевич точно зіграв на добиванні – 2:5. Ще підкоротити відставання у рахунку міг лідер «Моджо» Ігор Шевельов, однак його удар пролетів прямісінько в каркас воріт, а у відповідь «хет-трик» оформив невтомний Гезун – 2:6. Гравці господарів набралися спортивної злості, а Шевельов таки організував ще один гол своєї команди ударом у ближній кут – 3:6. Утім, на останній хвилині матчу «дубль» від Давида Пителя остаточно приніс «Локомотиву» першу перемогу в сезоні, а в проміжку між цими голами, Шевельов не оформив «дубль» з дабл-пенальті, ще раз перевіривши на міцність стійку воріт суперників – 3:8.

«Локомотив» у гарному стилі таки заробив перші очки у чемпіонаті, на які вже давно заслуговував, якби не невезіння у попередніх матчах, а от «Моджо» тепер доведеться у важкій заочній боротьбі залишати за собою право грати у стикових матчах Вищої ліги.

 Кращі гравці: Віктор Пронцевич – Олександр Гезун