Гра


2: 5

Хронометрист / Делегат:

Корпош Марія/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

У минулому турі «Надія-2» зуміла перевернути ситуацію в боротьбі за перемогу в регулярній першості дивізіону – переконливий успіх в матчі з конкурентами з «Акцента» вивів команду на поул-позишн у цих перегонах. Тепер потрібно було лише взяти вирішальні три очки у матчі проти «Мар’янівки», яку минулого сезону колектив із села Хорів більш ніж упевнено перегравав (12:1).

Фаворити розпочали цю гру потужно, постійно атакуючи – уже на першій хвилині Вадим Видихай влучив у бокову стійку, а добивання Віталія Марчука відбив Андрій Терефельський. Постійно намагався загрожувати воротам «волинських хорватів» і лідер «Надії-2» Юрій Савчишин, однак цього сезону підопічні Сергія Магери вміють тримати удар. Вони й самі намагалися щоразу відповідати своїми небезпечними атаками, однак їм не вистачало завершального удару. Працювати доводилося в основному голкіперу «Мар’янівки» – він виручав команду в середині тайму після ударів Віталія Марчука та Сергія Турка. Утім, невдовзі довелося серйозно вступити в гру і Дмитру Харченку, який відбив удар Назара Тракала. Здавалося, що «волинські хорвати» набрали потрібний темп, однак наприкінці тайму вони таки пропустили від Юрія Савчишина, який реалізував швидку контратаку – 0:1. Минула хвилина, і гравці «Мар’янівки» ще й заробили пенальті у власні ворота, який реалізував Андрій Заіка – 0:2. Проблеми з фолами були й у «Надії-2», і ще до перерви хорівці порушили правила ушосте в таймі – утім, Олександр Черней відверто невдало виконав дабл-пенальті, не влучивши у рамку. Кінцівка тайму була повністю за підопічними Сергія Магери – ще декілька чудових нагод не використали Петро Пашинський та Сергій Василюк. Свого «волинські хорвати» все ж досягнули за допомогою суперників, винудивши їх на прикрий автогол – 1:2.

Після перерви на майданчику тривала цікава та напружена боротьба – Андрій Терефельський врятував після чергового удару Сергія Турка, однак і у Петра Пашинського була гарна можливість для голу, яку він не реалізував. «Мар’янівка» навіть забила гол, який все ж не зарахували, адже ще до удару був свисток про порушення правил, однак контратака, яку гарним голом, попутно обігравши голкіпера, завершив Віталій Подзізей, стала вже точно «легітимною» – 2:2! Градус напруги в матчі зростав, і на 25-й хвилині це призвело до вилучення представника «Надії-2» Віктора Ревка, утім уже з трибун він радів голу своєї команди після того, як Андрій Заіка з гострого кута замкнув комбінацію – 2:3. Бажання «волинських хорватів» відігратися було дуже великим. Навіть надмірним – за три хвилини до завершення зустрічі другу жовту картку отримав Олександр Черней, а за емоції арбітри достроково завершили перебування у технічній зоні й Сергія Магери. А гравцям «Надії-2» вдалося збільшити свою перевагу – Віталій Марчук реалізував чисельну більшість свого колективу після розіграшу штрафного, а Володимир Кліш ударом у порожні ворота встановив підсумковий рахунок матчу – 2:5.

Таким чином, «Надія-2» у нелегкому протистоянні таки здобула звання переможця регулярного чемпіонату Першої ліги, додавши його до звання Абсолютних чемпіонів дивізіону в минулому сезоні! Ну а «Мар’янівка» також досягла прогресу, вийшовши до матчів плей-офф з високого четвертого місця чемпіонату.

Кращі гравці: Віталій Подзізей – Віталій Марчук