Гра


2: 4

Удари по воротах:

23
:
16

Удари у рамку воріт:

9
:
8

Сейви:

5
:
7

Фоли:

5
:
3

Клімук Юрій Васильович, Хомич Анатолій Анатолійович, Матвіюк Роман Володимирович



https://vk.com/album-30257847_243525377

Хронометрист / Делегат:

Трофімчук Р. / Кунаков О.




Про гру:

 Звітний матч не містив жодної інтриги. За будь-якого його підсумку обидва клуби не могли ані покращити, ані погіршити своє турнірне становище. «Вілія» лишалась на сьомій сходинці, а «Вотранс» стартуватиме у іграх плей-офф з першої позиції. Тому очікувалось, що поєдинок навряд чи буде напруженим, команди більше думатимуть про майбутній чвертьфінал і, користуючись нагодою, перевірятимуть найближчий резерв в умовах, наближених до бойових. Гра почалася на досить пристойних швидкостях, але особливих загроз воротам суперники не створили, так, кілька разів перевірили пильність голкіперів ударами з середніх і дальніх дистанцій. А оскільки і Олександр Ярмощук, і Богдан Матюк не помилялися рахунок майже до кінця першої половини зустрічі лишався не відкритим. Втім, не помилялися воротарі – помилився захист. Перед самою перервою господарі не змогли завадити Романові Кроту добити м’яч в сітку, а за кілька секунд по тому дозволили Леоніду Єфремову вискочити сам на сам із голкіпером і подвоїти перевагу «Вотрансу».

Турнірна стратегія річ, звичайно, важлива, але здаватися без боротьби це не по-чоловічому і у другому таймі «Вілія» забігала по-справжньому. І почали виникати моменти, двічі партнери точними передачами виводили гравців господарів на побачення з воротарем «Вотрансу», але Володимир Гапон надто далеко відпустив м’яч, а Микола Казьмирук влучив у стійку. Втім, Микола майже одразу виправився, коли дальнім пострілом заскочив зненацька Богдана Матюка.

Пішла відкрита гра на зустрічних курсах. Як каже футбольна мудрість: «щастить сильнішому», ось і «Вотрансу» пощастило. За кілька хвилин до завершення поєдинку у боротьбі за верховий м’яч Максим Ковальчук перекинув власного голкіпера і гості знову відірвалися на два пункти. У час, що лишився команди встигли ще по разу відзначитись, Леонід Єфремов оформив дубль, а Валентин Кривицький чітко реалізував шестиметровий удар. Таким чином, «Вотранс» стартуватиме з «поул-позішн» і у чвертьфіналі зустрінеться з «Торпедо», а на «Вілію» чекає непростий вояж до Ковеля. Їх суперником буде «Ковель-Волинь».