Гра


1/8 фіналу

Кубок Прогресу, Центральний майданчик
0: 2

Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Голоскоков Сергій




Про гру:

Волею жереба бронзовий призер Третьої ліги в першому матчі «прогресивного» кубку отримав в суперники восьму команду Другого дивізіону. Демидівка проти Луцька. Призер «регулярки» проти володаря останньої путівки до плей-офф «абсолютки». Важко віддати комусь перевагу та визначити фаворита. Але сам по собі поєдинок ФК «Стир» - «Волинь-АТО» цікава вивіска для тих, хто слідкує за волинським футзалом. Коли рефері дав свисток про початок гри кубковий процес на терафлексі СК «Арена Спорт» розпочався у рівній боротьбі та практично без глядачів на трибунах,адже саме в цей час в Амстердамі на блакитному майданчику європейської арени у матчі за бронзу ЄВРО2022 грали збірні Іспанії та України. Автор цих рядків дозволив собі відкрити вікно трансляції на смартфоні та одним оком спостерігати за надвайжливішою футзальною грою сезону 2021/2022. Нажаль для вболівальників національної збірної на момент початку звітного кубкового протистояння наші хлопці вже поступались в рахунку 0:1.

За три хвилини до завершення першого тайму «АТОшники провели кілька гострих атак, котрі взяттям воріт не завершилися. На відміну від «бронзової», де українцям вдалося зрівняти рахунок та встигнути пропустити від команди в червоно-блакитній формі.

Лише на 13-й хвилині учасники 1/8-ї Кубку Прогресу зуміли розмочити гольову посуху. Лучани організували невеличкий штурм в результаті якого серію заблокованих ударів Ростислав Ничипорук зумів завершити пострілом впритул у ближній кут – 0:1. За мить команди пішли на відпочинок, а в Амстердамі суперники також перервалися на дещо більший релакс.

Поки в Нідерландах суперники відпочивали, в Луцьку опоненти продовжили пошук гольових рішень, що відкривають дорогу до чвертьфіналу турніру.

«Прогресивне» протистояння продовжилося у щільній боротьбі з акцентом на захисні дії. За п’ять хвилин до фінального свистка «річники» лише дивом не зрівняли рахунок, відразу пропустивши два гострих випади волинян. Цейтнот вимусив тренерський штаб Демидівки використати останній козир у вигляді п’ятого польового гравця і останок ігрового часу в більшості відбувався на половині майданчика номінальних гостей, які азартно намагалися зберегти мінімальну перевагу. Розв’язка за законами футзального жанру  наступила на останній хвилині. М’ячем заволодів голкіпер «Волинь-АТО» Володимир Зінкевич і з рук пробив влучно – 0:2. Цей гол дозволив луцькому воротарю не тільки оформити путівку волинян до чвертьфіналу Кубку Прогресу, але й вибороти звання кращого гравця матчу.

Кращі гравці: Василь Пастух - Володимир Зінкевич