Гра


3: 3

Удари по воротах:

15
:
15

Удари у рамку воріт:

9
:
9

Сейви:

7
:
6

Фоли:

7
:
5

Журибіда/Хомич




Хронометрист / Делегат:

Леончук/Голоскоков




Про гру:

В сітці плей-офф на другому етапі Абсолютної першості турнірна доля звела два амбітних колективи, в клубних традиціях яких постійна спрямованість на максимальний результат. Другий за підсумками «регулярки» у Третій лізі ФК «Пірванче» прибув до обласного центру Волині аби помірятися у двораундовому протистоянні з місцевою командою FC «Respect-2». Колектив «поважних» у чемпіонаті фінішував шостим, але зумів дати бій срібному призеру під час очної зустрічі. Тоді, ще у 2021 році єдиний гол Тараса Панко схилив шальку терезів успіху на бік «пірванчан».
В чвертьфіналах плей-офф учасникам звітної зустрічі легкої прогулянки не вийшло. Нинішні гості в першому матчі з міцним FC «Hawest» розписали бойову нічию 3:3, а за тиждень продовжили футзальний «триллер» мінімальною вікторією 3:2. А лучани в 1/4-й впевнено розібралися із ФК «Стир» 3:0, що після нічиєї 3:3 наступного вік-енду дозволило «респектабельним» отримати путівку до півфіналів.
Перезавантаження після вимушеної паузи на перший погляд пішло більше на користь лучанам, котрих голосно гнав у наступ з тренерського містка Андрій Тучкевич. Гостям в останній чверті майданчика явно не вистачало травмованого Івана Костюка, який традиційно задавав тон атакам ФК «Пірванче». Менше з тим, гості відбили стартовий штурм «блакитних» і дедалі частіше почали використовувати контратаки, використовуючи перевагу в швидкості, особливо проти вікової четвірки лучан. І на 9-й хвилині така тактика спрацювала на 100%. «Респектівці» розіграли комбінацію, яка завершилася пострілом у стійку. Гості підібрали відскок і швидко перейшли в атаку, котрі влучним ударом завершив Станіслав Литвин.
Щоправда, мінімальну перевагу срібним призерам «регулярки» втримати не вдалося. Керманич FC «Respect-2» Андрій Тучкевич перед розіграшем м’яча у центрі майданчика впевнено промовив: «Все спокійно, хлопці. Забули про пропущений гол», - і менше ніж за хвилину Ілля Приходько таки пробив кіпера гостей – 1:1. За такого рахунку команди пішли на відпочинок.
По перерві четвірка «поважних» через пів хвилини після відновлення гри втратила стовідсоткову гольову нагоду вийди вперед, коли гравець «синьо-чорних» вибив м’яч з лінії воріт. Проте «селект» все одно знайшов дорогу до сітки воріт ФК «Пірванче» в епізоді з красивим ударом у верхній кут воріт у виконанні досвідченого Геннадія Боровського. Ще за хвилину рахунок став 3:1 на користь господарів майданчика. Комбінацію FC «Respect-2» завершив Олег Потрапелюк.
Лучани спробували розвинути успіх і організували кілька гострих епізодів, але голкіпер юних «пірванчистів» діяв впевнено. У черговому випаді гостей в карному майданчику стався удар по нозі і арбітр матчу Володимир Журибіда вказав на точку. Пенальті взявся виконувати Давид Корнійчук, якому с першого разу не вдалося переграти свого візаві, але другій удар виявився невідпорним – 3:2.
Гра отримала додаткову інтригу за 3 хвилини до фінальної сирени. Спочатку перспективний штрафний не реалізували лучани, а за мить фатальна помилка голкіпера FC «Respect-2» дозволила після не сильного удару оформити дубль та вписати своє ім’я в ігровий протокол. Залишок ігрового часу не дозволив суперникам змінити цифри 3:3 на табло, що у свою чергу гарантує інтригу у протистоянні за право зіграти у фіналі Абсолютної першості. За тиждень побачимо.
Кращі гравці: Ілля Приходько – Давид Корнійчук