Гра


2: 4

Хронометрист / Делегат:

Смолярчук Анна/Голоскоков Сергій




Про гру:

В анонсі заключного туру Регулярної першості в П’ятому дивізіоні було зазначено, що фаворит першості АСК «Забороль» став єдиним колективом в 14-му чемпіонаті Волині, який зумів у війти у фінішний створ без очкових втрат. Тренерсько-навчальна робота від друзів-кумів Віктора Воробея та Петра Шелеста з перших матчів стала приносити команді з Луцького району дивіденди у вигляді переможних результатів. І дива в достроковому чемпіонстві клубу Валерія Мищука насправді немає. Згідно турнірної ситуації «Переможна варта» могла мріяти про бронзові медалі у разі перемоги над звітним суперником, але в поєдинку ФК «Кременець» - «Мідас-2» була зафіксована мінімальна вікторія 3:2, що у свою чергу залишила «муніципалів» за межами медального заліку, але не позбавила бажання дати бій новоявленому чемпіону в заключному матчі «регулярки».

Лучани розіграли м’яч у центрі та спробували організувати міні-штурм, котрий фаворит швидко та впевнено відбив, застосувавши зброю у вигляді п’ятого польового, роль якого виконував «вічно молодий» Віктор Воробей. І на 5 хвилині кум голкіпера Петро Шелест забив свій 19-й м’яч у сезоні, підтвердивши реноме бомбардира П’ятого дивізіону – 0:1.

Після пропущеного голу «вартовики» продовжили гру практично без м’яча, адже гості продовжували гнути свою лінію позиційних атак з постійним контролем «круглястого» на половині лучан за рахунок «воротаря-мотали». На 10 хвилині Петро Шелест органічно виконав роль асистента, а гол на свій рахунок записав Ігор Денисов.

До завершення першого тайму майстерний Петро Шелест продовжував гострими пасами знаходити гострі продовження, але колеги за чемпіонським складом більше відзначитися не змогли. Рахунок 0:2  став підсумком першої половини гри.

По перерві на перших секундах «Переможна варта» могла відновити інтригу, але вихід три на один відверто змарнували. Чого не скажеш про епізод на 15 хвилині, коли затяжний наступ завершився ударом впритул – 0:3. Автором голу став Сергій Чоп.

Змінився рахунок лише на 23 хвилині, коли лучанам нарешті вдалося скористатися перехопленням і Роман Конончук влучно пробив із своєї половини майданчика.

Рахунок 1:3 протримався недовго. За хвилину з невеличким Віталій Кромський до максимуму закрутив інтригу, перегравши голкіпера заборольчан. Але на останній секунді досвідчений Віталій Гуменюк підсумував протистояння – 2:4. І АСК «Забороль» із стовідсотковим результатом завершує чемпіонську ходу в Регулярній першості П’ятої ліги 14-го чемпіонату Волині. Таким чином «муніципали» отримали у суперники з а плей-офф земляків з «Теремно Хліб-2», а «Воробей і Ко» зіграють з другою командою олицького клубу «Вуд Еко Буд». Але станеться це лише за два тижні, а наступного вік-енду на команди чекають кубкові випробування. Чемпіон «регулярки» чи навряд буде мати проблеми в грі з шестиліговими «Міщанами» за Кубок Мрії, а «Переможній варті» в Кубку Старту слід буде підтвердити реноме представника П’ятого дивізіону в матчі з дебютантами чемпіонату області ФК «Ветеран» Струмівка.

Кращі гравці: Віталій Кромський – Петро Шелест