Гра


1/8 фіналу

Кубок Старту, Центральний майданчик
1: 3

Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Голоскоков Сергій




Про гру:

Саме учасники звітного матчу 1/8-ї Кубку Старту до останнього туру Регулярної першості в П’ятій лізі 14-го чемпіонату Волині вели заочну боротьбу за право зіграти в плей-офф «абсолютки». В напруженій гонці останню путівку до завітної вісімки вирвали юнаки з Олики, автоматично відправивши лучан до розіграшу призу турніру «CakeCup». Щоправда, на відміну від «TatrafanFlexeble», котрий цілком ймовірно може здобути солодкий подарунок втішних перегонів, на «Вуд Еко Буд-2» в чвертьфіналах чекає випробування непереможним АСК «Забороль». Сусіди за підсумковою турнірною таблицею між собою зустрічалися у минулому році ще у 1-му турі на початку листопада. Тоді суперники розійшлися бойовим миром 2:2. Після першого тайму завдяки голам Олександра Гудемчука та Ярослава Гогоя попереду була команда виробників плівки, але дубль Станіслава Гламазди наприкінці поєдинку відновив паритет.

І ось, чергова зустріч добре знайомих суперників. З перших хвилин лучани по господарські взялися до справи і в дебютний відрізок часу відверто притисли юнаків до власних воріт. Калейдоскоп напівмоментів заставив нервувати тренерський штаб Олики, хоча після переходу гри в більш спокійне русло насправді гольовий момент вдалося організувати підопічним Олега Шахраюка, котрий зайняв звичне місце на тренерському містку. Трохи згодом до коуча приєднався і тріумфатор минулого вік-енду Руслан Корпош, якому неодноразово доводилося тримати в руках кермо корабля під назвою «Вуд Еко Буд-2». І в цей момент номінальні господарі забили. Не дарма минулого разу у звітному матеріалі ми радили протестувати тренерський дует Олег-Руслан. На 9-й хвилині Богдан Прокопець наважився на удар і м’яч влетів у лівий кут воріт голкіпера лучан – 1:0. Цей гол став єдиним у першому таймі, що запам’ятався в першу чергу великою кількістю технічного браку та доводі емоційним наповненням.

Після відновлення ігрового процесу ситуація на терафлексі СК «Арена Спорт» кардинально не змінилися, а ось на трибунах народу поменшало, адже саме в цей час в Амстердамі на блакитний майданчик європейської арени у матчі за бронзу ЄВРО2022 вийшли збірні Іспанії та України. Автор цих рядків дозволив собі відкрити вікно трансляції на смартфоні та одним оком спостерігати за надвайжливішою футзальною грою сезону 2021/2022. На 21-й хвилині звітного кубкового протистояння стався другий гол. Згідно тенденцій світового футзалу щодо важливості стандартів головний тренер ФК «Любарт» Назар Бугайчук відповідально підійшов до розіграшу штрафного та безпосередньо на практиці виконав гольову передачу, що завершив Сергій Бирук – 1:1.

Залишок ігрового часу більш раціонально використали «татрафанівці», котрі не розгубилися під час «свічки» над п’ятачком Олики і дозволили Олександру Сергєєву кивком голови переправити «селект» у сітку – 1:2. Відразу «Вуд Еко Буд-2» пішов у наступ в п’ять гравців, але на відміну від майстрів юнаки не змогли взяти під тотальний контроль м’яч і дозволили на останній хвилині кращому гравцю матчу Сергію Бируку вразити зі своєї половини порожні ворота та оформити дубль. Гол чотирнадцятого номера лучан став переможним і дозволив «помаранчево-чорним» реваншуватися за поразку в заключному турі «регулярки» і позитивно готуватися до майбутніх поєдинків втішного турніру та чвертьфіналу Кубку Старту.

Кращі гравці: Дмитро Петров - Сергій Бирук