Гра


6: 2

Хронометрист / Делегат:

Глухенька Ліза/Голоскоков Сергій




Про гру:

Вболівальники АСК «Забороль» не без тривоги очікували другої серії протистояння в 1/4-й плей-офф Абсолютної першості в П’ятій лізі. Два попередніх результати підопічних Валерія Міщука особливих дивідендів не додавали. Виліт з кубкових перегонів після 7:7 п.2:3 з ФК «Міщани» та мінімальна перемога над юнаками з Олики 7:6 в першому раунді протистояння підтвердили постулат про те, що непереможних команд в 14-му чемпіонаті Волині не існує. І вже на перших секундах футзалісти з Олики організували стрімку атаку, що лише дивом не завершилася взяттям воріт – м’яч влучив у стійку та опинився в руках Віктора Воробея. За кілька хвилин саме Віктор став справжнім героєм епізоду, в якому відразу два гравці у салатовій формі виходили з ним сам на сам, але гольовим моментом не скористалися.

«Забороль» вперто продовжував ходити в наступ з п’ятим польовим, а юнаки терпіли та очікували свого шансу, як в суботній зустрічі, де цілих шість раз м’яч опинявся в сітці воріт фаворита. В середині тайму господарям вдалося провести цілу низку гострих атак. Одна з них завершилася тим, що черговий відскок «круглястого»  Сергій Чоп трансформував у рахунок 1:0.

Щоправда, мінімальна перевага представників Луцького району протрималася недовго. Фатальної помилки в центрі майданчика припустився головний творець ігрової концепції заборолівців, що полягає у тотальному контролі м’яча при постійному підключенні п’ятого польового. 13-й номер господарів втратив спортивний снаряд і дозволив Ігорю Мацюху переправити його в порожні ворота. Рахунок 1:1, не зважаючи на спроби суперників відзначитися ще до перерви, так і залишився незмінним.

Початок другого тайму опоненти відмітили обміном гострими моментами. Але ефективну та по футзальному естетську комбінацію вдалося розіграти «Заборолю». До затяжного наступу підключився Віктор Воробей, котрий відпасував на асистента Вадима Симоновича, а далі технічно все зробив Сергій Чоп, оформивши дубль. До речі, за кілька хвилин «сімка» господарів міг би відзначитися і хет-триком, але м’яч влучив у стійку. Порцію оптимізму щодо позитивного підсумку своїм партнерам по команді додав Петро Шелест, який майстерним пострілом під поперечину збільшив рахунок до комфортних 3:1 з гандикапом суми двобою у чотири пункти.

Вдруге у матчі героєм гольового епізоду, бодай епізодів, став Віктор Воробей, котрий після підключення до атаки взяв гру на себе, обіграв опонента та красивим ударом обвів голкіпера, але м’яч у сітці «Вуд Еко Буд-2» не побачив, адже «круглястий» влучив у стійку і відскочив до суперника. Швидкий випад і Богдан Синельник забиває в протилежні ворота – 3:2.

Проте успіх гостей виявився затравкою для заборолівців, котрі за короткий термін встигли відзначитися ще тричі. Майстерний Петро Шелест оформив дубль, кращий гравець матчу Сергій Чоп продемонстрував «фокус із шляпою», а Вадим Симонович до двох чудових асистів додав ще й забитий м’яч. 6:2 і до півфіналу Абсолютної першості прогнозовано крокує чемпіон «регулярки»  АСК «Забороль». А юнакам з Олики не варто соромитися за поразку, адже вони лишаються поки що єдиною командою П’ятого дивізіону, якій вдалося заставити претендента на чемпіонство добряче понервувати  під час двобою.

Кращі гравці: Сергій Чоп – Ігор Мацюх