Гра


5: 1
0

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська/Голоскоков




Про гру:

У фіналі Абсолютної першості Волині в Третій лізі турнірна доля звела дві самобутні та цікаві команди. Молодий та по спортивному злий ФК «Пірванче» після минулорічного успіху в нижчому дивізіоні в «регулярці» фінішував другим, здобувши срібло на дистанції з дев’яти турів сезону 2021/2022. Опонентом амбітних юнаків в першому фінальному поєдинку плей-офф у середу 21 вересня став колектив ветеранів з Володимирівки. Винесений на вечір буднього дня поєдинок приховував інтригу, адже у гості до формальних господарів майданчика в луцькій ОДЮСШ завітав не просто переможець Регулярного чемпіонату нинішнього сезону, але й володар титулу чемпіонів України серед спортсменів віком 45 років та старші – «Володимирівка Ветеран». Через участь у фінальній частині всеукраїнських змагань в суботу команди-суперниці були вільними від ігрового процесу.
І ось о 19.30 пролунав свисток рефері, що сповістив про початок першого раунду «золотого» протистояння. На попередньому етапі плей-офф опонентам довелося добряче попрацювати, аби здобути путівки до вирішальних матчів за чемпіонство у Третьому дивізіоні. ФК «Пірванче» в перші вихідні вересня, ще на паркеті СК «Арена Спорт» спочатку розписав результативну нічию 3:3 з другою командою FC «Respect», а за тиждень виконав гольову норму в три мячі (3:2), що дозволило виграти двобій за сумою двох матчів. На 25-й хвилині матчу-відповіді з «поважними» вирішальний гол забив Дмитро Олійник.
Автором останнього переможного м’яча у ворота луцького «БусМаркету» став Михайло Сомик, який за звітний період встиг не тільки допомогти своїм одноклубникам переграти суперника за півфіналами 4:3, але й вибороти звання чемпіона України серед гравців віком 50+ у складі легендарного футзального клубу «ТВД».
Додатковою родзинкою для звітної гри став той факт, що єдина поразка «Володимирівки» на турнірному шляху до перемоги у «регулярці» сталася саме у матчі 4-го туру з ФК «Пірванче» - 1:2. Так що переможного досвіду юнакам було не займати і додатково налаштовувати на «бойок» потреби не було.
З перших секунд зустрічі претендентів на головний титул Третьої ліги вперед пішли досвідчені виконавці, на що молодь відповіла двома швидкими випадами та перевірила діючого чемпіона України – голкіпера гостей Сергія Підопригору. А перша небезпечна атака на ворота «Пірванче» нагадувала танковий прорив, коли після пасу Олександра Антонюка штатний «стовп» гостей Тарас Кабанов на 3-й хвилині відкрив рахунок. Трохи згодом Сашко Антонюк згадав як забивав нинішнім суперникам в матчі «регул ярки» і з лівого флангу атаки подвоїв рахунок. Помножив на 2 свої власні гольові здобутки і на 3-й хвилині рахунок став 0:3.
Після створення комфортного гандикапу «Ветеран» дещо заспокоївся і навіть дозволив хлопцям з колишнього Горохівського району організувати кілька небезпечних атак. Але у завершальній стадії наступу «селект» летів в голкіпера, поруч із стійками, а в сітку воріт дорогу так і не знайшов.
Після відпочинку характер гри мало змінився. Але юнкам таки вдалося забити. Одна з перших атак у другому таймі завершилася точним пасом Андрія Ткачука і невідпорним пострілом у нижній кут Назарія Степранюка. На цю подію старші «дядьки» відреагували через три хвилини у звичний спосіб. Тренер «Теремно Хліб» а за сумісництвом гравець «Володимирівки» Олександр Антонюк через весь майданчик відпасував на «стовпа» і Тарас Кабанов оформив хеттрик – 1:4.
На останок гри юнаки мали шанс скоротити відставання у рахунку, але м’яч від стійки воріт не зміг перетнути лінію, адже його намертво зафіксував Сергій Підопригора. У відповідь індивідуальна майстерність Тараса Кабанова на «п’ятачку» суперника завершилася «покером» та підсумковим результатом 1:5, що автоматично робить фаворитом «Володимирівку» перед матчем відповіддю у суботу.
Кращі гравці: Андрій Ткачук – Тарас Кабанов