Гра


3: 2

Хронометрист / Делегат:

Столярчук Анна/Голоскоков Сергій




Про гру:

На матч з діючим віце-чемпіоном Регулярної першості в П’ятій лізі «TatrafanFlexible» виходив знаючи підсумок матчу ФК «Гірка Полонка» – «Вуд Еко Буд-2» - 1:3. Цей результат вимагав від гостей гри лише на перемогу, аби потрапити до плей-офф.

Футзальний клуб 204 Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна на поєдинок з командою кращого в Україні виробника пакувальної та БОПП плівки вийшов у гарному настрої. За законами луцького дербі про благодійність річ не йшла. Тільки гра і тільки перемога, як девіз могли використовувати обидва учасники принципового протистояння, що стартувало зранку неділі 30 січня. До середини тайму рівний хід поєдинку оживлявся лише напівмоментами і лише на 6 хвилині наполегливий Сергій Бирук перетворив ігровий епізод у взяття воріт. Заводська команда повела у рахунку та створила у навздогін кілька гострих моментів, котрі заставили «грифонів» діяти більш активно та сконцентровано. Кілька фігур вищого футзального пілотажу завершилися небезпечними пострілами у рамку опонентів із перевіркою міцності каркасу воріт гостей та професійного фаху голкіпера. Метал виявися якісним, воротар майстерним, а з цим і рахунок незмінним 0:1, що підсумувало першу частину луцького дербі.

Після відпочинку військовий колектив ретельно підійшов до наступу і вже на перших хвилинах другого тайму вивели на лівому фланзі атаки бойову одиницю на ім’я Юрій Щепко, який пробив руку зреагувавшого на удар голкіпера «помаранчево-чорних». На досягнутому  новоявлений віце-чемпіон П’ятого дивізіону зупинятися не стали і за дві хвилини віддзеркалили гольовий епізод, коли створили Станіславу Кучерявченко передумови для влучного пострілу – 2:1.

Після хвилинної наради у вигляді тайм-ауту за 5 хвилин до фінального свистка «TatrafanFlexible» пішов ва-банк, вдягнувши почергово на гравців манішку салатового коліру. Такий тактичний крок на нинішньому футзальному ЄВРО2022 неодноразово дозволяв командам національних збірних здобувати потрібний результат, а іноді викидати навіть білий прапор. На певний час гості притисли ФК «Грифон» до воріт та створили низку гольових моментів. Але на 25 хвилині бажання розіграти м’яч до вірного зіграла з підопічними Дмитра Пасічника злий жарт. Мячем у власному карному заволодів кращий гравець матчу, а за сумісництвом капітан «льотчиків» Богдан Компанієць ударом повітрям через весь майданчик заставив «селект» відпрацювати у режимі дрона, що керовано дістався до рамки протилежних та порожніх воріт – 3:1.

Гол «татрафанівця» Романа Власюка на останніх секундах вже нічим не міг допомогти гостям, котрі тепер зосередяться лише на кубкових баталіях втішного турніру «Cake Cup» та протистояння в рамках розіграшу Кубку Старта з командою «Вуд Еко Буд-2», яка завдяки перемозі над ФК «Гірка Полонка» в останню мить отримала «грін кард» до вісімки найсильніших П’ятого дивізіону, випередивши лучан. А команда, яка на військовій формі носить емблему із зображенням крилатого міфічного створіння та девіз: «Вірні вітчизні», наступних вихідних зіграє справжнє «авіадербі» з командою «Мотор», що представляє луцький авіаремонтний завод.

Кращі гравці: Богдан Компанієць – Сергій Бирук