Гра


6: 7

Хронометрист / Делегат:

Смолярчук Анна/Голоскоков Сергій




Про гру:

Футзальний вік-енд розпочався з приємної процедури – невеличкої церемонії нагородження переможця Регулярної першості. Після фінального свистка гравці АСК «Забороль» з рук президента АМФВ отримали комплект нагород найвищого ґатунку за підсумками першої частини 14-го чемпіонату Волині в П’ятій лізі та порцію оплесків від глядачів та суперників. До речі, опоненти два тижні тому провели стартові поєдинки в Кубках Мрії та Старту. І синхронно вибули із перегонів. Молодята з «Вуд Еко Буд-2» поступилися у принциповому протистоянні «Татрафану» з обласного центру з рахунком 1:3, а футзалісти з Луцького району після нічийного результату 7:7 в грі з ФК «Міщани» у серії післяматчевих шестимерових були менш переконливими за суперника 2:3 і боротьбу припинили. Між собою в «регулярці»учасники чвертьфінального двобою зіграли багатий на гольові події матч, де фаворит підтвердив своє реноме – 7:1. Дублями відзначилися Віктор Воробей та Сергій Чоп, а в складі юнаків з пенальті гол престижу пострілом у дев’ятку забив Ігор Мацюк.

Володарі чемпіонського титулу після стартового сигналу рефері ретельно взялися до ігрової справи із фірмовою моделлю тотального контролю м’яча із спробами академічного футзалу. Восьма команда П’ятої ліги запропонувала опонентам своє бачення гри та контр пресинг. І вже на 3-й хвилині гри це дало свої дивіденди у вигляді забитого м’яча. Наполегливий Станіслав Гламазда в єдиноборстві заволодів «селектом» та переправив у сітку воріт Віктора Воробея. Пропущений гол вивів із сонного стану фаворита зустрічі і лідер атак заборолівців Петро Шелест не вперше у сезоні продемонстрував майстер клас і рахунок зрівняв – 1:1.

Ще за кілька хвилин тактика контр випадів у виконанні юнаків знову дала плоди - Дмитро Петров з убойної позиції «пульнув» у дальній кут і вивів «екологічних будівельників» вперед на один пункт. Але за хвилину Ігор Денісов після пасу футзального гуру АСК Петра Шелеста відновив паритет – 2:2.

Несподіваний за ігровим планом для підопічних Валерія Міщука дебют зустрічі ближче до екватору першого тайму до звичного курсу повернув Вадим Симонович, пробивши потужно та влучно. Рахунок 2:3 залишився незмінним до перерви і особливого оптимізму володарям золотих нагород «регулярки» не додавав.

Так само не додав позитиву АСК «Забороль» і дубль Станіслава Гламазди на початку другого тайму після чергової «обрізки» номінальних гостей. Нічия аж ніяк не входила в плани головного претендента на титул Абсолютного чемпіона в П’ятій лізі, що за мить заставило Петра Шелеста відзначитися черговим дублем у зустрічі – 3:4. За кілька миттєвостей Петро перевірив на міцність поперечину воріт, а згодом розігнав позиційну атаку, котру по хокейному ударом з «п’ятачка» завершив граючий президент клубу «Забороль» - 3:5.

На 23-й хвилині питання щодо переможця першого раунду чвертьфіналу плей-офф було практично зняте з порядку денного. Неясним був лише цифровий підсумок. «Фокус із шляпою» у виконанні Петра Шелеста ознаменувався майстерним соло з ударом в дальній кут – 3:6. У відповідь голкіпер «Вуд Еко Буд-2» Богдан Ярмолюк пострілом від власних володінь в чергове скоротив відставання. А далі в обміні дублями відзначилися опоненти Вадим Симонович  та Дмитро Петров, але «десятка» Олики на досягнутому зупинятися не схотів та віддзеркалив Петра Шелеста, оформивши хет-трик та відновивши інтригу. Проте, мінімальна перевага АСК «Забороль» в один м’яч залишилася незмінною і рахунок 6:7 став своєрідним гандикапом перед наступним побаченням в неділю.

Кращі гравці: Станіслав Гламазда – Петро Шелест