Гра


2: 2

Хронометрист / Делегат:

Смолярчук Анна/Голоскоков Сергій




Про гру:

Перед початком звітного поєдинку гравці ФК «Грифон» під оплески присутніх отримали срібні нагороди Регулярного чемпіонату в П’ятій лізі та в гарному настрої вийшли на поєдинок з «Покровом», який за підсумком стартової частини першості опинився на 7-й сходинці турнірної таблиці. Два тижні тому опоненти зіграли свої стартові поєдинки кубкових перегонів і дот очного побаченні підійшли у різному настрої. Команда 204-ї бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна у ранзі віце-чемпіонів П’ятого дивізіону в серії післяматчевих пенальті мінімально 4:3 (основний час 2:2) переграли земляків з шестиліговоїкоманди «Мотор», а служителі православного культу в рамкахь місцевого дербі 3:4 поступилися представникам Четвертої ліги «КлеверСторс». Між собою опоненти зіграли ще минулого року в рамках 3-го туру. Тоді «льотчики» виграли 3:1. І ось нова зустріч в рамках двобою плей-офф.

Перша чвертьфінальна гра розпочалася із стрімких атак військових, запалу яких вистачило лише на перші миттєвості. І це не диво, адже у зв’язку із службовою необхідністю певна кількість «грифонів» була відсутня в суботу на ранковому матчі. Лише один запасний гравець міг додати варіативності у наступальних діях військового колективу. «Батюшки» кілька разів поспіль добряче потурбували голкіпера номінальних гостей, але у підсумку пропустили. Спавжнім героєм епізоду став капітан ФК «Грифон» Богдан Компанієць, котрий наважився на удар ледь не з середини майданчика. Помаранчева куля влучила у верхній кут і рахунок став 0:1.

Хід рівної гри в першому таймі на останній хвилині дещо змінили дві пересічних події. До складу «льотчиків» підійшла допомога у вигляді ще одного «багнета», а простріл Юрія Вольского завершився курйозним голом – голкіпер «Покрову» зафіксував м’яч за лінією власних воріт і рахунок став 0:2.

По перерві кардинальних змін в першому раунді «абсолютного» двобою на майданчику СК«Арена Спорт» не спостерігалося., хоча команди докладали чимало фізичних зусиль аби змінити хід поєдинку. З креативом було гірше, а тому чергового взяття воріт довелося чекати аж до 21-ї хвилини. Саме в цю мить Олег Хаїнський з «Покрова» головою скинув «селект» під удар, а Олександр Шинкарук потужним пострілом скоротив відставання – 1:2.

За хвилину до завершення гри наставник «батюшок» Дмитро Голоскоков взяв тайм-аут і дав оперативні вказівки своїм підопічним, що в підсумку дозволило зрівняти рахунок. Ще один гол-красень в зустрічі організував Павло Видрич, котрий разом із Богданом Компанієцем номінувався на кращого гравця зустрічі. Справжня бойова нічия лише додала драйву напередодні недільного протистояння претендентів на титул абсолютних чемпіонів П’ятої ліги.

Кращі гравці: Павло Видрич – Богдан Компанієць