Гра


1: 8

Удари по воротах:

6
:
24

Удари у рамку воріт:

4
:
15

Сейви:

12
:
3

Фоли:

4
:
2

Леончук/Хомич




Хронометрист / Делегат:

Журибіда/Голоскоков




Про гру:

 Ще до матчу було зрозумілим, що на лучан чекає серйозне випробування на півфінальному етапі Абсолютної першості 14-го чемпіонату Волині. Діючий чемпіон Регулярної першості в особі АСК «Забороль» символічної назви команди суперника «Переможна варта» не боявся, але поважає опонента стовідсотково. Саме з «муніципалами» підопічні Валерія Міщука грали заключний матч «регулярки», в якому на кону для «вартовиків» стояв комплект бронзових нагород. Тоді, наприкінці січня в анонсі заключного туру Регулярної першості в П’ятому дивізіоні було зазначено, що фаворит першості АСК «Забороль» став єдиним колективом в 14-му чемпіонаті Волині, який зумів у війти у фінішний створ без очкових втрат.
В заключному матчі ще до перерви, відбивши стартовий штурм лучан, команда з району зусиллями кращого гравця матчу Петра Шелеста та його одноклубника Ігора Денисова вийшла вперед 2:0.
На початку другої половини гри після третього пропущеного голу «Варта порядку» зуміла знайти в собі сили та відновити інтригу після голів Романа Конанчука та кращого у складі лучан Віталія Кромського. Штурм воріт «заборольчан» завершився контратакою останніх, яку четвертим взяттям воріт на останній секунді поєдинку запротоколював досвідчений Віталій Гуменюк. Перемога фаворита – 4:2.
В чвертьфіналах плей-офф «абсолютки» АСК «Забороль» без особливих труднощів обіграв юних виконавців з другої команди «ВудЕкоБуд». А «муніципали» на першому етапі плей-офф в двораундовому протистоянні обіграли земляків з «Теремно Хліб-2».
І, ось, чергова зустріч після довжелезної паузи, що виникла через війну в країні, у матчі-відкритті рестарту першості добре знайомі суперники вийшли на паркет СК «Арена Спорт». Пролунав стартовий свисток і гості, прибравши до себе м’яч, великими силами пішли вперед. І вже на 45-й секунді Вадим Симонович завершив влучним ударом низом затяжну комбінацію. До середини тайму рахунок збільшився до комфортних для Забороля 0:3. В гольових епізодах у якості розпасовщика виступив автор першого ре стартового голу Вадим Симонович, а взяття воріт організували Сергій Чоп та Петро Кушнір відповідно. Гол-відповідь стався на нещасливій для АСК 13-й хвилині, коли Дмитро Богута відправив «селект» повз голкіпера, а за сумісництвом граючого тренера районної команди, харизматичного Віктора Воробея. Щоправда, до першого успіху «вартовиків», свій черговий гол забив кращий бомбардир ліги Петро Шелест і на перерву команди пішли за рахунку – 1:4.
Після відновлення гри АСК «Забороль» почав експерименти із складом, що не завадило гостям зробити прогнозовану заявку на вихід до фіналу. Підсумковий рахунок 1:8 практично не лишає шансів «Переможній варті», але остаточно все визначиться лише за тиждень і вже не на паркеті СК «Арена спорт».
В звітному поєдинку свої голи в ігровий протокол вписали автори дублів Сергій Чоп, Петро Кушнір та його тезка Петро Шелест. Не залишився без успіху і ветеран заборольської команди Віталій Гуменюк.
Кращі гравці: Руслан Лебідь – Вадим Симонович