Гра


4: 6

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

Битва двох новачків Вищої ліги очікувалася з особливим інтересом. Минулого сезону ці команди розійшлися бойовим миром у регулярній першості Першої ліги (4:4), а на початку цього сезону не виявили переможця й уже в рамках сильнішого за рангом дивізіону (3:3), тож і в матчі плей-офф очікувався максимум інтриги та боротьби.

Голів у матчі дійсно було чимало, а взяттями воріт завершувалась добра половина моментів, які створювали суперники! Першими святкували гравці «Кум і Ко», у яких пройшов гарний пас на Олександра Рожила, а вже той в один дотик реалізував вихід віч-на-віч з Юрієм Борейком – 0:1. Утім, вже зовсім скоро «Прип’ять» не просто відігралася, а й вийшла уперед в рахунку. Спочатку точним ударом в дальній кут вдалося відзначитися Олександру Криську, а ще за хвилину Іван Токарчук вдало зіграв на добиванні та з метра буквально заніс м’яч у рамку – 2:1! Аргументи «Кумів» у відповідь прийшлися на кінець першого тайму та були «залізобетонними». Спочатку Рожило оформив «дубль», замкнувши дальню стійку після прострілу, а потім ще один перфоманс видав Віталій Завіруха – спочатку вдало зігравши на добиванні, а під перерву вивівши на взяття воріт Юрія Логвінова – 2:4!

Така кінцівка першого тайму явно не входила у плани любешівського колективу, і вже після перерви «Прип’ять» знову скоротила відставання у рахунку після удару Костянтина Барановича, якому допоміг рикошет від польового гравця – 3:4. Радість номінальних господарів гри була недовгою, адже волинський футзальний «зубр» Валентин Кривицький досить швидко відновив статус-кво, розібравшись у карній зоні – 3:5. Минула ще хвилина – і знову стався гол «Прип’яті»: тепер уже Віктор Літвінчук завершив комбінацію своєї команди гарним ударом у ближню «дев’ятку» – 4:5! Поступатися у цьому таймі не хотіла жодна з команд, обидві з яких навіть обстріляли каркас воріт у середині другого тайму, а на 26-й хвилині таки вдалося відзначитися найкращому голеадору «Кумів» Ігорю Блажиєвському, який протиснув опонента та завершив свій прохід ударом в ближній верхній кут – 4:6. У хвилини, що залишилися, гравці «Прип’яті» відчайдушно намагалися врятувати матч, однак у рамку «Кум і Ко» вийшов Олександр Антипенков, який не грав майже весь матч через пошкодження, однак наприкінці саме його сейви дозволили команді зберегти прийнятний рахунок першого матчу. Утім, можна не сумніватися, що «заруба» за півфінал Вищої ліги продовжиться й у другому протистоянні цих колективів за тиждень!

Кращі гравці: Костянтин Баранович – Олександр Рожило