Гра


1/8 фіналу

Кубок Старту, Центральний майданчик
4: 2

Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Голоскоков Сергій




Про гру:

Минулої суботи в заключному матчі Регулярної першості обидва ФК – «Сенкевичівка» та «Мильськ» обійшлися без сенсацій. Аутсайдер Шостого дивізіону поступився тоді ще претенденту на «золото», а по факту віце-чемпіону дивізіону з рахунком 1:5. Хоча, після першої половини гри на табло СК «Арена Спорт» світилися цифри 1:1 за доволі рівного протистояння з непоганим голом «червоно-блакитних». Чергове побачення добре знайомих суперників в неділю 6 лютого відрізнялося лише тим, що команди взяли старт у турнірі Кубок Старту. Тут кожного з учасників від завітного трофею відділяють лише чотири переможних кроки у матчах на вибування, а тому для футзалістів з Горохівщини у матчі з фаворитом з’явився реальний шанс не тільки реваншуватися за поразку тижневої давнини, але й пройти перший етап кубкових перегонів.

Представники екс-Рожищанського району з перших хвилин заволоділи територіальною перевагою, притиснувши суперника до власних воріт, що у свою чергу дало простір «Сенкевичівці» в організації гострих контратак. На 5-й хвилині це дозволило господарям майданчика відкрити рахунок у матчі. Активний  Михайло Верб’юк  відпасував у центр і Денис Мазяр потужно пробив у верхній кут – 1:0.

ФК «Мильськ» спробував підтиснути суперника, але в підсумку упустив автора першого голу Дениса Мазяра, котрий втік на побачення з голкіпером гостей і обводячи ударом не тільки подвоїв результат, але й оформив дубль – 2:0.

На позитивному куражі «Сенкевичівка» пішла у наступ і провела цілу низку гострих комбінацій. В середині тайму ще один Мазяр, на цей раз Тарас Олександрович взагалі міг деморалізувати опонентів, але з убойної позиції на правому фланзі атаки переграти голкіпера не зумів. Цей епізод, а можливо ще якісь фактори дозволили віце-чемпіонам «регулярки» згадати за статус фаворитів, повернутися у гру та відновити паритет. На 12-й хвилині Юрій Шепелюк відіграв один м’яч, а на останніх секундах емоційний Іван Саливончик ударом низом в дальній кут підсумував результат першого тайму – 2:2.

Після перепочинку «блакитні» знову почали з позиції сили і кілька разів потурбували голкіпера господарів та перевірили міцність каркасу воріт. Кубковий характер матчу поступово підвищував емоційний градус протистояння, що у свою чергу не дозволяло гравцям діяти більш розкуто. Чим менше лишалося ігрового часу, тим більше зростала напруга на терафлексі СК «Арена Спорт». В якийсь момент стало зрозумілим, що долю звітного поєдинку може вирішити один забитий м’яч або серія післяматчевих пенальті. Два десятих номери, а за сумісництвом два кращих гравця поєдинку Тарас Мазяр та Іван Саливончик з усіх сил старалися схилити шальку терезів успіху на бік своїх колективів. Краще це вийшло у лідера атак ФК «Сенкевичівка». Денис з дальньої дистанції низовим пострілом прошив захисні редути гостей, оформивши хет-трик, а згодом видав гольову передачу на вищезгаданого Тараса Мазяра – 4:2. Перша та така жадана перемога дозволила господарям не тільки відчути смак перемоги, але й відчути впевненість у своїх силах перед стартом кубкових чвертьфіналів та півфіналами «Cake Cup». А ФК «Мильськ» тепер із чистою совістю може зосередитися на виступах у плей-офф Абсолютної першості в Шостій лізі.

Кращі гравці: Денис Мазяр - Іван Саливончик