Гра


1: 3

Хронометрист / Делегат:

Столярчук Анна/Голоскоков Сергій




Про гру:

В анонсі завершального туру «регулярки» П’ятої ліги було зазначено, що в битві аутсайдерів дивізіону ФК «Гірка Полонка» шансів на плей-офф не мала і могла битися лише за честь клубу. А на кону для команди Олега Шахраюка окрім клубних чеснот стояла можливість у разі перемоги випередити луцький «TatrafanFlexible» у турнірній таблиці та потрапити до вісімки найсильніших команд дивізіону. Тим більше, що у суперниках підопічних Дмитра Пасічника в неділю 30 січня був діючий віце-чемпіон «регулярки»  амбітний ФК «Грифон». Щоправда, зранку неділі місце на капітанському містку команди під салатово-білими вітрилами зайняв клубний тренер першої команди Руслан Корпош.

Перед стартовим свистком юнаки з команди гостей обійнялися у коло та голосно вигукнули: «Олика!». Далі з перших хвилин гри на майданчику було чути лише чинного президента АМФВ, який в режимі «джостіка» керував ігровим процесом, викрикуючи персональні підказки. «Екологічні» за таких умов зуміли організувати кілька небезпечних атак та навіть влучити у стійку. Після стартової навали гостей напівмісцевий ФК «Гірка Полонка» повернувся до тями і зусиллями досвідченого Вадима Шостака відсунув опонента від власних воріт, організувавши кілька гострих випадів. Напруга зросла, а пікантності ситуації додала пролита кров з розбитого носу одного з гравців «Вуд Еко Буд-2». Команди все частіше обмінювалися гольовими епізодами і нарешті 9 хвилина стала результативною.  Міні-штурм у виконанні «полонян» завершився заблокованим ударом, після якого м’яч відскочив до одинокого Ігоря Мацюка, котрий чатував на помилку біля воріт опонентів і своїм шансом скористався на 100% - 0:1. Така цифрова формула залишилася незмінною до перерви.

Після відпочинку напруга на голосові тренерських штабів значно зросла – до «ієрихонської труби» додалися дзвінки голоси лави запасних ФК «Гірка Полонка». Обмін помилками та неточними ударами заставляв присутніх на матчі рефлексувати хапанням за серце та емоційними вигуками до хрипоти. Як на 19-й хвилині не забив Федір Холодов, десятий номер господарів чи навряд зможе пояснити логічно. Але моменти представників малої батьківщини «коуча» оличан марнувалися пропорційно залишку ігрового часу.

А підопічний Руслана Корпоша активний Ігор Мацюк на відміну від опонентів свій шанс, як і в першому таймі, використав на відмінно – оформив дубль та подвоїв результат – 0:2.

За чотири хвилини до фінального свистка у якості п’ятого польового з’явився Сергій Шостак, і це майже миттєво принесло гольові дивіденди – з «вертушки» забив Олег Денісов. Але за мить «воротар-мотало» помилився під час передачі і кращий гравець матчу Ігор Мацюк втік на побачення з порожніми воротами – 1:3. Стало зрозумілим, що юнаки з Олики цього дня перемогу не відпустять. Після битви аутсайдерів, стало зрозумілим що ФК «Гірка Полонка» отримала шанс поборотися за солодкий приз «CakeCup №4», а юнакам з Олики доведеться докласти надзусилля, аби спробувати у чветьфінальному двобої пройти досі безпомилкового на турнірній дистанції чемпіона «регулярки» потужний  АСК «Заброль». До речі, обом суперникам наступного вік-енду турнірна доля надає можливість в рамках Кубку Старта продемонструвати свої найкращі якості та отримати перемоги. «Вуд Еко Буд-2» зіграє із своїм прямим конкурентом на цьогорічний плей-офф луцьким «Татрафаном», а «Гірка Полонка» поміряється силами з шестиліговим ФК «Дубнівська» з обласного центру.

На останок,  керівництву «Вуд Еко Буд-2» з огляду на переможний фарт, можливо варто піти шляхом НХЛ, де в хокейних командах часто розподіляють посади тренерів, коли один з фахівців займається суто тренувальним процесом, а другий керує діями гравців. Можливо і тандем Шахраюк – Корпош міг би попрацювати в такому режимі заради успішного виступу юнаків з Олики в кубковому поєдинку з «TatrafanFlexible» та у чвертьфінальному двобої з переможцем Регулярної першості АСК «Забороль»

Кращі гравці: Сергій Шостак – Ігор Мацюк