Гра


5: 2

Хронометрист / Делегат:

Смолярчук Анна/Голоскоков Сергій




Про гру:

Преамбулою двоматчевого протистояння плей-офф Абсолютної першості 14-го чемпіонату Волині сезону 2021/2022 в П’ятій лізі між луцькими командами «Переможна варта» та «Теремно хліб-2» стала справжня рівність суперників на турнірній дистанції. До фінішу «регулярки» суперники дійшли на п’ятій та четвертій позиції відповідно з різницею всього у три пункти. В поєдинку 2-го туру 28 листопада минулого року між опонентами була зафіксована бойова нічия 3:3, що тоді дозволила учасникам луцького дербі розділити другу сходинку в турнірній таблиці дивізіону. Кращими в тій зустрічі стали два Роман Ярмощук та Назар Лич. І ось чергове побачення команд у матчах на вибування. Два тижні тому обидва колективи мали можливість відчути дух кубкових матчів у поєдинках Кубків Старту та Мрії. «Муніципали» доволі сенсаційно 0:3 програли представнику Шостої ліги з ФК «Ветеран», де виблискував Артур Волошин. А «теремнівці» в матчі з срібним призером Третьої ліги ФК «Пірванче» були поруч із чвертьфіналом, поступившись «старшокласникам» лише у серії післяматчевих пенальті. Тому в звітній зустрічі земляків та гарних знайомих невеличка моральна перевага була на боці «хлібопіків». Коли пролунав стартовий свисток рефері стало зрозумілим що відкритого футзалу від опонентів годі очікувати. До середини тайму статистичні показники свідчили про те, що команди нанесли лише по одному удару в бік воріт суперника. Можливо відсутність через хворобу Назара Лича давалася в знаки під час атак «хлібопіків», але на 7-й хвилині до гольової справи з усією відповідальністю взявся освічений в футболі-футзалі Юрій Шаула, який після пасу Ігоря Сліпчука переправив «селект» у сітку воріт «муніципалів» - 0:1.

В «Переможній варті» кадрових втрат було менше, але «гармата» присутнього на грі Романа Ярмощука стріляла холостими снарядами. Перший тайм «червоного дербі» (в салатових манішках грали господарі) цілком вірогідно міг завершитися з більш переконливими цифровими показниками, але на перешкоді результату ставали голкіпери, особливо роботи вистачало Роману Близнюку, котрий кілька разів виручив «теремнівців» у складних епізодах. А на останок першої частини матчу своє слово вдруге сказав Юрій Шаула. Володар легендарного завдяки Йохану Кройфу 14-го номера в стилі голландця витримав паузу, розкачав голкіпера і точнісінько відправив у дальню «дев’ятку». Рахунок 0:2 став підсумком тайму.

Після короткого відпочинку суперники повернулися до ігрового процесу і на 17-й хвилині вже у вболівальників «Переможної варти» з’явилися підстави для оплесків. Комбінацію партнерів пасом продовжив Мирослав Миткалик, а завершив забивний Віталій Кромський – 1:2.

Протягом наступних п’яти хвилини ігрового часу «хлібопіки» створили низку небезпечних моментів, але в підсумку пропустили, а згодом дозволили супернику створити справжній камбек. Спочатку Андрій Бартошук зрівняв рахунок, а далі ще один дубль у матчі оформив Роман Ярмощук, на куражі згадавши про свої бомбардирські якості – 4:2.

Після цього нерви здали в Юрія Шаули, який був вилучений з майданчика за грубу гру. А далі розпочався справжній «червоний карткопад», що залишило «хлібопіків» у тотальній меншості, а рахунок 5:2 перетворював матч-відповідь у складне завдання щодо реваншу. Кращий гравець матчу Андрій Бартошук оформив дубль.

Остання хвилина відбувалася в незвичному форматі «п’ять на три» з благородним відношенням «муніципалів» до знекровленого суперника, якого господарі не стали добивати.

Кращі гравці: Андрій Бартощук – Олександр Шипер