Гра


4: 3

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Кунаков Олександр




Про гру:

Думаю, мало хто сумнівався, що МФК «Хорів» у заключному матчі регулярки зможе зламати опір «Куражу» і стати недосяжним на другій сходинці турнірної таблиці, тому звітний поєдинок ставав битвою за бронзові нагороди регулярного чемпіонату. І матч вдався на славу. Обидва колективи позиціонують себе, як чисто футзальні команди, грають у схожій швидкій, комбінаційній манері і невпинно прогресують. Поділ, хто грав «першим номером», а хто «другим» буде досить умовним, втім «Респект» дещо більше володів м’ячем і проводив більше часу в позиційних атаках. «Любарт-2» відповідав переважно швидкими контрвипадами. Обидва суперники не соромились завдавати ударів з будь-якої відстані і роботи в Андрія Ткачука та Василя Семенюка було більш, ніж достатньо. Саме дальнім ударом і було відкрито рахунок у зустрічі – Віктор Сущ вже на 2-й хвилині потужним пострілом поцілив точно у праву дев’ятку воріт номінальних гостей. І хоча обидві команди завзято атакували і мали по кілька чудових нагод змінити рахунок, завдяки відмінним діям голкіперів 1:0 на табло протримались до сирени на перерву.

А от у другому таймі цифри на табло почали змінюватись з калейдоскопічною швидкістю. На 19-й хвилині любартівці перехоплюють м’яч у центрі майданчика та проводять зразкову контратаку, яку завершує Олег Фенюк. Минає лише хвилина і постріл Віктора Суща мало не з центра поля влучає у ціль – м’яч підступно відскочив від паркету перед самим голкіпером і Василь Семенюк не встиг зреагувати належним чином. Минає ще хвилина і після гострого прострілу Володимира Баденчука Євген Котюн знімає м’яч з ноги Сергія Вишневського, але зрізає його у власні ворота. Обидві команди відчайдушно намагалися вирвати перемогу і пані Фортуна до останнього не могла визначитися кому ж її віддати. На 25-й хвилині невгамовний Віктор Сущ втретє пробиває Василя Семенюка пострілом з-за меж карного майданчика, проте не встигла ця хвилина завершитися, як Володимир Баденчук влучним ударом завершує контратаку «Любарта-2» і рахунок зрівнюється втретє. Змушені ризикувати господарі на останніх хвилинах випускають п’ятого польового гравця та ніяк не можуть продертися крізь щільний захист любартівців. Мало того, гості небезпечно контратакують і лише фантастична гра Андрія Ткачука рятує ворота «Респекта». За 20 секунд до завершення зустрічі Сергій Вишневський перехоплює необережний пас суперників і намагається в дотик з 6-ти метрів переправити «Select» у порожні ворота та м’яч проходить у кількох міліметрах від стійки. «Поважні» розпочинають останню атаку, Євген Котюн доходить до центральної лінії, завдає удару по воротам, Олександр Миронюк випереджає захисника та трошки підкоректовує траєкторію польоту кулі і м’яч опиняється у сітці за 12 секунд до сирени. Фантастична розв’язка фантастичного матчу.

Таким чином, «Респект» у дебютному сезоні в Суперлізі виборює комплект бронзових нагород регулярної першості та зустрінеться у чвертьфіналі плей-офф з «Надією». «Любарт-2» фінішує 5-м і позмагається за путівку до півфіналу з ковельським «Вокаром».

Кращі гравці: Віктор Сущ – Богдан Мізюк